pontosnews.gr
Τρίτη, 19/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Super League: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ – Τρίτος ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και κατέκτησε το πρωτάθλημα

19/05/2024 - 10:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο ΠΑΟΚ είναι ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδας, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε νίκη τίτλου μέσα στην έδρα του Άρη με 2-1 και κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία του. Με γκολ των Μπράντον Τόμας (30΄) και Τάισον (62΄) ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», πανηγυρίζοντας το πρώτο του πρωτάθλημα από το 2019. Ο Άρης είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Λορέν Μορόν (47’), αλλά δεν μπόρεσε να βρει και δεύτερο γκολ παρά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο 78’.

Ξέσπασμα χαράς για το 2-1 από όλους τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» που ξεχύθηκαν στους δρόμους της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, όπως ήταν λογικό, με μεγάλη ένταση. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30΄ εκμεταλλευόμενοι λάθος του Μορόν. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα, βρήκε τον Τόμας που πλάσαρε τον Χουλιάν Κούεστα για το 0-1. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν πριν βγει το ημίχρονο, ωστόσο οι προσπάθειες των Κίκε Σαβέριο και Σάπι Σουλεϊμάνοφ δε βρήκαν στόχο.

Βρήκε, όμως, ο Μορόν και το έκανε με απίθανο τρόπο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν από τα δεξιά, ο Μόουζες Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα και ο Μορόν με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έκανε στοπ 47΄το 1-1. Η χαρά, πάντως, κράτησε λίγα λεπτά στην «κίτρινη» πλευρά. Από τρομερή ενέργεια του Γιάννη Κωνσταντέλια που προσπέρασε τον Οντουμπάτζο, ο Τάισον με σουτ νίκησε τον Κουέστα για το 1-2, στέλνοντας ξανά το τρόπαιο στην Τούμπα. Στο 78΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μιχαηλίδη με δεύτερη κίτρινη. Ένα σουτ του Άλβαρο Ζαμόρα από δύσκολη θέση πέρασε έξω ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σπατάλησε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά και να στείλει τον τίτλο στην ΑΕΚ.

Νίκη χωρίς αντίκρισμα πέτυχε η ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2023-24. Η Ένωση επικράτησε 3-0 της Λαμίας στην OPAP Arena. Από το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ «καθάρισε» το παιχνίδι. Στο 20ο λεπτό με ασίστ από… πλάγιο άουτ του Άμραμπατ, ο Λιούμπιτσιτς μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Χατζηεμμανουήλ για να ανοίξει το σκορ. Στο 40΄ ήταν η σειρά του Στίβεν Τσούμπερ να αξιοποιήσει την πάσα του Λιβάι Γκαρσία και να πετύχει το πρώτο του γκολ μετά από δύο μήνες, καθώς είχε ξαναβρεί δίχτυα στις 24 Φεβρουαρίου, ξανά με αντίπαλο τη Λαμία.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, αλλά ιδιαίτερα όταν διαμορφώθηκε το 2-0, περίπου 30.000 κόσμος στην OPAP Arena ήταν… κολλημένοι στις οθόνες των κινητών τους. Ένα γκολ του Πόνσε που ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR στο 65΄ και το τελικό 3-0 με κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 90+2΄ ήταν οι σημαντικότερες φάσεις του Β΄ ημιχρόνου, με τους φίλους της ΑΕΚ να αποχωρούν απογοητευμένοι, αλλά χειροκροτώντας την ομάδα τους.

Στο ισόπαλο 2-2 έμεινε το μεγάλο clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στη 10η και τελευταία αγωνιστική των play off, με τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν χάρις στην κλάση του Ντάνιελ Ποντένσε απ’ το εις βάρος τους 2-0, παίρνοντας στο τελευταίο 20λεπτο τον πολύτιμο βαθμό που τους έδωσε και μαθηματικά την 3η θέση και διασφάλισε την ευρωπαϊκή παρουσία τους την επόμενη σεζόν, μίνιμουμ μέσω του Conference League.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κυριαρχήσει απ’ τα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έμοιαζε κουρασμένος. Στο 45΄ ο Μπακασέτας βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή κι εκτέλεσε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ρέτσο και να χτυπάει με δύναμη στο δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού, φεύγοντας κόρνερ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Μπακασέτας βρήκε στην περιοχή τον Μαντσίνι, ο οποίος ανατράπηκε απ’ τον Ρίτσαρντς. Ο Πορτογάλος ρέφερι Λουίς Γκοντίνιο έδειξε την άσπρη… βούλα, παίρνοντας και τη σχετική επιβεβαίωση απ’ το VAR (Μπρούνο Εστέβες) κι ο Μπακασέτας απ’ το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό στο 45+5΄.

Στο 59΄ ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μπερνάρ. Σε γρήγορη αντεπίθεση ο Χουάνκαρ έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Βραζιλιάνο μέσο ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ έγραψε το 2-0 για τους «πράσινους». Οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ «φρέσκαραν» τον Ολυμπιακό που έφτασε κοντά στο γκολ στο 67΄ όμως το πλασέ του Ποντένσε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Στο 72΄ ο Ποντένσε με ένα υπέροχο «σκαφτό» έξω απ’ την περιοχή «κρέμασε» τον Λοντίγκιν και μείωσε σε 2-1, ενώ στο 80’ από ωραία ενέργεια και σέντρα του Πορτογάλου από τα δεξιά, ο Γιόβετιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 για τους Πειραιώτες. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να απογοητεύεται μετά το 2-2, όμως στο 89’ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ποντένσε που χτύπησε τον Ρουμπέν και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Ακολούθησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους δυο πάγκους, με το παιχνίδι να ξεκινάει μετά από τέσσερα λεπτά χωρίς να αλλάξει κάτι ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Λεβαδειακός και Παναιτωλικός τα πρώτα εισιτήρια

18/08/2025 - 8:05μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανοιχτό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Έξι μετάλλια τα ελληνικά κουπιά στη Λιθουανία

17/08/2025 - 6:15μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Χάλκινα» τα κορίτσια του πόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών

16/08/2025 - 9:00μμ
(Φωτ.: X / Samsunspor)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με τη λευκή φανέλα και όχι τη μπλε για τον Κεμάλ στο ΟΑΚΑ η Σάμσουνσπορ

16/08/2025 - 8:41μμ
(Φωτ.: glomex / EPT 3)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Diamond League: Πέρασε πάλι τα 6 μέτρα ο Καραλής

16/08/2025 - 7:14μμ
Σκηνή από το βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται το ταξίδι του Κεμάλ προς τη Σαμψούντα σε συνδυασμό με τη νέα εμφάνιση της Σαμσούνσπορ (φωτ.: Χ/Samsunspor)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόκληση από την Σάμσουνσπορ ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό – Θα φορέσουν φανέλα αφιερωμένη στην εκστρατεία του Κεμάλ τη 19η Μαΐου 1919

16/08/2025 - 6:04μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών: Για το χάλκινο κόντρα στην Ιταλία η Εθνική

16/08/2025 - 9:36πμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών: Άνετη νίκη για την Εθνική και πρόκριση στα ημιτελικά

15/08/2025 - 9:35πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League: Στα πέναλτι πέρασε ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ

15/08/2025 - 12:26πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Conference League: Ξύπνησε στην παράταση η ΑΕΚ και προκρίθηκε με Κουτέσα, Γιόβιτς

14/08/2025 - 11:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία στον Λευκό Οίκο. Από αριστερά, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κιρ Στάρμερ, ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν, η Τζόρτζια Μελόνι, ο Φρίντριχ Μερτς και ο Μαρκ Ρούτε (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)

Τραμπ: Σε μια-δυο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

6 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi-live.gr)

Σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Καρδίτσα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Mersina Hatzimarkou)

Σαββατόβραδο με ποντιακό γλέντι στην Μαυροράχη

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ (δεξιά) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (δεύτερος από δεξιά) στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα παρέχουν ασφάλεια στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Οι εδαφικές παραχωρήσεις να συζητηθούν κατ΄ιδίαν με τον Πούτιν

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου «Παναγία Σουμελά»)

Καλοκαιρινό ποντιακό γλέντι από την «Παναγία Σουμελά» του Αγίου Αντωνίου

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά στους δρόμους του Σίδνεϊ (φωτ.: facebook/Panagia Soumela Sydney)

Η Παναγία Σουμελά «περπάτησε» στους δρόμους του Σίδνεϊ

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign