pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρετανία: Υπερκορεσμένα τα νοσοκομεία – Ασθενείς εξετάζονται στις τουαλέτες και πεθαίνουν στους διαδρόμους

Τι καταγγέλλει το μεγαλύτερο συνδικάτο νοσηλευτών σε έκθεση με 5.000 μαρτυρίες

16/01/2025 - 10:11μμ
Γυναίκα με σπασμένο πόδι και πατερίτσες περιμένει έξω από νοσοκομείο στο Λονδίνο. Στην κολόνα μπροστά της διακρίνεται αυτοκόλλητο που αναγράφει «Σώστε το (βρετανικό) Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)» (φωτ.: EPA/Neil Hall)

Γυναίκα με σπασμένο πόδι και πατερίτσες περιμένει έξω από νοσοκομείο στο Λονδίνο. Στην κολόνα μπροστά της διακρίνεται αυτοκόλλητο που αναγράφει «Σώστε το (βρετανικό) Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)» (φωτ.: EPA/Neil Hall)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα βρετανικά νοσοκομεία είναι τόσο υπερκορεσμένα που οι ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας στους διαδρόμους ή δέχονται ιατρική φροντίδα στις τουαλέτες ή στα πάρκινγκ των Επειγόντων, καταγγέλλει σε αναφορά του το μεγαλύτερο συνδικάτο νοσηλευτών.

«Οι ασθενείς χάνουν την αξιοπρέπειά τους και η ζωή τους τίθεται σε κίνδυνο», δήλωσε η Νίκολα Ρέιντζερ, γενική γραμματέας του Royal College of Nursing (RCN) προειδοποιώντας ότι οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί πρέπει να σημάνουν συναγερμό.

Η ιατρική φροντίδα «του διαδρόμου» ή «στην καρέκλα» γίνονται συνήθεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε η Νίκολα Ρέιντζερ θέτοντας σε αμφισβήτηση την ικανότητα του νοσοκομειακού συστήματος να αντιμετωπίσει τον χειμώνα.

Η έκθεση στηρίζεται σε μαρτυρίες που έχουν προέρχονται από 5.000 νοσηλευτές. Ορισμένες μαρτυρίες αναφέρονται σε ασθενείς που παθαίνουν εμφράγματα ή σε γυναίκες που αποβάλλουν στους διαδρόμους.

Άλλοι ασθενείς λαμβάνουν ιατρική φροντίδα στις τουαλέτες ή στα μπάνια, σε βεστιάρια ή σε πάρκινγκ, γεγονός που θέτει την ζωή τους σε κίνδυνο ελλείψει πρόσβασης σε καρδιογράφους, σε συσκευές οξυγόνου ή σε μέσα ανάνηψης.

Ο υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ δήλωσε χθες στο κοινοβούλιο ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη επιρρίπτοντας την ευθύνη «σε 14 αποτυχημένα χρόνια» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) υπό τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Συντηρητικών.

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ και δεν θα υποσχεθώ ότι δεν θα υπάρξουν ασθενείς που θα δεχθούν φροντίδα στους διαδρόμους τον επόμενο χρόνο, διότι θα χρειασθεί χρόνος για να διορθωθούν οι ζημίες», είπε.

«Ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομειακά κρεβάτια και σε καρέκλες στους διαδρόμους και τις αίθουσες αναμονής. Όλες οι θεμελιώδεις αρχές της ιατρικής περίθαλψης έχουν καταρρεύσει, δεν προσφέρουμε τίποτε καλύτερο από μία αναπτυσσόμενη χώρα», δήλωσε μία νοσηλεύτρια, η μαρτυρία της οποίας περιλαμβάνεται στην έκθεση του RCN.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν η πιο φορτωμένη για το βρετανικό σύστημα υγείας εξαιτίας της κυκλοφορίας της γρίπης και του κύματος ψύχους που σάρωσε την χώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή Επείγουσας Κλινικής Φροντίδας του NHS Τζούλιαν Ρέντχεντ.

Στην Αγγλία, οι νοσοκομειακές κλίνες είχαν πληρότητα 96% και περί τα 20 νοσοκομεία ανέφεραν «σοβαρά περιστατικά» στα Επείγοντα.

Ο επικεφαλής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του NHS-Αγγλία Ντάνκαν Μπάρτον μίλησε για έναν χειμώνα «από τους δυσκολότερους που έχει γνωρίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης

14/08/2025 - 8:38πμ
(Φωτ.: EPA / Angelo Carconi)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Λέων ΙΔ’: Πρέπει να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και στην Ουκρανία

13/08/2025 - 11:56μμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τραμπ θέλει τριμερή με Πούτιν και Ζελένσκι «σχεδόν αμέσως» μετά την Αλάσκα

13/08/2025 - 11:38μμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο πληθυσμός αυξάνεται, αλλά γερνάει – Σχεδόν 50-50 γυναίκες και άνδρες

13/08/2025 - 8:41μμ
H Κιμ Χεόν Χι, πρώην πρώτη κυρία της Κορέας, φτάνει σε δικαστήριο της Σεούλ για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης (φωτ.: EPA / Jung Yeon-je / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας – Γιατί κατηγορείται η «Μαρία Αντουανέτα της Σεούλ»

13/08/2025 - 5:14μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αλάσκα ο Πούτιν, στην Ευρώπη ο Ζελένσκι – Χαμηλά ο πήχης για την Ουκρανία

13/08/2025 - 2:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλία Ζελένσκι-Ερντογάν πριν από την Αλάσκα – Τι συζήτησαν για την Ουκρανία

12/08/2025 - 8:00μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και παιδιά, προσπαθούν να εξασφαλίσουν φαγητό στη διάρκεια συσσιτίου στη Γάζα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση της Μαντόνα στον πάπα Λέοντα να επισκεφθεί τη Γάζα – «Είστε ο μόνος που δεν μπορεί να σας απαγορευτεί η είσοδος»

12/08/2025 - 3:16μμ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη φωτιά στα Δαρδανέλλια (φωτ.: Χ/Orman Genel Müdürlüğü)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πάνω από 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω της πελώριας φωτιάς στα Δαρδανέλλια – Κάηκαν σπίτια και οχήματα

12/08/2025 - 9:11πμ
(Φωτ.: x.com/kajakallas?ref_src=twsrc%5Etfw)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάγια Κάλας: Η ΕΕ καταδικάζει τη δολοφονία των δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα

12/08/2025 - 12:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ομολόγησε 19χρονος ότι έβαλε τη φωτιά στα Συχαινά Πάτρας – Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

12 λεπτά πριν
Άποψη της εκκλησίας σήμερα (φωτ.: samsun.ktb.gov.tr)

Μια αστεία ιστορία από την Παναγία του Αγιαχλάλαν, εκεί όπου γινόταν μεγάλο πανηγύρι τον Δεκαπενταύγουστο

52 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά όπου εκδρομείς περιμένουν να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό τις Κυκλάδες (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)

Βελτιωμένη η εικόνα σε όλα τα μεγάλα πύρινα μέτωπα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περισσότερες από 10 περιοχές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Andrej Cukic)

Σερβία: Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Dimitris Vetsikas / Pixabay)

Αίθριος καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Συνεχίζονται και σήμερα οι ισχυροί άνεμοι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign