pontosnews.gr
Παρασκευή, 13/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στα χέρια της αστυνομίας έξι άτομα για τη ληστεία-μαμούθ στο Λαύριο – Ανάμεσά τους και ο οδηγός της χρηματοποστολής

Ποια στοιχεία πρόδιδαν εσωτερική πληροφόρηση και οδήγησαν στην εξιχνίαση της ληστείας

28/11/2024 - 5:49μμ
Ληστεία σε χρηματαποστολή σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 26-9 στο Λαύριο. Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Ληστεία σε χρηματαποστολή σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 26-9 στο Λαύριο. Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη σύλληψη έξι ατόμων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία στην χρηματαποστολή που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Λαύριο προχώρησε η Αστυνομία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός της χρηματαποστολής, ο οποίος εμπλέκεται στο περιστατικό, κάτι που επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις των Αρχών, ότι η άριστη γνώση που έδειξαν οι δράστες για το δρομολόγιο και το γεγονός ότι τα χρήματα δεν ήταν σε κασετίνες με χρωμοπαγίδες, πρόδιδαν εσωτερική πληροφόρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ertnews.gr, οι αστυνομικοί από τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν, εντόπισαν 200.000 ευρώ από την λεία του 1.100.000 ευρώ που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν οι δράστες κατά την ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία είχε γίνει έξω από μεγάλο κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών, ενώ οι δράστες είχαν αρπάξει 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από την υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ένοπλης ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου 2024, στο Λαύριο Αττικής, κατά το χρόνο που πραγματοποιούνταν μεταφορά χρημάτων σε πολυκατάστημα.

Για την υπόθεση εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 6 μέλη, μεταξύ των οποίων υπάλληλος της εταιρείας παροχής ιδιωτικής ασφάλειας, οι οποίοι συνελήφθησαν σε συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, πρωινές ώρες χθες, 27 Νοεμβρίου 2024 και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπή, όπλα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, με τη συνδρομή της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε βάρος χρηματαποστολών κατά τη διάρκεια μεταφοράς χρημάτων, κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού ιστού.

Τα μέλη ενεργούσαν με ιδιαίτερη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, ενώ γνώριζαν ακριβώς τη διαρρύθμιση των εσωτερικών χωρών των οχημάτων χρηματαποστολών, ιδιοκτησίας εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας.

Μάλιστα, από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι τα μέλη εργάζονταν περιστασιακά και λάμβαναν προνοιακά επιδόματα, με αποτέλεσμα να μην δικαιολογούνται οι συναλλαγές που πραγματοποιούσαν, καθώς και ο τρόπος ζωής τους.

Σχετικά με την ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο, τα μέλη, λίγες ημέρες πριν την επίθεση, αφαίρεσαν όχημα από περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στην παράνομη δραστηριότητά τους.

Την 26-09-2024, τουλάχιστον 4 δράστες επιβαίνοντες στο κλεμμένο όχημα, προσέγγισαν χρηματαποστολή που βρισκόταν σταθμευμένη έξωθεν πολυκαταστήματος και το ακινητοποίησαν όπισθεν αυτού, εγκλωβίζοντάς το.

Στη συνέχεια, οι 3 επιβάτες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με μάσκες προστασίας και ολόσωμες λευκές στολές, έσκισαν με αιχμηρά αντικείμενα τα ελαστικά του θωρακισμένου οχήματος και με την απειλή ομοιώματος αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και όπλων, έρριψαν μπογιά στο παρμπρίζ, εξαναγκάζοντας τον υπάλληλο να αποβιβαστεί.

Υπό την απειλή των όπλων, ο υπάλληλος εξαναγκάστηκε να απασφαλίσει την συρόμενη πόρτα της χρηματαποστολής, με αποτέλεσμα οι δράστες να αφαιρέσουν από το εσωτερικό της το ποσό των 1.185.226,32 ευρώ και να διαφύγουν με το όχημα που χρησιμοποίησαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και στην κατοχή τους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 211.490 ευρώ και 500 δολάρια
  • 4 οχήματα
  • μοτοσυκλέτα
  • καραμπίνα
  • περίστροφο
  • μαχαίρι
  • πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων
  • 74 φωτοβολίδες
  • πτυσσόμενη ράβδος
  • πλήθος φυσιγγίων
  • πλήθος κινητών και καρτών SIM και
  • πλήθος τραπεζικών καρτών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους σε περαιτέρω αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: peakpx.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικό μέτρο σε 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του

12/02/2026 - 9:11μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή μελών της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη παρασκευή και πώληση καπνικών προιόντων στον εισαγγελέα, το περασμένο Σάββατο (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι «εγκέφαλοι» του διεθνούς κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων, τα δύο αδέρφια και ακόμα οκτώ άτομα

12/02/2026 - 3:58μμ
Ο λογότυπος του μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επανέρχεται το κανονικό ωράριο από τις 16 Φεβρουαρίου

12/02/2026 - 1:12μμ
Ο μετροπόντικας ολοκλήρωσε τη διάνοιξη της σήραγγας στο τμήμα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στον σταθμό «Ευαγγελισμός» ο μετροπόντικας «Αθηνά»

12/02/2026 - 12:09μμ
Τσικνοπέμπτη σε ταβέρνα της Πλάκας, σε παλιότερες εποχές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστορία της Τσικνοπέμπτης: Η δυσφορία της Εκκλησίας, η ανάγκη για… τσίκνα και η συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων

12/02/2026 - 11:34πμ
Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο Σύνταγμα για το τραγικό συμβάν (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατέληξε ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό στο Σύνταγμα

12/02/2026 - 10:27πμ
Ηλεκτρονική πινακίδα στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Έγινε απόπειρα αυτοκτονίας

12/02/2026 - 8:46πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

12/02/2026 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Ασφαλείς οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στον συρμό που ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Νιάματα

11/02/2026 - 7:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία με υδροχλωρικό οξύ στην Κομοτηνή: 43χρονη προσπάθησε να κλέψει κοσμήματα ρίχνοντας το καυστικό υγρό σε υπάλληλο

11/02/2026 - 6:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Νίκησε και παρέμεινε σε τροχιά κορυφής ο Ολυμπιακός

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

ΗΠΑ: Το σχέδιο χρηματοδότησης της ανοικοδόμησης της Γάζας θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)

Γαλλία: Ομολόγησε η γυναίκα που συνελήφθη για το φόνο δύο βρεφών – Βρίσκονταν στον καταψύκτη έως και 15 χρόνια

5 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Ο Κώστας Ζώης παραμένει στο τιμόνι

5 ώρες πριν
(Πηγή: poe.org.gr)

ΠΟΕ: Η Ιστορία δεν προσφέρεται για διπλωματικό εξωραϊσμό – Με αφορμή την «παρακαταθήκη Βενιζέλου-Κεμάλ»

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: peakpx.com)

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικό μέτρο σε 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign