pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαγδεμβούργο: Σοκαριστική η εικόνα της διαλυμένης BMW – Για 3 λεπτά παρέσερνε κόσμο

Οι γερμανικές Αρχές αναζητούν το κίνητρο του 50χρονου Σαουδάραβα ψυχιάτρου, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια ουσιών

21/12/2024 - 7:21μμ
Το μαύρο SUV της BMW που οδηγούσε ο 50χρονος Σαουδάραβας ψυχίατρος (φωτ.: EPA / Filip Singer)

Το μαύρο SUV της BMW που οδηγούσε ο 50χρονος Σαουδάραβας ψυχίατρος (φωτ.: EPA / Filip Singer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αμέτρητα είναι τα «γιατί» σχετικά με την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο, καθώς μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές για ποιον λόγο ο 50χρονος Σαουδάραβας ψυχίατρος Ταλέμπ Α. έριξε τη νοικιασμένη BMW πάνω στο πλήθος και για 400 μέτρα προσπαθούσε να σκορπίσει το θάνατο – η εικόνα του κατεστραμμένου SUV είναι σοκαριστική.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι Αρχές εξακολουθούν να εργάζονται για να αποσαφηνιστεί το κίνητρο, ωστόσο ανέφερε ότι συνδέεται με τη «δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση των προσφύγων από τη Σαουδική Αραβία και τον τρόπο που τους φέρθηκαν στη Γερμανία».

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί είναι πέντε – ανάμεσά τους ένα 9χρονο αγόρι. Υπάρχουν ακόμα 205 τραυματίες, εκ των οποίων οι 40 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Τι τρομερή πράξη είναι να τραυματίζεις και να σκοτώνεις τόσους πολλούς ανθρώπους εκεί, με τέτοια βαναυσότητα» είπε, και κάλεσε τους Γερμανούς να συσπειρωθούν απέναντι στο μίσος.

Λουλούδια και κεριά στο σημείο της επίθεσης, στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου (φωτ.: EPA / Filip Singer)

Προσφάτως η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ είχε καλέσει τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση στις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα ήταν ενισχυμένα –είχαν αναθεωρηθεί τον Νοέμβριο–, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το BBC, ο δράστης εισέβαλε στην αγορά από ένα κενό και κινήθηκε δεξιά προς το δημαρχείο. Εν συνεχεία, επιτάχυνε και συνέχισε να οδηγεί.

Ακολούθως, έστριψε αριστερά προς τον κεντρικό δρόμο της αγοράς και μετά έστριψε ξανά, με κατεύθυνση το σταθμό του τρένου, προτού τον σταματήσουν αστυνομικοί. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε τρία λεπτά.

Οι πρώτες εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Η αστυνομία του Μαγδεμβούργου κάνει έκκληση σε μάρτυρες να καταθέσουν οποιοδήποτε στοιχείο έχουν στη διάθεσή τους.

Ο 50χρονος Σαουδάραβας ψυχίατρος αμέσως μετά τη σύλληψή του (πηγή: Χ)

O Ταλέμπ Α. –ο οποίος είναι υπό κράτηση– έφθασε στη Γερμανία το 2006 με βίζα που αφορούσε την ειδίκευσή του στην ψυχιατρική. Αίτηση ασύλου όμως υπέβαλε μόλις το 2016, ενδεχομένως για να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα.

Κατά την ακρόασή του στο παράρτημα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων της περιοχής του, δήλωσε ότι έχει αποκηρύξει το Ισλάμ και είχε γράψει βιβλίο με τίτλο Δημιουργική διάψευση του Ισλάμ, για την έκδοση του οποίου επιδίωξε να συγκεντρώσει χρήματα μέσω Crowdfunding, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Ακόμα, είχε τονίσει στους υπαλλήλους της υπηρεσίας ότι λόγω ενός επεισοδίου στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο ήταν πιθανό να εκτελεστεί εάν επέστρεφε στην πατρίδα του.

Με τον καιρό έγινε εξέχον μέλος της κοινότητας αυτοεξόριστων Σαουδαράβων στη Γερμανία και λειτουργούσε ως σημείο επαφής των συμπατριωτών του αιτούντων άσυλο, κυρίως των γυναικών.

Ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αναρτήσεις του τοποθετούνταν συχνά κατά του Ισλάμ, πολύ πιο εντατικά μάλιστα από τις 11 Νοεμβρίου, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να αισθανόταν καταδιωκόμενος στη Γερμανία, η οποία φοβόταν ότι «εξισλαμίζεται».

Σύμφωνα με το RTL, το τελευταίο διάστημα εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική των κρατών του Κόλπου, υποστήριζε το ακροδεξιό AfD, ήταν θαυμαστής του Ίλον Μασκ και ενστερνιζόταν πολλές θεωρίες συνωμοσίας.

Πρώτη φορά απασχόλησε τις Αρχές τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο 900 ευρώ για «διατάραξη της δημόσιας ειρήνης μέσω απειλών για εγκληματικές πράξεις». Το ποσό των 10 ημερών/ημέρα υποδηλώνει ότι τότε ζούσε με προνοιακό επίδομα.

Η εφημερίδα Bild αποκαλύπτει επίσης ότι ο Ταλέμπ Α. επρόκειτο να εμφανιστεί την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο, για υπόθεση που αφορούσε «κατάχρηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης». Ενδεικτικά, τον περασμένο Φεβρουάριο πήγε σε αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει καταγγελία και ενώ βρισκόταν εκεί τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης της πυροσβεστικής – όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν σε σύγχυση.

Από το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν ως ψυχίατρος διευκρινίστηκε ότι προσελήφθη τον Μάρτιο του 2020. Από το τέλος Οκτωβρίου όμως απουσίαζε συνεχώς, είτε σε διακοπές είτε με αναρρωτική άδεια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
Διαδηλωτές στο Κίεβο ζητούν την επιστροφή του Μιχαΐλο Φεντόροφ στο υπουργείο Άμυνας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Φέρτε πίσω τον Φεντόροφ» και «Θα αλλάξουμε ή θα πεθάνουμε». Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Ukraine world)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αλλάζει κυβέρνηση και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

16/07/2026 - 6:51μμ
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των μαζικών σφαγών των Αρμενίων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 24 Απριλίου 2023 (φωτ.: Epa / Zurab Kurtsikidze)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο γεωπολιτικό παζάρι – Πάγωσε η ψηφοφορία στην Κνεσέτ

16/07/2026 - 5:04μμ
Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι τουρίστες επειδή διάβαζαν τη Βίβλο μέσα στην Αγία Σοφία

16/07/2026 - 3:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ–Ιράν: «Θέλουν συνάντηση», λέει ο Τραμπ ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται – «Εξουδετερώθηκε» τάνκερ, απελευθερώθηκε Αμερικανίδα ενώ τα Στενά του Ορμούζ έχουν παραλύσει

16/07/2026 - 9:23πμ
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη γαλλική Βουλή που ενέκρινε 291 υπέρ και 241 κατά, το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία (φωτ.: EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

15/07/2026 - 10:17μμ
Το κτήριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, όπου συνέρχεται το νομοθετικό σώμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα στήριξη στο νομοσχέδιο για τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων – Γιατί παραμένει «παγωμένο» στο Κογκρέσο

15/07/2026 - 3:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απειλή Τραμπ προς το Ιράν: «Θα βομβαρδίσουμε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και γέφυρες αν δεν υπάρξει συμφωνία»

15/07/2026 - 8:29πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ζήτησε από τον Νετανιάχου αποχώρηση από Λίβανο και Συρία – Νέα σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή

14/07/2026 - 11:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου ανέδειξε τη γεύση και την ιστορία του Πόντου στις «Γαστρονομικές Συναντήσεις στους Πρόποδες του Ολύμπου»

6 ώρες πριν
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

7 ώρες πριν
Φαγητά που προσφέρθηκαν 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, το 2025 (φωτ.: Facebook / RafinataNews.gr)

Η Τρίγλια «στρώνει τραπέζι» στη Ραφήνα – Έρχεται το 3ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign