pontosnews.gr
Σάββατο, 16/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Social media: «Κόκκινη κάρτα» στους κάτω των 16 ετών από την κυβέρνηση της Αυστραλίας

Σχεδιάζεται η καθολική απαγόρευση εισόδου, χωρίς εξαιρέσεις

7/11/2024 - 9:49πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/geralt-9301/)

(Φωτ.: pixabay.com/el/users/geralt-9301/)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μέτρο που θα ανακουφίσει πολλούς γονείς στην Αυστραλία σχεδιάζει να πάρει ο πρωθυπουργός της χώρας Άντονι Αλμπανέζι προκειμένου να κρατήσει τα παιδιά κάτω των 16 ετών μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους «Είναι ένα μέτρο για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν πολύ κακό στα παιδιά και αποφάσισα να βάλω ένα τέλος».

Το μέτρο θα παρουσιαστεί στους πρωθυπουργούς των πολιτειών αυτή την εβδομάδα προτού υποβληθεί προς ψήφιση από το Κοινοβούλιο στα τέλη του μήνα.

Εφόσον εγκριθεί από τους βουλευτές, το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ 12 μήνες. Το σημαντικό είναι πως δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για τα παιδιά που έχουν την άδεια των γονέων ή κηδεμόνων τους να αποκτήσουν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε για όσα διαθέτουν ήδη λογαριασμούς.

Υπεύθυνοι για την τήρηση της νομοθεσίας θα είναι οι επιχειρήσεις τεχνολογίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απειλούνται με κυρώσεις εάν δεν υπακούσουν. «Η ευθύνη δεν ανήκει στους γονείς ούτε στους νέους. Δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους χρήστες», τόνισε ο Αλμπανέζι.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι αλγόριθμοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν στα παιδιά και τους εφήβους ακατάλληλο περιεχόμενο. «Υπάρχουν πράγματα που εμφανίζονται στο τηλέφωνό μου τα οποία δεν θέλω να δω. Φανταστείτε ένα ευάλωτο παιδί 14 ετών», εξήγησε.

Ο Άντονι Αλμπανέζι αναφέρθηκε και στους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών από την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως για τους κινδύνους για τα κορίτσια που εκτίθενται σε εικόνες με παράλογα σωματικά πρότυπα ή μισογυνικό περιεχόμενο.

Η Meta, η θυγατρική εταιρεία του Instagram και του Facebook, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει «οποιοδήποτε ηλικιακό όριο» «επιθυμεί να επιβάλει» η κυβέρνηση.

Αλλά η Αντίγκονι Ντέιβις, υπεύθυνη παγκόσμιας ασφάλειας του Facebook, δήλωσε ότι η Αυστραλία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν αυτοί οι περιορισμοί.

Μπορεί να επιβληθεί το μέτρο;

Κάποιοι ειδικοί αμφιβάλλουν αν είναι τεχνικά δυνατό να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο. «Γνωρίζουμε ήδη ότι οι υφιστάμενες μέθοδοι ταυτοποίησης της ηλικίας δεν είναι αξιόπιστες, είναι πολύ εύκολο να παρακαμφθούν ή θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή χρηστών», παρατήρησε ο Τόμπι Μάρεϊ του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Πολλές χώρες και περιοχές έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν ηλικιακό όριο για την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πολιτεία της Φλόριντα στις ΗΠΑ τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο νόμος που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 14 ετών να αποκτούν λογαριασμό σε αυτές τις πλατφόρμες. Η Ισπανία ψήφισε τον Ιούνιο νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά κάτω των 16 ετών. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχει ακόμη καθοριστεί ο τρόπος επιβεβαίωσης της ηλικίας των χρηστών.

Στη Γαλλία νόμος που ψηφίστηκε το 2023 όρισε την ηλικία «ψηφιακής ωριμότητας» στα 15 χρόνια, όμως ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αν συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η Κίνα περιορίζει την πρόσβαση των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το 2021 και ζητεί από τους χρήστες να επιβεβαιώνουν την ηλικία τους με την ταυτότητά τους. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok, για περισσότερα από 40 λεπτά ημερησίως, ενώ περιορισμένος είναι ο χρόνος που παιδιά και έφηβοι μπορούν να περνούν στο διαδίκτυο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Sergey Bobylev/Sputnik/Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Στόχος η απευθείας ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι

16/08/2025 - 3:46μμ
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν καλωσορίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Gavriil Grigorov/Sputnik/Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα ο Ζελένσκι – Κοινό ανακοινωθέν Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

16/08/2025 - 12:48μμ
(Φωτ.: ΕΡΑ / Sergey Bobylev / Sputnik / Κρεμλίνο)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλάσκα 2025 – Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: «Πρόοδος» χωρίς επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην Ουκρανία

16/08/2025 - 10:04πμ
Συντριβάνι μπροστά από το ανάκτορο της βασίλισσας στη Στοκχόλμη (φωτ.: pixabay/Frank_P_AJJ74)
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεμένει από νερό η Στοκχόλμη – Σύσταση στους κατοίκους να μειώσουν την κατανάλωση

15/08/2025 - 11:51μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα, 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Τραμπ συνάντησε τον Πούτιν: Τα χειροκροτήματα και η χειραψία

15/08/2025 - 11:24μμ
Μάσκες με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ σε κατάστημα με σουβενίρ στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος κορυφής Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Λεπτό προς λεπτό το γεωπολιτικό πόκερ

15/08/2025 - 8:51μμ
Διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της Αλάσκας υπέρ της Ουκρανίας, με αφορμή τη επερχόμενη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες επιθέσεις από Ρωσία και Ουκρανία λίγο πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν – «Παράθυρο» από το Κρεμλίνο για τριμερή συνάντηση

15/08/2025 - 8:01μμ
(Πηγή φωτ.: /truthsocial.com/@realDonaldTrump)
ΚΟΣΜΟΣ

«Υψηλό διακύβευμα» έγραψε για την σημερινή του συνάντησή με τον Πούτιν ο Τραμπ

15/08/2025 - 4:00μμ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια ομιλίας του στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Ronen Zvulun/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Αραβικές χώρες καταδίκασαν τις δηλώσεις Νετανιάχου περί «μεγάλου Ισραήλ»

15/08/2025 - 12:38μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Will Oliver/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα σχεδιάζει ο Τραμπ, παρουσία Ζελένσκι

15/08/2025 - 12:43πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Μπάμπης Καπουρτίδης (φωτ.: Facebook / Χαράλαμπος Καπουρτίδης)

Μπάμπης Καπουρτίδης: Ένας ακόμα Πόντιος ανεπιθύμητος στην Τουρκία – Του απαγόρευσαν την είσοδο

2 λεπτά πριν
Το κάστρο και ο οικισμός της Βολισσού μετά την καταστροφική πυρκαγιά (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)

Φωτιά στη Χίο: Μικρές φθορές στον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου και το Κάστρο της Βολισσού

36 λεπτά πριν
Ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης σε φωτογραφία από το αρχείο της οικογένειάς του

Ελευθέριος Ελευθεριάδης: Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, το 1988, στην τελευταία επίσκεψή του στον Πόντο

1 ώρα πριν
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Sergey Bobylev/Sputnik/Kremlin Pool)

Ντ. Τραμπ: Στόχος η απευθείας ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί κατά πυρκαγιάς (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Πυρκαγιές σε Ηλεία, Λάρισα και Καλάβρυτα – Μήνυμα του 112 για τους οικισμούς Βυτιναίικα και Ελαιώνας

2 ώρες πριν
Δύο από τα αυτοκίνητα των διακινητών, τα οποία κατασχέθηκαν από τις αρχές (φωτ.: Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης)

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές στον Έβρο – Προσπάθησαν να περάσουν παράνομα 20 μετανάστες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign