pontosnews.gr
Τρίτη, 7/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: «Όχι» στην κατάργηση της Σένγκεν, δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό

Τα βασικότερα σημεία από τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός

12/09/2024 - 12:53μμ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε σήμερα στον ρ/σ Talk Radio, στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Αθηναΐδα Νέγκα, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ ακολούθησε πιο αυστηρή, αλλά δίκαιη πολιτική» σε ό,τι έχει να κάνει με τη φύλαξη των συνόρων και την παροχή ασύλου.

«Το 2020 η Ελλάδα υπερασπίστηκε τα ευρωπαϊκά σύνορα» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα υπεραμύνθηκε της Συνθήκης Σένγκεν («η απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι η κατάργησή της), και ισχυρίστηκε ότι έχουν μειωθεί οι ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Στείλαμε μήνυμα ότι δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές» είπε ακόμα, και πρόσθεσε ότι το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό απασχολεί περισσότερο την Ευρώπη και όχι τόσο την Ελλάδα που έχει δώσει λύσεις.

Εκτίμησε δε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με την Τουρκία και υπερασπίστηκε το έργο του Λιμενικού λέγοντας ότι έσωσε χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και πως είναι προσβλητικό να διακινούνται θεωρίες συνωμοσίας. «Η προστασία των θαλάσσιων συνόρων αποτελεί την κύρια αποστολή του Λιμενικού, και όχι η υποδοχή παράνομων μεταναστών» υπογράμμισε.

Για την εκπαίδευση

Μιλώντας για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον τομέα της Παιδείας είπε ότι ο εθισμός των παιδιών με το κινητό δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκεται στην τσάντα των μαθητών.

«Υπάρχει ζήτημα με τη χρήση των κινητών που δεν περιορίζεται στο σχολείο» είπε, και τόνισε ότι οι νέοι είναι σήμερα εξαρτημένοι από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Μιλώντας για τις προσλήψεις, είπε ότι έχουν προσληφθεί έως τώρα σχεδόν 40.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί αντικαθιστώντας αναπληρωτές, και πρόσθεσε: «Σήμερα έχουμε ελάχιστα κενά, ενώ το πρόγραμμα των σχολείων εμπλουτίζεται με διάφορες δράσεις, με εργαστήρια δεξιοτήτων κ.ά.».

Χαρακτήρισε προτεραιότητα την παράλληλη στήριξη στα σχολεία, υποστήριξε ότι αυξήθηκε το προσωπικό και ότι σήμερα μπορεί να γίνει πιο έγκαιρη διάγνωση για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Για πρόβλημα στέγης

«Το πρόβλημα της στέγης απασχολεί πολύ την κυβέρνηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη στέγαση των εκπαιδευτικών και των γιατρών στην επαρχία, ενώ προσέθεσε ότι ένα νησί μπορεί να βρει αξιοπρεπή στέγη για έναν γιατρό.

Σχετικά με το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» είπε ότι θα μπορεί κάποιος να παίρνει δάνειο για αγορά σπιτιού και η δόση να είναι μικρότερη από το ενοίκιο. Έκανε λόγο για ανάγκη για μια συγκροτημένη περιφερειακή πολιτική για την αποκέντρωση και υποστήριξε ότι υπάρχουν πόλεις που προσελκύουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

«Δεν γίνεται το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας να είναι 4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αττική» σημείωσε.

Για τις πυρκαγιές

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές είπε ότι «είχαμε πολύ λιγότερες καμένες εκτάσεις φέτος», παρά το γεγονός ότι ήταν περισσότερες.

Υπενθύμισε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά κυρωμένους δασικούς χάρτες, ότι υπάρχει η εικόνα των πραγματικών δασικών εκτάσεων και ότι η προστασία τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Χαρακτήρισε «απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας» τα όσα ακούγονται για τις ανεμογεννήτριες και τις πυρκαγιές, είπε ότι μπορούν να μπουν ανεμογεννήτριες και σε δασικές εκτάσεις με βάση το νόμο, και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται φτηνή ενέργεια από τον άνεμο και τον ήλιο.

Για τις αυξήσεις στο νερό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο νερό. «Το νερό είναι και θα παραμείνει φτηνό» σημείωσε, και έκανε λόγο για αναπροσαρμογή στα επίπεδα του πληθωρισμού.

Η Αττική, υποστήριξε, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, αλλά το απόθεμα έπεσε κατά 30% και αντέχει ακόμη για τέσσερις κακούς χειμώνες.

Είπε ότι δρομολογείται άμεσα σχέδιο για μεταφορά νερού από Λίμνη Κρεμαστών, ενώ σημείωσε ότι τα νησιά έχουν πρόβλημα που καλύπτεται προσωρινά με αφαλατώσεις. Πρόσθεσε ότι το 85% του νερού που καταναλώνεται σήμερα πηγαίνει στην άρδευση, ενώ η ύδρευση είναι το 10%.

Για την ακρίβεια

Μιλώντας για την ακρίβεια, είπε ότι όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης συγκλίνουν στη στήριξη εισοδημάτων και στην αντιμετώπιση αισχροκέρδειας, ενώ υπενθύμισε ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι εργοδοτικές εισφορές.

«Οι τιμές αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια σημαντικά» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά συμπλήρωσε ότι αυτό έγινε παντού.

Τόνισε ότι οι αυξήσεις μισθών θα συνεχίσουν με γρηγορότερους ρυθμούς από τον πληθωρισμό και σημείωσε ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η πολιτική που δημιουργεί θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι δημιουργήθηκαν 500.000 νέες σε όλους τους τομείς.

Δήλωσε ότι θα εξεταστεί το επίδομα ανεργίας, και πρόσθεσε: «Αυτός που μπορεί να βρει δουλειά είναι ανεπίτρεπτο να ζει με επιδόματα».

• Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο 5ο Economist Thessaloniki Metropolitan Summit.  Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παραίτηση Τσίπρα, το παρασκήνιο και οι κραδασμοί: Θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι θα τον ακολουθήσουν

6/10/2025 - 2:48μμ
( Φωτ.: Glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι μετά την πρωτοφανή σύγκρουση Αθήνας-Λευκωσίας

6/10/2025 - 11:26πμ
(Φωτ.: https://x.com/atsipras)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας – «Δεν παραιτούμαι από την πολιτική δράση» δήλωσε

6/10/2025 - 10:48πμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού που ζήτησε να φυλακιστούν οι ακτιβιστές

3/10/2025 - 9:30μμ
Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη (φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Όχι στο πρόγραμμα SAFE όσο υπάρχει το casus belli και η αμφισβήτηση ελληνικών νησιών

2/10/2025 - 6:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην Κοπεγχάγη για την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκό τείχος άμυνας και για τα νοτιανατολικά σύνορα

1/10/2025 - 3:34μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήψεις 20.000 δημοσίων υπαλλήλων για το 2026 ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο – Αναλυτικά οι θέσεις ανά τομέα

30/09/2025 - 7:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών – Τι δήλωσαν για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023

29/09/2025 - 11:07πμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, «καζάν-καζάν, γιοκ»

29/09/2025 - 10:42πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του ΟΗΕ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

26/09/2025 - 9:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση νεοεκλεγείσα δήμαρχος μετά από επίθεση με μαχαίρι – Μεταξύ των υπόπτων ο υιοθετημένος γιος της;

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χρήστος Μπόνης / Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας)

Πάνος και Διονύσης Ψωμιάδης: Αρχίζει η δίκη για τα «45άρια» – Η δικογραφία περιλαμβάνει 456 έργα προϋπολογισμού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής)

Λαύριο: Υλικές ζημιές σε 4 ΙΧ από κατάρρευση μπαλκονιού

1 ώρα πριν
Οικογενειακή φωτογραφία μετά την έναρξη της 19ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας στην Πρώτη Φλώρινας (φωτ.: ΠΟΕ)

19η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας ΠΟΕ: Επιστροφή στις ρίζες για φυγή μπροστά, στο ψηφιακό μέλλον

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/KCNA)

Στους εορτασμούς της Βόρειας Κορέας για τα 80 χρόνια του κυβερνώντος κόμματος ο Κινέζος πρωθυπουργός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Christine Olsson)

Νόμπελ Φυσικής: Στους Κλαρκ, Ντεβορέ και Μαρτίνις το βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign