pontosnews.gr
Σάββατο, 16/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ναυτεμπορική: Με πλούσια θεματολογία και σημαντικές παρουσίες το 3ο Οικονομικό Συνέδριο στο Ζάππειο

Οι θεματικές ενότητες, οι ομιλητές, όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα «Η παραγωγική Ελλάδα την επόμενη δεκαετία»

23/10/2024 - 9:16μμ
(Φωτ. papadakispress.gr)

(Φωτ. papadakispress.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Η παραγωγική Ελλάδα την επόμενη δεκαετία» ήταν το θέμα του 3ου Οικονομικού Συνεδρίου που διοργάνωσε σήμερα η ιστορική οικονομική εφημερίδα Η Ναυτεμπορική στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εξωτερικών, και με σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Οι εργασίες άνοιξαν στις 12:00, με τους χαιρετισμούς των Σπύρου Κτενά (γενικός διευθυντής Ναυτεμπορικής), Τάκη Θεοδωρικάκου (υπουργός Ανάπτυξης), Γιάννη Στουρνάρα (διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος) και Δημήτρη Παπαστεργίου (υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Martin Bijsterbosch επικεφαλής της Αποστολής για την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο Θεόδωρος Τρύφων, co-CEO του Ομίλου ELPEN και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) μίλησε για τη συμβολή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στο παραγωγικό μοντέλο της επόμενης δεκαετίας.

Ακολούθησε συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Εξάρχου, αντιπρόεδρο ΔΣ & διευθύνοντα σύμβουλο της Intrakat, και στη συνέχεια ο διάλογος σε πέντε θεματικές ενότητες:

1. Οι μεγάλες προκλήσεις του επιχειρείν

Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).
Αριστοτέλης Παντελιάδης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος METRO.
Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Dimand.
Θανάσης Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος Vivartia.
Θεόδωρος Τζούρος, ανώτερος γενικός διευθυντής, επικεφαλής Corporate & Investment Banking Τράπεζας Πειραιώς.
⇒Συντονισμός: Δημήτρης Βέργαδος, διευθυντής Τομέα ΜΜΕ & Ενημέρωσης ΣΕΒ.

(Φωτ. papadakispress.gr)

2. Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη

• Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
• Ελένη Βρεττού, διευθύνουσα σύμβουλος Attica Bank.
• Γιάννος Κοντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ATHEX Group.
• Κωνσταντίνος Ακρίβος, πρόεδρος ΔΣ & οικονομικός διευθυντής efood.
• Παναγιώτης Πρόντζας, Partner, Head of Strategy and Investements, Grant Thornton.
⇒Συντονισμός: Νατάσα Στασινού, διευθύντρια σύνταξης naftemporiki.gr

3. Ελληνικός τουρισμός, η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας

• Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού.
• Καλλίνικος Καλλίνικος, αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ.
• Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος & πρόεδρος της HOTREC.
• Θάνος Μιχαηλίδης, διευθύνων σύμβουλος Thanos Hotels and Resorts & πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.
• Διονύσης Θεοδωράτος, πρόεδρος ΣΕΕΝ.
⇒Συντονισμός: Θανάσης Αδαμόπουλος, αρχισυντάκτης της Ναυτεμπορικής.

4. Τα μεγάλα έργα

• Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Υποδομών & Μεταφορών.
• Στέφανος Θεοδωρίδης, πρόεδρος ΔΣ Υπερταμείου.
• Πέτρος Σουρέτης, εντεταλμένος σύμβουλος & εκτελεστικό μέλος ΔΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
⇒Συντονισμός: Ανέστης Ντόκας, δημοσιογράφος Ναυτεμπορικής.

5. Ενέργεια, πράσινη ανάπτυξη

• Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
• Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΑΔΜΗΕ.
• Βασίλης Τσάιτας, γενικός διευθυντής οικονομικών Ομίλου HELLENiQ ENERGY.
• Geoffrey Ross Pyatt, Assistant Secretary of State for Energy Resources, (live σύνδεση).
⇒Συντονισμός: Γιώργος Πλευράκης, διευθύνων σύμβουλος HEC.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε επίσης παρουσίαση της επετειακής έκδοσης της «Ν» 100 χρόνια οικονομικής ιστορίας από τον Μιχάλη Ψαλιδόπουλο (ομότιμος καθηγητής, τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ & σύμβουλος στο Ινστιτούτο Ελληνικής Ανάπτυξης και Ευημερίας, Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος).

Επιπλέον, σε παρέμβασή του ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ICAP CRIF, μίλησε για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών και της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών εταιρειών.

Η παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη

Μια μεστή μηνυμάτων όσο και συγκινητική παρέμβαση έκανε στη λήξη των εργασιών του ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης. Αναφέρθηκε στις αρχές της Δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης και των ίσων ευκαιριών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι επιθυμία του είναι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ να αποτελούν έναν τέτοιο «φάρο ευκαιριών».

(Φωτ.: naftemporiki.gr)

«Ήταν μεγάλη τιμή να είμαι εδώ ως πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών. Και αυτό έχει να κάνει με την καθημερινή δυνατότητα να εργάζομαι για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Είναι σχέσεις που βασίζονται σε αρχές και αξίες» είπε, σημειώνοντας ότι ο αγώνας των ΗΠΑ για ανεξαρτησία βασίστηκε σε αξίες και αρχές που ιδρύθηκαν εδώ στην Ελλάδα.

«Οι άνθρωποι είναι σημαντικό να έχουν ευκαιρίες και επιλογές», τόνισε ο Τζ. Τσούνης, και συνέχισε λέγοντας: «Η μητέρα και ο πατέρας μου ήταν από ένα φτωχό χωριό στην ορεινή Ναυπακτία που δεν είχε ρεύμα, δεν είχε νερό, δεν είχε δρόμους. Ο πατέρας μου δεν είχε δει αυτοκίνητο όμως πήγαν στην Αμερική και πήραν ευκαιρίες. Αυτό μου επέτρεψε να λάβω μια καλύτερη μόρφωση, να φτιάξω τη δική μου επιχείρηση και έτσι να έχω μια ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα μου.

»Αυτές είναι οι ευκαιρίες που θέλω να έχουν όλοι. Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε μια μεγάλη κοινωνία αν οι ευκαιρίες που είχα εγώ δεν προσφέρονται σε όλους».

Για την ισότητα των δικαιωμάτων των φύλων αλλά και το μεταναστευτικό είπε: «Οι δημοκρατικές αξίες και οι αρχές πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους. Η λογική της ισότητας των φύλων πρέπει να είναι πραγματική […]. Εμείς πρέπει να αποδεχτούμε όλους τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι λοιπόν που έρχονται στις ακτές μας δεν θέλουν να “μας πάρουν τις δουλειές”. Το 80% αυτών έχουν πολύ καλές δεξιότητες που μπορούν να ωφελήσουν την οικονομία.

»Εάν τους ενσωματώσουμε τότε θα δούμε μόνο οφέλη που είναι το σωστό για την κοινωνία των πολιτών αλλά και για την οικονομία. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και να προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχουν 120 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπισμένοι. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στις τραγωδίες που συμβαίνουν ανά τον κόσμο».

Συγκινητικός ήταν και ο επίλογος της παρέμβασής του:

«Ήταν τιμή μου να είμαι εδώ ως πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θα είμαι πάντοτε ο πρέσβης, αλλά πάντοτε θα είμαι εκείνο το παιδάκι που τα καλοκαίρια έπαιζε στο χωριό του, τον Πλάτανο. Αγαπάω τις ρίζες μου, αγαπάω την Αμερική, όμως έχω πολλή αγάπη για την πατρίδα μου. Αγαπάω αυτή την πατρίδα και πονάω γι’ αυτή την πατρίδα. Ζήτω η Ελλάς, ευχαριστώ».

♦ Δείτε αναλυτικά τις συζητήσεις και όσα συνέβησαν στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI  / Β. Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕNΦΙΑ: Απαλλαγή για τρία χρόνια σε περιοχές που επλήγησαν από φωτιές από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα – Οι προϋποθέσεις

13/08/2025 - 9:10μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ στο «Βελλίδειο», Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Κρίσιμο 20ήμερο αποφάσεων για την οικονομία – Τι υπάρχει στο «καλάθι»

10/08/2025 - 11:51πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 14 Αυγούστου

9/08/2025 - 9:23μμ
Πινακίδα στις νέες εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Pool/Μενέλαος Μυρίλλας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Σαρωτικές διασταυρώσεις με τεχνητή νοημοσύνη

9/08/2025 - 6:27μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο Κωνσταντίνου Πουγάτσια)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η καλή μπίρα δεν θέλει τον… Γερμανό της αλλά τους Έλληνές της – Νομάδες ζυθοποιοί από Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα κάνουν θαύματα

9/08/2025 - 1:12μμ
(Φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος οι χρεώσεις στα ΑΤΜ από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου

7/08/2025 - 12:58μμ
Eργασίες στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται τα «κόκκινα», ευέλικτα τιμολόγια

5/08/2025 - 8:36πμ
Το γλυπτό με το σήμα του ευρώ έξω από τα πρώην κεντρικά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA / Florian Wiegand)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΚΤ σταματά τις μειώσεις επιτοκίων – Οι προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη

3/08/2025 - 3:06μμ
Καταναλωτής ψωνίζει βιολογικά οπωροκηπευτικά σε σουπερμάρκετ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται οι πρώτες «καμπάνες» για παρατυπίες σε πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων

2/08/2025 - 12:36μμ
Δύο εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε 2.600 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 77 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 8 Αυγούστου

2/08/2025 - 11:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συντριβάνι μπροστά από το ανάκτορο της βασίλισσας στη Στοκχόλμη (φωτ.: pixabay/Frank_P_AJJ74)

Ξεμένει από νερό η Στοκχόλμη – Σύσταση στους κατοίκους να μειώσουν την κατανάλωση

8 ώρες πριν
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα, 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Όταν ο Τραμπ συνάντησε τον Πούτιν: Τα χειροκροτήματα και η χειραψία

9 ώρες πριν
Περιπολικό έχει αποκλείσει δρόμο κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Σπυρούνης)

«Tιμωρός των εμπρηστών» στην Κρήτη – Καλούσε τον κόσμο να τους βασανίσει

9 ώρες πριν
Πυρρίχιος χορός σέρρα στην Παναγία Σουμελά, παραμονές Δεκαπενταύγουστου (φωτ.: Facebook / Giorgos Mixailidis)

Πυρρίχιος χορός σέρρα υπό τη σκέπη της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο

10 ώρες πριν
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη θεία λειτουργία για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Οσίου Πορφυρίου, στο Μήλεσι Αττικής (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Παναγία είναι η γέφυρα που συνδέει τα βάσανά μας με τη χριστιανική ελπίδα

10 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη θεία λειτουργία στη Μελβούρνη (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας/Αλεξάνδρα Γκιώνη)

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Η Μελβούρνη γιόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign