pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέλιος Καζαντζίδης – Σεβάς Χανούμ: Δύο Πόντιοι σε ένα εκρηκτικό σμίξιμο

Από τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του είναι ίσως η λιγότερο προβεβλημένη

5/01/2025 - 3:30μμ
Στέλιος Καζαντζίδης και Σεβάς Χανούμ (πηγή: Αρχείο Μ. Τασούλα)

Στέλιος Καζαντζίδης και Σεβάς Χανούμ (πηγή: Αρχείο Μ. Τασούλα)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο ντίβες, δύο Πόντιοι, δύο ιδιαίτεροι χαρακτήρες. Στέλιος Καζαντζίδης και Σεβάς Χανούμ, κατά κόσμον Σεβαστή Παπαδοπούλου – από τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του είναι ίσως η λιγότερο προβεβλημένη. Έφτασαν ένα βήμα πριν από το γάμο και έζησαν μαζί ένα χρόνο και κάτι, με έρωτα, με καβγάδες, με συνεργασίες σε Αθήνα, Δράμα, Καβάλα, αλλά με κανέναν κοινό δίσκο.

«Μην τυχόν και με ενοχλήσεις. Αν εσύ είσαι Ορντουλούς, εγώ είμαι Σαμψουνταία» δήλωνε ότι του είπε την ώρα του χωρισμού, αναφερόμενη στην Ορντού (Κοτύωρα) και τη Σαμψούντα, τις πατρίδες τους στον Πόντο.

Στη μεγάλη συνέντευξη-αυτοβιογραφία στον Γιώργο Χρονά η Σεβάς Χανούμ εξηγούσε ότι μαζί του έζησε τις πιο ιδανικές στιγμές της ζωής της. Χωρίς να την κατηγορεί ευθέως, θεωρούσε ότι η κυρα-Γεσθημανή, η μάνα του Στέλιου, ήταν μια από τις αιτίες του χωρισμού.

«Εγώ ήμουν που πλούτισα τη φωνή του Καζαντζίδη. Πιάναμε αραβικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο, άκουγε και ξεσήκωνε τους λαρυγγισμούς», είχε πει.

Σεβάς Χανούμ και Στέλιος Καζαντζίδης με κοστούμι και ταγιέρ από το ίδιο ύφασμα (πηγή: Αρχείο Μ. Τασούλα)

Στο αρχείο της που διατηρεί ευλαβικά ο φίλος της Μανώλης Τασούλας περιλαμβάνεται ένα σημείωμα που είχε στείλει στις 29 Μαρτίου 1987 στον Στέλιο Καζαντζίδη, ζητώντας συνάντηση. Αφηγείται ο ίδιος:

«Χρόνια αργότερα, όταν συναντήθηκαν η Σεβάς με τον Καζαντζίδη στη Γερμανία και έκλεισαν μια συνεργασία –που εκείνος ακύρωσε τελευταία στιγμή παρόλο που είχαν κυκλοφορήσει αφίσες–, η Σεβάς πικαρίστηκε πολύ μαζί του και δήλωσε σε ελληνόφωνη εφημερίδα της Γερμανίας ότι “ο Καζαντζίδης είναι ένα μεγάλο νινί”.

»Η ίδια μου είπε ότι τον συνάντησε κάποια στιγμή που είχε κατέβει Αθήνα, το 1987-88, την έβγαλε για φαγητό στου “Μπόκαρη” στην Κηφισιά. Ήταν η “καψούρα” και το έλεγε σε κάθε συνέντευξή της, γιατί της είχε μείνει μαζί του το απωθημένο».

»Πριν από την τελευταία συνάντηση στου “Μπόκαρη” της Σεβάς με τον Στέλιο είχε προηγηθεί επιστολή που του ζητούσε να συναντηθούνε. Μου την είχε υπαγορεύσει και της την έγραψα, την υπόγραψε η ίδια, και μετά χέρι με χέρι, μέσω κοινών γνωστών, έφτασε σε εκείνον.

»Τελικά, φαίνεται ότι τόσο ο Στέλιος, όσο και ο Μπίνης, την αγάπησαν τη Σεβάς, ο καθένας με τον τρόπο του, γι’ αυτό την αναφέρουν και στα βιβλία τους, ασχέτως το πώς την αναφέρουν. Το κακό κορίτσι που πήγε να αποπλανήσει τα καλά αγόρια. Είναι λίγο κωμικό. Αλλά φαίνεται είχαν πικαριστεί μαζί της, και δεν ήξεραν πώς να εκφραστούν.

»Το βέβαιο είναι ότι ο Στέλιος ήθελε πολύ σοβαρές τις γυναίκες δίπλα του. Αν προσέξετε, στις φωτογραφίες που είναι με τη Σεβάς αγκαλιά εκείνη φοράει ταγιεράκι από το ίδιο ύφασμα του κοστουμιού του».

Το σημείωμα που υπαγόρευσε και υπέγραψε η Σεβάς Χανούμ, για τον Στέλιο Καζαντζίδη (πηγή: Αρχείο Μ. Τασούλα)

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για τη σχέση τους ο Καζαντζίδης εξομολογήθηκε στον Βασίλη Βασιλικό το 1980: «Αυτή που έπινε πάρα πολύ και που ήθελε οπωσδήποτε να με κάνει χασικλή ήταν η Σεβάς Χανούμ. Αυτής της φουκαριάρας της είχε γίνει πάθος. Δεν μπορούσε να τραγουδήσει αν δεν έπινε. Ενώ είχε ωραία φωνή και ήταν αρτίστα σπουδαία, νόμιζε ότι χωρίς αυτό το πράγμα δεν άξιζε τίποτα. Γι’ αυτό και δεν κράτησε πολύ η συνεργασία μου με τη Σεβάς Χανούμ. Είδα ότι θα με κατέστρεφε αν συνεχίζαμε».

Γεωργία Βορύλλα

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook / Γιάννης Μιχαηλίδης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Βριλησσίων: Ένα διαφορετικό μάθημα χορωδίας, με καλεσμένο τον Δημήτρη Καρασαββίδη

13/11/2025 - 4:45μμ
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά που φυλάσσεται στο Βέρμιο (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
ΠΟΝΤΟΣ

Στο Πετροχώρι Ξάνθης θα ενθρονιστεί αντίγραφο της Παναγίας Σουμελά

13/11/2025 - 12:55μμ
Αναμνηστική φωτογραφία από την 24η «Βραδιά ποντιακών εδεσμάτων» (φωτ.: Facebook / Ακρίτες Σερρών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σέρρες: «Βραδιά ποντιακών εδεσμάτων» στους Επτάμυλους – Για 24η χρονιά

13/11/2025 - 11:00πμ
Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στις 26 Νοεμβρίου 1961, για τα 500 χρόνια από την Άλωση της Τραπεζούντας (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η άλωση του ελληνισμού από τους Οθωμανούς Τούρκους και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

13/11/2025 - 9:30πμ
Η κεφαλή του αγήματος της Οργάνωσης Ποντίων Ν. Καστοριάς «Ο Εύξεινος Πόντος» (φωτ.: fouit.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Καστοριά ελεύθερη – Οι Πόντιοι στην παρέλαση για την 113η επέτειο

12/11/2025 - 10:51μμ
Τα ερείπια του τριώροφου πέτρινου ελληνικού σχολείου στο Ζουρέλ, στην περιοχή του Όφεως, που μετά τον ξεριζωμό χρησιμοποιήθηκε ως τουρκικό γυμνάσιο (πηγή: de.wikipedia.org/wiki/Schule_von_Zurel)
ΠΟΝΤΟΣ

Ζουρέλ’: Το χριστιανικό χωριό με το «γαλανό» σχολείο που εξαγρίωνε τους Τούρκους

12/11/2025 - 10:22μμ
(Φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο καταστατικό στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Νόμου Αττικής

12/11/2025 - 8:14μμ
(Φωτ.: facebook / Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Ποντοξενιτέας» Νέας Νότιας Ουαλίας: Γιορτάζει 45 χρόνια από την ίδρυση της Ποντιακής Λέσχης στο Earlwood

12/11/2025 - 6:48μμ
(Πηγή: facebook.com/nea.trapezounta.eleusina)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Εκλογοαπολογιστική ΓΣ στον Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»

12/11/2025 - 5:52μμ
Τούρκοι αξιωματούχοι μπροστά από το Μουσείο του Κεμάλ, κατά την ημέρα των εγκαινίων (φωτ.: x.com / Türkiye in Thessaloniki)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: «Ντροπή και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας» – Με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη

12/11/2025 - 4:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Γιάννης Μιχαηλίδης)

Ένωση Ποντίων Βριλησσίων: Ένα διαφορετικό μάθημα χορωδίας, με καλεσμένο τον Δημήτρη Καρασαββίδη

21 λεπτά πριν
«Θα το γράψω στον Ψαθά», ήταν μία απο τις τρομερές απειλές των πολιτών της εποχής εκείνης, που έβρισκαν στο χρονογράφημα του Ψαθά σανίδα σωτηρίας. Οι όγκοι των επιστολών το αποδεικνύουν... (φωτ.: Αρχείο Λένας Νίτσου)

Ο Πόντιος καζανόβας του Δημήτρη Ψαθά: Από την Τραπεζούντα στην Αθήνα και στο εδώλιο του κατηγορουμένου

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Καπάνταης)

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε η πρέσβης των ΗΠΑ

1 ώρα πριν

Πνευματική Εστία Ποντίων Δικηγόρων «Ο Στράβων»: Εκδήλωση για τον εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: freepik)

ΑΑΔΕ: Τέλος στο χαρτόσημο, ήρθε το Ψηφιακό Τέλος – Διευκρινιστική εγκύκλιος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: x.com/PlanesOfLegend)

Τουρκία: Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις των C-130 – Είναι νωρίς για να πούμε τι προκάλεσε το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign