pontosnews.gr
Σάββατο, 13/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλλία: Δήμαρχος απαγορεύει την κυκλοφορία στους κάτω των 13 ετών χωρίς συνοδό

Μέτρο κατά της νεανικής παραβατικότητας για τις ώρες από τις 23:00 έως τις 06:00

24/04/2024 - 11:40μμ
Έφηβοι προσπερνούν πορτραίτα δύο παιδιών, τα οποία είχαν πεθάνει από ηλεκτροπληξία ενώ κρύβονταν από την αστυνομία σε σταθμό μετασχηματισμού ρεύματος. Το περιστατικό είχε προκαλέσει μεγάλο κύμα ταραχών στα γαλλικά προάστια (φωτ.: EPA/Lucas Dolega)

Έφηβοι προσπερνούν πορτραίτα δύο παιδιών, τα οποία είχαν πεθάνει από ηλεκτροπληξία ενώ κρύβονταν από την αστυνομία σε σταθμό μετασχηματισμού ρεύματος. Το περιστατικό είχε προκαλέσει μεγάλο κύμα ταραχών στα γαλλικά προάστια (φωτ.: EPA/Lucas Dolega)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους εφήβους κάτω των 13 ετών καθιέρωσε ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση σε μια πόλη στις γαλλικές Αντίλλες στη μάχη κατά της νεανικής παραβατικότητας, το οποίο εξετάζεται επίσης στη Νίκαια (νοτιοανατολικά).

Ο δήμαρχος, ένας πρώην στενός συνεργάτης της επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης Μαρίν Λεπέν (ακροδεξιά), υπέγραψε χθες, Δευτέρα, διάταγμα που ορίζει ότι «κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους δρόμους» σε τρεις «κατά προτεραιότητα συνοικίες», δηλαδή το ιστορικό κέντρο και δύο φτωχές συνοικίες.

«Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή άμεσου κινδύνου για τον ίδιο ή κάποιο άλλο πρόσωπο», αυτοί οι ανήλικοι θα μπορούν να «οδηγηθούν στην οικία τους ή στο αστυνομικό τμήμα» από τη δημοτική ή την εθνική αστυνομία, προβλέπει το διάταγμα του δημάρχου Ρομπέρ Μενάρ.

Ο Μενάρ δικαιολογεί την απόφασή του από τον «αυξανόμενο αριθμό των ανηλίκων που αφήνονται στην τύχη τους εν μέσω της νύχτας», όπως και από την επιδείνωση του φαινομένου της «αστικής βίας».

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Μενάρ δεν ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία, όμως επισήμανε πως η εγκληματικότητα των κάτω των 13 ετών συνιστά ένα «τυφλό σημείο» στις στατιστικές μελέτες εξαιτίας της απουσίας ανάληψης νομικής δράσης.

Συνδικαλιστικές ενώσεις και οργανώσεις της αριστεράς διαδηλώνουν σήμερα «ενάντια στις ιδέες της ακροδεξιάς» σε αυτήν την πόλη.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή «της εγκληματικότητας και έλλειψης ασφάλειας το 2023», που δημοσιεύτηκε στις αρχές του 2024 από το υπουργείο Εσωτερικών, οι κάτω των 13 ετών αντιπροσωπεύουν το 2% των υπόπτων στις επιθέσεις εναντίον προσώπων (έναντι 36% για τους 30 έως 44 ετών) και 1% για τους υπόπτους για βίαιες κλοπές (έναντι 44% για τους 18 έως 29 ετών).

Το 2018, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ένα παρόμοιο διάταγμα που είχε υπογράψει το 2014 ο Ρομπέρ Μενάρ επισημαίνοντας την απουσία «συγκεκριμένων στοιχείων που πιθανόν στηρίζουν την ύπαρξη συγκεκριμένων κινδύνων οι οποίοι σχετίζονται με τους ανήλικους κάτω των 13 ετών».

Απαγόρευση και για κάτω των 18 ετών

Μια απαγόρευση της κυκλοφορίας που αφορά τους ανηλίκους κάτω των 18 ετών επιβλήθηκε μόλις χθες το βράδυ στο Πουάντ α Πιτρ, την οικονομική πρωτεύουσα της Γουαδελούπης, στις γαλλικές Αντίλλες.

Το μέτρο, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης νεανικής παραβατικότητας, ελήφθη αυτήν τη φορά έπειτα από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν.

Ο δήμαρχος του Πουάντ α Πιτρ, που προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους, Χαρί Ντιριμέλ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την πόλη του «ανελέητη» στα τέλη Μαρτίου, χαιρέτισε το μέτρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό των ανηλίκων στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων αυξήθηκε από το 12% στο 38% σε ένα υπερπόντιο διαμέρισμα που βρίσκεται στο έλεος υψηλής εγκληματικότητας, σύμφωνα με την περιφέρεια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με το Ιράν» – Επιφυλακτική η ιρανική πλευρά

13/06/2026 - 9:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «μεγαλειώδης» κηδεία του Αλί Χαμενεΐ θα αρχίσει στην Τεχεράνη στις 4 Ιουλίου

13/06/2026 - 4:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Περιπέτεια για τον πάπα Λέοντα στο ταξίδι του στην Ισπανία: Επέστρεψε στη Ρώμη με το αεροσκάφος του βασιλιά Φελίπε

12/06/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: «Οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν» – Κοντά στο τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12/06/2026 - 8:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ορόσημο για τον Ίλον Μασκ: Η περιουσία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

12/06/2026 - 8:11μμ
Βομβαρδιστικό B-1 Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βάση RAF Fairford του Γκλόστερσαϊρ, στη Βρετανία, 8 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το βάρος από την Ευρώπη στον Ειρηνικό: Λιγότερα μέσα στο ΝΑΤΟ, περισσότερα υποβρύχια απέναντι στην Κίνα

12/06/2026 - 3:39μμ
Η σημαία του Ιράν σε αθλητική κορδέλα καρπού, καθώς η χώρα συμμετέχει στο Μουντιάλ που φιλοξενείται και στις ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις απειλές στις υπογραφές: Ο Τραμπ βλέπει συμφωνία με το Ιράν, αλλά η Τεχεράνη δεν λέει «ναι»

12/06/2026 - 9:40πμ
Σκηνή από δρόμο της Τεχεράνης, 11/6/2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για συμφωνία με τις ΗΠΑ, λέει το ΥΠΕΞ

12/06/2026 - 8:31πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με το Ιράν: Απειλές για νέα χτυπήματα και έλεγχο των ενεργειακών πηγών

11/06/2026 - 4:45μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

To Μπέλφαστ σε κατάσταση συναγερμού: Ενισχύσεις της αστυνομίας με τον φόβο νέας νύχτας ταραχών

11/06/2026 - 3:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

ASCO 2026: Οι νέες θεραπείες που φέρνουν ελπίδα σε επιθετικές μορφές καρκίνου

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής/Facebook)

Οι σύγχρονες προκλήσεις του ποντιακού ελληνισμού στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων

33 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Η Ένωση Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στον Εσπερινό για τους Αγίους Βαρθολομαίο, Βαρνάβα και Λουκά τον Ιατρό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

CEV European League: Διατήρησε το αήττητο η Εθνική γυναικών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Νεκρός 35χρονος από πυροβολισμούς στα Εξάρχεια – Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με το Ιράν» – Επιφυλακτική η ιρανική πλευρά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign