pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φωτιά στη ΝΑ Αττική: Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr

Η πρώτη καταβολή πρώτης αρωγής πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου

5/09/2024 - 9:35πμ
Καμένο σπίτι στην Αττική μετά το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Καμένο σπίτι στην Αττική μετά το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου δόθηκε στη λειτουργία της πλατφόρμας arogi.gov.gr, για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής από τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 στην Περιφέρεια Αττικής.

«Έως την 30η Σεπτεμβρίου 2024 παρατείνεται η λειτουργία της πλατφόρμας arogi.gov.gr, η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής από τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία άνοιξε την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, σε συνέχεια δημοσίευσης σχετικών αποφάσεων (ΦΕΚ Β΄4987/3.9.2024 και ΦΕΚ Β΄4988/3.9.2024)», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πλατφόρμα, υποβάλλονται αιτήσεις:

• Για πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, από τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, καθώς και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με το ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για σοβαρές υλικές ζημιές και 4.000 ευρώ για πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.

• Για πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με το ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για κτίριο που έχει υποστεί βαριές βλάβες που το καθιστούν επικίνδυνο για χρήση ή επικινδύνως ετοιμόρροπο ή ολοσχερώς κατεστραμμένο («ΚΟΚΚΙΝΟ»), ή σε 5.000 ευρώ, για κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές βλάβες που το καθιστούν προσωρινά ακατάλληλο για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ»), όπως αυτό χαρακτηρίζεται μετά από ελέγχους από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Κατά την υποβολή της αίτησης πρέπει να επισυναφθεί και το αντίστοιχο δελτίο ή Έκθεση ή Πρωτόκολλο για τον χαρακτηρισμό του κτιρίου.

Επισημαίνεται ότι δικαιούχοι είναι πληγέντες που βρίσκονται σε περιοχές των δήμων Βριλησσίων,  Χαλανδρίου, Πεντέλης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών και των δήμων Μαραθώνα, Διονύσου, Ωρωπού, Ραφήνας – Πικερμίου και Παλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς και του δήμου Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Στις 2 Σεπτεμβρίου η πρώτη καταβολή

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταβολή πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 542.781,51 ευρώ σε 121 περιπτώσεις δικαιούχων, μετά την υποβολή των πρώτων αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Αναλυτικότερα, καταβλήθηκαν 522.781,51 ευρώ σε 114 ιδιοκτήτες ακινήτων, με τη μορφή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, ενώ καταβλήθηκαν 20.000 ευρώ προς 7 επιχειρήσεις με τη μορφή πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι για την καταβολή των ενισχύσεων, προηγείται διασταύρωση των αιτήσεων που υποβάλλονται στην πλατφόρμα, με τα στοιχεία των αιτήσεων που υποβάλλονται στην οικεία περιφέρεια για εκτίμηση και καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής, όσον αφορά την πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, καθώς και με τα στοιχεία των αυτοψιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, όσον αφορά την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής.

Πώς προσδιορίζονται τα ποσά

Το ποσό της πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής επιχορήγησης, όπως αυτό θα προσδιοριστεί μετά την καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, ενώ το ποσό της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής συμψηφίζεται με το τελικό ποσό της στεγαστικής συνδρομής, όπως αυτό θα προσδιοριστεί με τη σχετική απόφαση οριοθέτησης και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Τόσο για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, όσο και για την πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε περίπτωση που ο λαβών την ενίσχυση υποβάλει ψευδή δήλωση ή δεν υποβάλει σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες ή δεν κριθεί τελικά δικαιούχος ή το ποσό που δικαιούται είναι μικρότερο, προβλέπεται η επιστροφή του συνολικού ποσού ή του υπερβάλλοντος ποσού στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αεροφωτογραφία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο Νίκαιας 9 άτομα από κρούσμα σαλμονέλας – Όλοι είχαν φάει στο ίδιο κατάστημα, στο Περιστέρι

27/07/2026 - 7:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος για το θάνατο του Σταύρου Γεωργίου

27/07/2026 - 5:07μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε μόνιμες διακοπές χάρη στο Εθνικό Λαχείο: Στη Γλυφάδα ο νικητής του 1 εκατ. ευρώ που κέρδισε τον Μεγάλο Λαχνό

27/07/2026 - 4:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαμίλια Κορινθίας: Από ηλεκτροκόλληση προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ξιδιού – Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ανθρώπου

27/07/2026 - 3:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαμίλια Κορινθίας: Έκρηξη και πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξιδιού – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

27/07/2026 - 2:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται ο Αιγύπτιος καθ’ ομολογίαν δράστης

27/07/2026 - 1:31μμ
Στον εισαγγελέα Χανίων o ιατροδικαστής και o τοξικολόγος, κατηγορούμενοι για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε εκθέσεις. Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία Κρήτης: Η ώρα των απαντήσεων από τον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο – «Καίει» η δικογραφία

27/07/2026 - 11:19πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις συνηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης για τα αιτήματα αναβολής

27/07/2026 - 8:55πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία – Αφρικανική σκόνη θα φέρουν οι νοτιάδες

27/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 29χρονου στα Μέγαρα: Έτρεχε με 208 χλμ./ώρα στην Αθηνών-Κορίνθου

26/07/2026 - 7:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αεροφωτογραφία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Στο νοσοκομείο Νίκαιας 9 άτομα από κρούσμα σαλμονέλας – Όλοι είχαν φάει στο ίδιο κατάστημα, στο Περιστέρι

8 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

39 λεπτά πριν
Η Κατερίνα Χαρβάτη

Κατερίνα Χαρβάτη: Σπουδαία διάκριση για την Ελληνίδα παλαιοανθρωπολόγο – Θα τιμηθεί με το «Albert Einstein World Award for Science» 2026

1 ώρα πριν
Από παλαιότερο Ποντιακό Φεστιβάλ στην Κέρκυρα (φωτ.: facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας)

Εύξεινος Λέσχη Κέρκυρας: Όλα έτοιμα για το 5ο Ποντιακό Πανηγύρι-Φεστιβάλ

2 ώρες πριν
Η είσοδος της ογκολογικής μονάδας του Ιπποκρατείου, στην Αθήνα (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Καρκίνος: «Έκρηξη» στα 34 εκατ. περιστατικά έως το 2050 – Οι παράγοντες κινδύνου που μπορούμε να περιορίσουμε

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος για το θάνατο του Σταύρου Γεωργίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign