pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Νέα καταδίκη δημάρχου φιλοκουρδικού κόμματος – Σύλληψη τριών δημοσιογράφων

Η Σοφία Αλάγκας απομακρύνθηκε από το αξίωμα εξαιτίας παλιότερης καταδίκης της για συμμετοχή στο ΡΚΚ

29/01/2025 - 11:56πμ
Η Σοφία Αλάγκας, δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος εκλεγμένη δήμαρχος με το DEM (φωτ.: Mezopotamia News Agency)

Η Σοφία Αλάγκας, δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος εκλεγμένη δήμαρχος με το DEM (φωτ.: Mezopotamia News Agency)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την απομάκρυνση άλλης μιας εκλεγμένης δημάρχου επαρχίας που ανήκει σε φιλοκουρδικό κόμμα λόγω κατηγοριών για αδικήματα που συνδέονται με την τρομοκρατία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Χθες, Τρίτη, το δικαστήριο καταδίκασε τη Σοφία Αλάγκας, δημοσιογράφο, μέλος του φιλοκουρδικού κόμματος DEM και δήμαρχο της Σύρτης (Σιίρτ), επαρχίας της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σε 6 χρόνια και 3 μήνες φυλάκισης.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι ο τοπικός κυβερνήτης αντικατέστησε τη Σοφία Αλάγκας, εξαιτίας παλαιότερης καταδίκης της για «συμμετοχή στην ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK» (σ.τ.σ: Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν/Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν) και προσθέτει ότι αυτά είναι «προσωρινά μέτρα».

Δεκάδες δήμαρχοι του φιλοκουρδικού κόμματος DEM και των προκατόχων του έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους στο παρελθόν με παρόμοιες κατηγορίες, ενώ έχουν συλληφθεί πολλοί από τους δημάρχους του κόμματος και τοπικοί διοικητικοί υπάλληλοι.

Το DEM, που διαθέτει 57 έδρες στο κοινοβούλιο των 600 εδρών, ανακοίνωσε ότι o δήμος της Σύρτης, «υφαρπάχτηκε» από το κόμμα με τον διορισμό του κρατικού αξιωματούχου.

Το κόμμα ανέφερε ότι συνολικά οκτώ δήμοι που κέρδισε το DEM στις τοπικές εκλογές τον περασμένο χρόνο, κυρίως στο μεγαλύτερο μέρος του κουρδικού νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας, έχουν καταληφθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους που τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές ως διαχειριστές.

Σύλληψη δημοσιογράφων

Παράλληλα, η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Halk TV. Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Μπαρίς Πεχλιβάν, το στέλεχος Σεχράν Ασκέρ και η παρουσιάστρια Σεντά Σελέκ προσήχθησαν για ανάκριση σχετικά με τη μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας με έναν εμπειρογνώμονα του δικαστηρίου, ο οποίος συμμετείχε σε έρευνες κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Police detain 3 Halk TV journalists

Journalist Barış Pehlivan, Halk TV executive Serhan Asker and anchorwoman Seda Selek taken into custody for questioning over broadcasting of a phone call with a court expert involved in investigations against Istanbul Mayor Ekrem İmamoğlu. pic.twitter.com/oUUClA3hvD

— Expression Interrupted (@ExInt24) January 28, 2025

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για την εθνική ασφάλεια, καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει σε κανένα πρόσωπο που συνδέεται με την τρομοκρατία να κατέχει κρατική διοικητική θέση.

Η σημερινή κίνηση γίνεται εν μέσω μιας δικαστικής επιχείρησης καταστολής από την κυβέρνηση εις βάρος της αντιπολίτευσης, η οποία κλιμακώθηκε με έρευνες και συλλήψεις εναντίον προσώπων από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, προκαλώντας ανησυχίες για τη φίμωση των αντιφρονούντων στην Τουρκία.

«Ημερολόγιο» δικών

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της ανεξάρτητης τουρκικής ειδησεογραφικής οργάνωσης Expression Interrupted, η οποία δημοσίευσε το «ημερολόγιο» δικών της εβδομάδας για όσους διώκονται από την τουρκική Δικαιοσύνη.

📆 Trial calendar of the week

27 January
▪️ Şebnem Korur Fincancı – İstanbul
▪️ Charlie Hebdo – Ankara

28 January
▪️ Hakkı Boltan – Diyarbakır
▪️ Evrensel daily – İstanbul
▪️ Safiye Alağaş – Diyarbakır

29 January
▪️ Sultan Eylem Keleş – İzmir
▪️ Şehriban Aslan – Diyarbakır
▪️… pic.twitter.com/urwTHk66gA

— Expression Interrupted (@ExInt24) January 27, 2025

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Ντόναλντ Τραμπ στις Βρυξέλλες, 25 Μαΐου 2017 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από το ραντεβού με τον Πούτιν θέλουν οι Ευρωπαίοι

11/08/2025 - 11:37πμ
Η σημαία της Παλαιστίνης (φωτ.: EPA / Rolex Dela Rena)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστραλία θα αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο

11/08/2025 - 9:55πμ
Ζημιές μετά το σεισμό των 6,1 βαθμών στη δυτική Τουρκία, στην πόλη Σιντιργκί (φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βίντεο από το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ – Ένας νεκρός, κατέρρευσαν κτήρια

11/08/2025 - 9:14πμ
Παλαιστίνια μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το υποσιτισμένο παιδί της στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς. Το παιδί είναι δύο ετών, ζυγίζει μόλις 4 κιλά και υποφέρει από διόγκωση του ήπατος, ακραίο υποσιτισμό και οξύ κοιλιακό οίδημα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Δεν έχουμε επιλογή από το να νικήσουμε τη Χαμάς – Κοινή δήλωση χωρών στον ΟΗΕ καταδικάζει την επέκταση των επιχειρήσεων στη Γάζα

10/08/2025 - 11:56μμ
Κόσμος αναζητά επιζώντες στα συντρίμμια κτηρίου μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – Έγινε αισθητός και στη Λέσβο

10/08/2025 - 9:13μμ
Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε διπλωματικό πόκερ το μέλλον της Ουκρανίας: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, που ίσως γίνει τριμερής

10/08/2025 - 10:36πμ
(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελ Αβίβ: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του σχεδίου κατάκτησης της Γάζας

10/08/2025 - 8:59πμ
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

9/08/2025 - 11:25μμ
Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν χιμπακούσα, έναν επιζώντα της πυρηνικής έκρηξης στο Ναγκασάκι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης (φωτ.: EPA/Franck Robichon)
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Ναγκασάκι σήμανε ξανά, 80 χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας

9/08/2025 - 2:37μμ
Καμένα σπίτια στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/GZT)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Δαρδανέλλια, άνοιξαν τα Στενά – Τέσσερις συλλήψεις

9/08/2025 - 11:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπού Νέστου)

Η λύρα εσείεν τ’ ορίνια του Νέστου: Μεγάλο ποντιακό αντάμωμα στον Σκοπό

36 λεπτά πριν
Ο αρχαίος τεχνίτης, με εξαιρετική δεξιοτεχνία, κατόρθωσε να σκαλίσει πάνω σε μία πολύ μικρή επιφάνεια (διαστάσεων μόλις 1,65 x 2,07 εκ.) ρεαλιστικές λεπτομέρειες των πτυχώσεων του ενδύματος και των κοσμημάτων της μορφής (φωτ.: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης)

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Έκθεμα του μήνα ένα χρυσό δαχτυλίδι με σκηνή θηλασμού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Μ.Π.Σ. Νεοχωρίου)

Ποντιακό πανοΰρ για τον Δεκαπενταύγουστο στο Νεοχώρι

2 ώρες πριν
O Ντόναλντ Τραμπ στις Βρυξέλλες, 25 Μαΐου 2017 (φωτ.: European Union)

Επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από το ραντεβού με τον Πούτιν θέλουν οι Ευρωπαίοι

2 ώρες πριν
Στον Μύτικα, με τη σημαία για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)

Όλυμπος: Η σημαία της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Μύτικα, από τους «Τραντέλλενες» Ξάνθης

3 ώρες πριν
Όχημα της ΟΠΚΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική – 11 συλλήψεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign