pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Οι εκλεκτοί του Τραμπ σε θέσεις-κλειδιά

«Μαζί θα κάνουμε ξανά μεγάλη την Αμερική» ανέφερε ο νέος πρόεδρος

23/11/2024 - 10:31πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά τους δημοσιογράφους και τους υποστηρικτές του έξω από τον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν (φωτ.αρχείου: EPA / Peter Foley)

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά τους δημοσιογράφους και τους υποστηρικτές του έξω από τον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν (φωτ.αρχείου: EPA / Peter Foley)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τον Σκοτ Μπέσεντ, ιδρυτή της εταιρείας επενδύσεων Key Square Group και ένθερμο υποστηρικτή του πολιτικού ελέγχου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σε πρόσφατο άρθρο γνώμης στη Wall Street Journal επισημαίνεται ότι ο νέος υπουργός –που στο παρελθόν εργάστηκε για τον Τζορτζ Σόρος– έχει υποστηρίξει φορολογικές μεταρρυθμίσεις και άρση ρυθμιστικών παρεμβάσεων για να τονωθούν περισσότερο ο τραπεζικός δανεισμός και η παραγωγή ενέργειας.

Όπως έχει ήδη δηλώσει, το ράλι στη Γουόλ Στριτ μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ καλλιέργησε στους επενδυτές «προσδοκίες για υψηλότερη ανάπτυξη, περιορισμό της αστάθειας και του πληθωρισμού, και μια αναζωογόνηση της οικονομίας για όλους τους Αμερικανούς».

Οι εκλεκτοί σε άλλες θέσεις-κλειδιά

Στο Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (OMB) επιστρέφει ο Ρας Βόουτ, ο οποίος θεωρείται ο ιθύνων νους του «Project 2025», του αμφιλεγόμενου συντηρητικού σχεδίου για την αναμόρφωση της κυβέρνησης.

Έχοντας υπηρετήσει στην ίδια θέση κατά την πρώτη προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021), αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για την άρση ρυθμιστικών παρεμβάσεων.

«Θα αποκαταστήσουμε τη δημοσιονομική λογική στη χώρα μας και θα οδηγήσουμε τον αμερικανικό λαό σε νέα επίπεδα ευημερίας και επινοητικότητας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά μαζί σου, Ρας. Συγχαρητήρια. Μαζί θα κάνουμε ξανά μεγάλη την Αμερική», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Υπουργός Εργασίας διορίστηκε η Λόρι Τσάβες-Ντερίμερ, βουλευτής από το Όρεγκον. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί της για να δημιουργήσουμε τεράστιες ευκαιρίες για τους Αμερικανούς εργαζόμενους, να διευρύνουμε την επαγγελματική κατάρτιση και τα προγράμματα μαθητείας, να αυξήσουμε τους μισθούς και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας, να επαναφέρουμε τις θέσεις εργασίας στον κλάδο της μεταποίησης», δήλωσε ο πρόεδρος.

Τα καθήκοντα του αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας αναλαμβάνει ο Άλεξ Γουόνγκ, πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχε διατελέσει αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα κατά την πρώτη προεδρική θητεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε επίσης τον Σεμπάστιαν Γκόρκα για σύμβουλο του Λευκού Οίκου σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εθνικής ασφάλειας».

Αρχίατρος διάσημη από την τηλεόραση

Καθήκοντα αρχιάτρου των Ηνωμένων Πολιτειών αναλαμβάνει η Τζανέτ Νέσουατ, γιατρός που έγινε διάσημη μέσω των εμφανίσεων της σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος αναφέρει πως η δρ Νέσουατ είναι «ένθερμη υποστηρίκτρια» της προληπτικής ιατρικής, γνωστή για τις δημόσιες τοποθετήσεις της σε θέματα υγείας.

«Έχει αφοσιωθεί στο να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί θα έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, ποιοτική υγειονομική περίθαλψη. Πιστεύει στην χειραφέτηση των πολιτών ώστε να μεριμνήσουν για την υγεία τους προκειμένου να ζήσουν περισσότερο και υγιέστερα», υπογραμμίζει.

Η νέα αρχίατρος προσέφερε τις υπηρεσίες της σε ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, συνέδραμε θύματα του τυφώνα Κατρίνα (2005) και του ανεμοστρόβιλου που σάρωσε την πόλη Τζόπλιν του Μισούρι (2011), ενώ δραστηριοποιήθηκε σε αποστολές της μη κυβερνητικής οργάνωσης Samaritan’s Purse σε Μαρόκο, Αϊτή και Πολωνία.

Ο τίτλος US Surgeon General έγινε μέρος της αμερικανικής κουλτούρας το 1965, όταν οι καπνοβιομηχανίες υποχρεώθηκαν να προσθέσουν ειδική σήμανση στα πακέτα τσιγάρων ότι ο αρχίατρος των ΗΠΑ προειδοποιεί πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Ο πρώην αρχίατρος των ΗΠΑ Τσαρλς Έβερτ Κουπ (1982-1989) έγινε διάσημος επειδή μίλησε δημόσια για το AIDS, θέμα που αποτελούσε ταμπού όταν ο τότε πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν είχε επικριθεί για υποβάθμιση της επιδημίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026. Στο πανό αναγράφεται στα περσικά το μήνυμα «Το βρυχηθμό ενός λιονταριού ή το τσίριγμα ενός ποντικιού;» (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ ετοιμάζει «Επιχείρηση Βαριοπούλα» ενώ η Τεχεράνη ανακτά στρατιωτική ισχύ

13/05/2026 - 10:36πμ
Ο τραμπικός χάρτης, με τη Βενεζουέλα ως 51η πολιτεία των ΗΠΑ (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

«51η πολιτεία»: Ο Τραμπ «έντυσε» τη Βενεζουέλα με τη σημαία των ΗΠΑ και άναψε φωτιές

13/05/2026 - 10:12πμ
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκίας Τομ Μπάρακ (φωτ.:  https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/ sites/169/2022/06/ADA_8063-Headshot4.jpg)
ΚΟΣΜΟΣ

«Φωτιά» στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας από τις δηλώσεις Μπάρακ για F-35 και Χεζμπολάχ

13/05/2026 - 8:33πμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στις φήμες περί «καταφυγίων και φόβο» το Κρεμλίνο αντεπιτίθεται επικοινωνιακά

12/05/2026 - 8:40μμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική δίνη στη Βρετανία: Ο Στάρμερ παλεύει να κρατηθεί στην εξουσία – Παραιτήσεις υπουργών και εσωκομματική ανταρσία

12/05/2026 - 4:52μμ
Ένας από τους επιβαίνοντες στο MV Hondius, μετά την απομάκρυνσή του από το κρουαζιερόπλοιο (φωτ.: Χ / Tedros Adhanom Ghebreyesus)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός στο MV Hondius: Ο ΠΟΥ καθησυχάζει αλλά κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κρουσμάτων

12/05/2026 - 4:04μμ
(Φωτ.: ΣΚΑΪ)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρός τραυματισμός Έλληνα παίκτη σε ριάλιτι επιβίωσης στον Άγιο Δομίνικο – Σε εξέλιξη η έρευνα για το ατύχημα

12/05/2026 - 11:00πμ
(Φωτ.: AP Photo/Jacquelyn Martin)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σε μηχανική υποστήριξη» η εκεχειρία με το Ιράν λέει ο Τραμπ και απορρίπτει την ιρανική πρόταση ως «ηλίθια»

12/05/2026 - 10:32πμ
Ο λογότυπος του κυβερνητικού συνασπισμού των Σκοπίων VLEN (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/VLEN_Coalition)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Ιστορική ενοποίηση του συνασπισμού VLEN σε ενιαίο κόμμα – Συμπρόεδροι οι Μπιλάλ Κασάμι και Ίζετ Μετζίτι

12/05/2026 - 12:00πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/JORGE GUERRERO / AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Σε καραντίνα επιβάτες του MV Hondius σε ΗΠΑ και Ιταλία – Θετικός Αμερικανός επιβάτης, υπό παρακολούθηση και ασυμπτωματικός ο Έλληνας

11/05/2026 - 10:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από το γήπεδο της Τούμπας (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

100 χρόνια ΠΑΟΚ και προσφυγικές ρίζες: Τουρνουά μνήμης με Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης

2 λεπτά πριν
Στην Πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026. Στο πανό αναγράφεται στα περσικά το μήνυμα «Το βρυχηθμό ενός λιονταριού ή το τσίριγμα ενός ποντικιού;» (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ ετοιμάζει «Επιχείρηση Βαριοπούλα» ενώ η Τεχεράνη ανακτά στρατιωτική ισχύ

27 λεπτά πριν
Ο τραμπικός χάρτης, με τη Βενεζουέλα ως 51η πολιτεία των ΗΠΑ (πηγή: Truth Social)

«51η πολιτεία»: Ο Τραμπ «έντυσε» τη Βενεζουέλα με τη σημαία των ΗΠΑ και άναψε φωτιές

50 λεπτά πριν
Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας φιλοξένησε την ημερίδα με τίτλο «Γενοκτονία χωρίς τιμωρία – Το χρέος της Διεθνούς Κοινότητας». Τρίτη 13 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Τσιόδρας)

Στην καρδιά της Ευρώπης το αίτημα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων – Ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

1 ώρα πριν
Σπασμένα ακουστικά κοντά στην πολυκατοικία στην Ηλιούπολη από την ταράτσα της οποίας έπεσαν οι 17χρονες, Τρίτη 12 Μαΐου 2026.  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ηλιούπολη: Μάχη για τη ζωή δίνει η 17χρονη μετά τη βουτιά στο κενό με τη φίλη της – Η έκκληση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Φοιτητικές εκλογές 2026: Στις κάλπες υπό τη σκιά των επεισοδίων σε ΑΠΘ και ΠΑΔΑ – Μαχαιρώματα, βαριοπούλες και τραυματίες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign