pontosnews.gr
Κυριακή, 20/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γάζα: Πορείες από χιλιάδες διαδηλωτές ανά τον κόσμο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την 7η Οκτωβρίου 2023

Πολυπληθείς συγκεντρώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και του Λιβάνου σε πολλές πόλεις του κόσμου

5/10/2024 - 11:17μμ
Η Ελληνική Κοινότητα Δανίας στη φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση της Κοπεγχάγης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Η Ελληνική Κοινότητα Δανίας στη φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση της Κοπεγχάγης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε όλη την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική και τις Φιλιππίνες, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα υπέρ της Γάζας για την πρώτη επέτειο του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Στο Λονδίνο, κρατώντας πλακάτ και παλαιστινιακές και λιβανέζικες σημαίες, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης αργά το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επικεφαλής της πορείας ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν (σήμερα ανεξάρτητος) και ο πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ.

«Σταματήστε τους βομβαρδισμούς», «Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Σταματήστε το βομβαρδισμό των νοσοκομείων» ήταν από τα πιο συχνά συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πορεία τους ειρηνικά. «Πρέπει να γίνει κατάπαυση του πυρός τώρα, πόσοι ακόμη αθώοι Παλαιστίνιοι ή Λιβανέζοι πρέπει να πεθάνουν;», δήλωσε η Σοφία Τόμσον, 27 ετών, που διαδήλωνε μαζί με φίλους. «Το γεγονός ότι είμαστε τόσο πολλοί δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μιλά εξ ονόματος του λαού», πρόσθεσε.

Λονδίνο (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

«Ο Στάρμερ έχει αίμα στα χέρια του», «Στάρμερ, δεν μπορείς να κρυφτείς, θα κατηγορηθείς για γενοκτονία» ήταν επίσης μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε το απόγευμα ότι προχώρησε σε περίπου δεκαπέντε συλλήψεις.

Και στο Εδιμβούργο, οι διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης ήταν χιλιάδες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την οργάνωση Σκωτσέζοι Φίλοι της Παλαιστίνης και την Έκτακτη Επιτροπή για τη Γενοκτονία στη Γάζα, με σιωπηλή πορεία που είχε προγραμματιστεί στη μνήμη όλων των αμάχων που έχουν σκοτωθεί.

Οι διοργανωτές ζήτησαν κατάπαυση του πυρός, και από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ μετά την πρόσφατη έκθεση της Oxfam που ανέφερε ότι 11.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα – περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση τα τελευταία 18 χρόνια, με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Βελιγράδι (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)

Ακτιβιστές εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το ένα εκατομμύριο των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το νότιο Λίβανο μετά τις επιχειρήσεις του Ισραήλ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Oxfam. Ο πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ παρευρέθηκε και σ’ αυτήν τη συγκέντρωση.

Στη Γαλλία, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε μεγάλες πόλεις όπως η Λιόν (νοτιοανατολικά), η Τουλούζη (νοτιοδυτικά) και το Στρασβούργο (ανατολικά) για να εκφράσουν την «αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους και τους Λιβανέζους», αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παμπλόνα (φωτ.: EPA / Jesus Diges)

Στο Παρίσι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από την Πλατεία της Δημοκρατίας έως την πλατεία Κλισί, φωνάζοντας «Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει». Επικεφαλής της πορείας ήταν πολιτικές προσωπικότητες της ριζοσπαστικής Αριστεράς, κυρίως οι εκπρόσωποι της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν-Λικ Μελανσόν και Μανόν Ομπρί.

Ανάμεσα στο πλήθος, η 37χρονη Γαλλολιβανέζα Μάγια, ερευνήτρια Φυσικής που έφθασε από τη Βηρυτό πριν από μια εβδομάδα, δήλωσε έκπληκτη από το πώς προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης την κλιμάκωση στον Λίβανο. «Δεν ακούμε για βομβαρδισμούς αμάχων», είπε.

Μεταξύ των χιλίων ανθρώπων που πραγματοποίησαν πορεία επίσης στη Λιόν σύμφωνα με τη νομαρχία, ο Ζερόμ Φαϊνέλ, πρόεδρος μιας τοπικής συλλογικότητας υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού, δήλωσε ότι η κινητοποίηση αυτή ήταν για εκείνον η ευκαιρία να καταγγείλει την επέτειο «ενός έτους απίστευτης βαρβαρότητας».

Σαντιάγκο (φωτ.: EPA / Ailen Diaz)

Στη Βασιλεία της Ελβετίας, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης σε ένα πάρκο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό με την ευκαιρία μιας εθνικής φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα της Ελβετοπαλαιστινιακής Ομοσπονδίας και περίπου εκατό οργανώσεων.

Στη Νότια Αφρική, στο κέντρο του Κέιπ Τάουν, εκατοντάδες διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν αντιισραηλινά συνθήματα. Ορισμένοι από αυτούς δήλωσαν ότι υποστήριξαν την καταγγελία της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ). Η Πρετόρια υποστηρίζει ότι η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα παραβιάζει τη σύμβαση του ΟΗΕ του 1948 για τη γενοκτονία.

Πιο επεισοδιακή ήταν η πορεία στη Ρώμη (φωτ.: EPA / ANSA / Massimo Percossi)

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί συγκρίνουν τη θέση του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους με το απαρτχάιντ, το καθεστώς του φυλετικού διαχωρισμού και των διακρίσεων που επιβλήθηκε από τη λευκή μειονότητα της χώρας μέχρι τις πρώτες πολυφυλετικές εκλογές το 1994.

Στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, ακτιβιστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία όταν τους εμπόδισε να διαδηλώσουν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προμήθειες όπλων των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Άμστερνταμ (φωτ.: EPA / Ramon van Flymen)

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διπλή ανατροπή στις κάλπες – Πρωτιά της Αριστεράς στο Βερολίνο, πρώτη η AfD στο Μεκλεμβούργο

20/09/2026 - 8:34μμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον διευθυντή της CIA (φωτ.: presidency.eg)
ΚΟΣΜΟΣ

CIA: Εκτάκτως στο Κάιρο ο Τζον Ράτκλιφ – Συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι

20/09/2026 - 8:10μμ
Πολίτες ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα στη Μαριούπολη της περιφέρειας Ντονέτσκ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2026. Η Ρωσία εκλέγει τη νέα Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της ενιαίας ημέρας ψηφοφορίας από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.:  EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πάνω από 1.000 κυβερνοεπιθέσεις στις βουλευτικές εκλογές καταγγέλλει η Εκλογική Επιτροπή

20/09/2026 - 6:01μμ
Νοτιοκορεάτες στη Σεούλ βλέπουν τηλεοπτικά πλάνα που φέρονται να δείχνουν στιγμές από την εκτόξευση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων (φωτ. αρχείου: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας – Συναγερμός σε Σεούλ και Τόκιο

20/09/2026 - 11:07πμ
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΟΗΕ: Η διπλωματία σε τεντωμένο σχοινί με Ιράν, Ουκρανία και Μέση Ανατολή

20/09/2026 - 9:16πμ
Πλακάτ με τη φράση «Φρίντριχ, ο μεγάλος ψεύτης», με αναφορά στον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ (BSW)» στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διπλές κάλπες, δύο διαφορετικοί κόσμοι – Γιατί όλοι κοιτούν το Βερολίνο και το Μεκλεμβούργο

20/09/2026 - 8:31πμ
Καρέ από τα αποχαρακτηρισμένα ντοκουμέντα (πηγή: US Department of War))
ΚΟΣΜΟΣ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανοίγει ξανά τους φακέλους των UFO – Οι φωτεινοί «δίσκοι» του 1952 και τα έξι άγνωστα αντικείμενα στη Μέση Ανατολή

19/09/2026 - 11:46μμ
Καπνογόνο κατά των αστυνομικών δυνάμεων, στα επεισόδια που έγιναν στη Χάγη. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάγη: Ναζιστικοί χαιρετισμοί, βία και 24 συλλήψεις – Η ακροδεξιά διαδήλωση κατέληξε σε συγκρούσεις

19/09/2026 - 11:20μμ
Άνδρας παρακολουθεί στη Σαναά τηλεοπτική μετάδοση για τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας - Χούθι, μετά την ανάληψη ευθύνης από το υεμενίτικο κίνημα για επιθέσεις στο Ριάντ και σε εγκατάσταση της Aramco στο Γιανμπού (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη: «Χτυπήσαμε» Ριάντ και Aramco με πυραύλους και drones

19/09/2026 - 9:45μμ
Το αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου (πηγή: Χ / 
Jon De Lorraine)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για drones στο Λουξεμβούργο – Έκλεισε το αεροδρόμιο

19/09/2026 - 6:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: xanthinews.gr)

Κομοτηνή: Για τις πατρίδες που χάθηκαν και τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν – Ημέρα μνήμης για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Σητεία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Μηνύματα 112 σε γύρω περιοχές

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Κώστας Γιουτίκας: Στηρίζουμε τη διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: radio-lehovo.gr)

Φλώρινα: «Πλατεία Μικρασιατών» στη μνήμη των ξεριζωμένων – Η ονοματοθεσία 104 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή

2 ώρες πριν
Αργυροπελεκάνοι στην Κερκίνη (φωτ.: Θανάσης Τζανακάκης)

Θανάσης Τζανακάκης: O φωτογράφος της φύσης και της άγριας ζωής της κεντρικής Μακεδονίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Γερμανία: Διπλή ανατροπή στις κάλπες – Πρωτιά της Αριστεράς στο Βερολίνο, πρώτη η AfD στο Μεκλεμβούργο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV