pontosnews.gr
Κυριακή, 17/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στη Συρία – Οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Η Τουρκία ζητά τον τερματισμό των επιθέσεων στην Ιντλίμπ και την περιφέρειά της, κάνοντας λόγο για «ανεπιθύμητη κλιμάκωση»

29/11/2024 - 10:46μμ
Παιδιά σε καταυλισμό προσφύγων στην Ιντλίμπ και στο βάθος καπνός που μάλλον προέρχεται από αεροπορικό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA / Bilal Al Hammoud)

Παιδιά σε καταυλισμό προσφύγων στην Ιντλίμπ και στο βάθος καπνός που μάλλον προέρχεται από αεροπορικό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA / Bilal Al Hammoud)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Άγκυρα ζήτησε σήμερα τον «τερματισμό των επιθέσεων» στην πόλη Ιντλίμπ και την περιφέρειά της, τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, έπειτα από σειρά επιδρομών της ρωσικής και της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

«Ζητήσαμε να μπει τέλος στις επιθέσεις. Οι πρόσφατες συγκρούσεις προκάλεσαν μια ανεπιθύμητη κλιμάκωση των εντάσεων στη συνοριακή περιοχή», δήλωσε στην πλατφόρμα Χ ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Οντσού Κετσελί επικαλούμενος «τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ και τη συνοριακή περιοχή της».

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση της Τουρκίας από τότε που άρχισε η επίθεση-αστραπή των τζιχαντιστών κατά του συριακού καθεστώτος, η οποία τους οδήγησε σε διάστημα δύο ημερών μέσα στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

«Είναι μείζονος σημασίας για την Τουρκία να αποφευχθεί μια νέα φάση ακόμη μεγαλύτερης αστάθειας και να μην πληγούν οι άμαχοι», εκτιμά το υπουργείο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης στη Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS) και συμμαχικές της ομάδες –ορισμένες προσκείμενες στην Τουρκία– μπήκαν σήμερα στο Χαλέπι.

Η ΜΚΟ έκανε λόγο παράλληλα για σφοδρές επιδρομές από ρωσικά και συριακά αεροσκάφη στην πόλη Ιντλίμπ και την περιφέρειά της.

Οι μάχες αυτές που είναι όλο και πιο βίαιες μετά το 2020 έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 255 ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είχε μεταδώσει ότι βίαιες συγκρούσεις μαίνονταν από το πρωί της Τετάρτης ανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, σε συνδυασμό με αεροπορικά πλήγματα των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης «κυβέρνησης» στην Ιντλίμπ, ο Μοχάμαντ αλ Μπασίρ, δικαιολόγησε χθες, Πέμπτη, την επίθεση των τζιχαντιστών δηλώνοντας ότι το καθεστώς «είχε αρχίσει να βομβαρδίζει τις κατοικημένες περιοχές, γεγονός που προκάλεσε την έξοδο δεκάδων χιλιάδων αμάχων».

Για την Άγκυρα, «οι πρόσφατες επιθέσεις κατά της Ιντλίμπ έφτασαν σε επίπεδο που υπονομεύει το πνεύμα και την εφαρμογή των συμφωνιών της Αστάνα» του 2017.

Η διαδικασία της Αστάνα, η οποία συνδέει τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία, επρόκειτο να θέσει τέλος στη σύγκρουση στη Συρία με τη δημιουργία τεσσάρων αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών. Ωστόσο η Συρία ουδέποτε υπέγραψε τη συμφωνία αυτή.

Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, είχε αρχίσει μια διαδικασία συμφιλίωσης με τη Δαμασκό υπό την αιγίδα της Ρωσίας, συμμάχου του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά η προσέγγιση αυτή δεν επιτεύχθηκε.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όχημα και αξιωματικός της εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Anna Rose Layden)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ανάπτυξη της εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ

16/08/2025 - 9:24μμ
Ουκρανή στέκεται μπροστά σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Ντρουζκίβκα, στην επαρχία Ντόνετσκ (φωτ.: EPA/Γραφείο Τύπου της 24ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Ο Πούτιν ζήτησε την αποχώρηση της Ουκρανίας από το Ντονέτσκ για να τελειώσει ο πόλεμος

16/08/2025 - 7:48μμ
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Sergey Bobylev/Sputnik/Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Στόχος η απευθείας ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι

16/08/2025 - 3:46μμ
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν καλωσορίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Gavriil Grigorov/Sputnik/Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα ο Ζελένσκι – Κοινό ανακοινωθέν Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

16/08/2025 - 12:48μμ
(Φωτ.: ΕΡΑ / Sergey Bobylev / Sputnik / Κρεμλίνο)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλάσκα 2025 – Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: «Πρόοδος» χωρίς επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην Ουκρανία

16/08/2025 - 10:04πμ
Συντριβάνι μπροστά από το ανάκτορο της βασίλισσας στη Στοκχόλμη (φωτ.: pixabay/Frank_P_AJJ74)
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεμένει από νερό η Στοκχόλμη – Σύσταση στους κατοίκους να μειώσουν την κατανάλωση

15/08/2025 - 11:51μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα, 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Τραμπ συνάντησε τον Πούτιν: Τα χειροκροτήματα και η χειραψία

15/08/2025 - 11:24μμ
Μάσκες με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ σε κατάστημα με σουβενίρ στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος κορυφής Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Λεπτό προς λεπτό το γεωπολιτικό πόκερ

15/08/2025 - 8:51μμ
Διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της Αλάσκας υπέρ της Ουκρανίας, με αφορμή τη επερχόμενη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες επιθέσεις από Ρωσία και Ουκρανία λίγο πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν – «Παράθυρο» από το Κρεμλίνο για τριμερή συνάντηση

15/08/2025 - 8:01μμ
(Πηγή φωτ.: /truthsocial.com/@realDonaldTrump)
ΚΟΣΜΟΣ

«Υψηλό διακύβευμα» έγραψε για την σημερινή του συνάντησή με τον Πούτιν ο Τραμπ

15/08/2025 - 4:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας - Νομού Ημαθίας)

Τριήμερο παμποντιακό πανοΰρ στην Επισκοπή Νάουσας

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την περσινή πανήγυρη στον αυλόγυρο της Παναγίας Σουμελά Αχαρνών (φωτ.: facebook/Ιερός Ναός Παναγία Σουμελά Αχαρνών)

Ιερά πανήγυρις για την Παναγία και τον Πόντο και φέτος στις Αχαρνές

4 ώρες πριν
Ο Μπάμπης Καπουρτίδης με την ποντιακή φορεσιά σε εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας (φωτ.: veriotis.gr)

«Προσβολή σε ολόκληρο τον ποντιακό ελληνισμό» η απέλαση του Μπάμπη Καπουρτίδη από την Τουρκία

5 ώρες πριν
Ένα Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Condor (φωτ.: EPA / Friedeman Vogel)

Αεροσκάφος «έχασε» τον έναν κινητήρα πάνω από την Κέρκυρα

5 ώρες πριν
Θεία Λειτουργία στην ιστορική Παναγία Σουμελά του Πόντου (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Ξανά στη Σουμελά του Πόντου οι χριστιανοί, αλλά για τα Εννιάμερα της Παναγίας και χωρίς τον Πατριάρχη

6 ώρες πριν
Όχημα και αξιωματικός της εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Anna Rose Layden)

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ανάπτυξη της εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign