pontosnews.gr
Σάββατο, 25/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία και Μολδαβία ξεκίνησαν ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται από τις Βρυξέλλες ως «στρατηγικό βήμα», αλλά και ισχυρό μήνυμα

26/06/2024 - 1:13μμ
Στιγμιότυπο από τη διακυβερνητική διάσκεψη για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (φωτ.: European Union)

Στιγμιότυπο από τη διακυβερνητική διάσκεψη για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (φωτ.: European Union)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ιστορική, χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, στο πλαίσιο διακυβερνητικών διασκέψεων στο Λουξεμβούργο.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα και να επιτύχουμε το αδύνατο» δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιγκάλ, ο οποίος τόνισε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ.

Η Ουκρανία και η Μολδαβία υπέβαλαν αίτηση ένταξης μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα πλαίσια διαπραγμάτευσης και για τις δύο χώρες εγκρίθηκαν γρήγορα, με την Κομισιόν να δίνει το «πράσινο φως» προτού εφαρμόσουν πλήρως τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι  με αυτόν τον τρόπο εκπέμπεται ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, πέρα από την οικονομική στήριξη που εκτιμάται σε περίπου 100 δισ. ευρώ. Είναι επίσης μια ένδειξη υποστήριξης προς τη Μολδαβία, η οποία έχει αντιμετωπίσει τις δικές της προκλήσεις με τη Ρωσία.

«Είναι ένα ιστορικό γεγονός για εμάς, σε ιστορικές στιγμές για την Ευρώπη, και σηματοδοτεί την ισχυρή δέσμευση και των δύο πλευρών για την ευρωπαϊκή ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας Ντορίν Ρετσάν.

Προειδοποιώντας ότι το ταξίδι θα είναι αυστηρό και απαιτητικό –η διαδικασία άλλωστε μπορεί να διαρκέσει χρόνια–, η απερχόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας σημαντικής και μετασχηματιστικής στιγμής για αυτές τις δύο χώρες και για την Ένωσή μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως «μια περήφανη στιγμή και για τα δύο έθνη και ένα στρατηγικό βήμα για την ΕΕ».

Επτά ακόμη χώρες περιμένουν να γίνουν μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων οι πέντε (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία) βρίσκονται ήδη σε επίσημες διαπραγματεύσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βίκτορ Όρμπαν: Αποχωρεί από τη Βουλή μετά την εκλογική ήττα

25/04/2026 - 11:02μμ
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ [δεξιά] σε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί στο Ισλαμαμπάντ, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pakistan Prime Minister Office)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στον «αέρα» οι συνομιλίες – Φεύγει ο Αραγτσί, φτάνουν οι Αμερικανοί στο Πακιστάν

25/04/2026 - 7:16μμ
Επισκέπτες στην αίθουσα ελέγχου του 4ου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko).
ΚΟΣΜΟΣ

40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ: Η πυρηνική ενέργεια επιστρέφει στο προσκήνιο

25/04/2026 - 6:08μμ
Καταστηματάρχης δείχνει σημαίες του Ιράν, των ΗΠΑ και του Πακιστάν, σε κατάστημα στο Καράτσι (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: «Ψάχνουν έξοδο χωρίς ήττα», λέει η Τεχεράνη – Στο παρασκήνιο κινήσεις και έμμεσες επαφές

25/04/2026 - 4:26μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, στις 22 Απριλίου, στη Μόσχα (φωτ.: EPA/ IGOR IVANKO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ για «ενεργειακή αποικιοκρατία» και κατάλυση του διεθνούς δικαίου

25/04/2026 - 1:07μμ
Εικόνα από παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση σε δημοτικές εκλογές στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Δημοτικές εκλογές σε Δυτική Όχθη και κεντρική Γάζα

25/04/2026 - 8:52πμ
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο του προστάτη – «Το έχω αφήσει πίσω μου»

24/04/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μήνυμα Τραμπ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

24/04/2026 - 8:18μμ
Σιωπηλή πορεία στο Ερεβάν, με επικεφαλής τη νεολαία της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Χιλιάδες στους δρόμους για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία – Πορείες, δάδες και μήνυμα μνήμης

24/04/2026 - 5:13μμ
Ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ανώτατοι αξιωματούχοι της Αρμενίς τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ (φωτ.: armenpress.am)
ΚΟΣΜΟΣ

111 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Επιφυλάξεις και συζητήσεις στο Ερεβάν για το άνοιγμα των σχέσεων με την Τουρκία

24/04/2026 - 2:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Βίκτορ Όρμπαν: Αποχωρεί από τη Βουλή μετά την εκλογική ήττα

25 λεπτά πριν
Υποδοχή στην Παναγία Σουμελά, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)

Στη Σουμελά το πιο δυνατό μήνυμα μνήμης – Ποδηλάτες τιμούν Αρμένιους και Πόντιους στη «Διαδρομή Μνήμης»

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Greek Basketball League: Ο Άρης έριξε τον Πανιώνιο στην Α2 – Τα παιχνίδια της τελευταίας στροφής

2 ώρες πριν
Αναχώρηση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα με 9 συμφωνίες και ισχυρά μηνύματα συνεργασίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Διεθνής Ρεγκάτα Πιεντιλούκο: Εννέα μετάλλια για τα ελληνικά «κουπιά», 7ος ο Στέφανος Ντούσκος

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Χανιά: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί τους – Σώθηκαν την τελευταία στιγμή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign