pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι – Το πλοίο είχε ξαναπέσει σε αποβάθρα

Τεράστιο το οικονομικό κόστος από το κλείσιμο του λιμανιού και τα ακινητοποιημένα εμπορικά πλοία

27/03/2024 - 9:20μμ
Συντρίμμια από τη γέφυρα φαίνονται δίπλα στην πλώρη του πλοίου το οποίο γκρέμισε τον πυλώνα της, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει, παρασέρνοντας στο θάνατο έξι ανθρώπους (φωτ.: . EPA/Jim Lo Scalzo)

Συντρίμμια από τη γέφυρα φαίνονται δίπλα στην πλώρη του πλοίου το οποίο γκρέμισε τον πυλώνα της, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει, παρασέρνοντας στο θάνατο έξι ανθρώπους (φωτ.: . EPA/Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νεκροί θεωρούνται πλέον οι έξι αγνοούμενοι εργάτες από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη. Τώρα αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται είναι το οικονομικό κόστος του δυστυχήματος, όχι μόνο για την ανακατασκευή της γέφυρας, αλλά για την αναγκαστική παραμονή των εμπορικών πλοίων στο λιμάνι, όπως και του φορτίου του φορτηγού πλοίου Ντάλι, το οποίο έπεσε πάνω στον πυλώνα και παραμένει ακινητοποιημένο.

Ειδικότερα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιά 15 εκατ. δολαρίων ανά ημέρα από το κλείσιμο του λιμανιού, ενώ το Ντάλι είναι φορτωμένο με 47 κοντέινερ, καθώς και τόνους πετρελαίου. Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκεκ εκτίμησε ότι αναμένεται να επηρεαστούν 8.000 εργαζόμενοι, καθώς «από το συγκεκριμένο λιμάνι διέρχονται καθημερινά 100-200 εκατομμύρια δολάρια», ενώ την παρούσα στιγμή είναι «στον αέρα» μισθοί ύψους 8 εκατ. δολαρίων.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε το έργο των αρχών του Μέριλαντ και υποσχέθηκε να στηρίξει το λαό της πολιτείας. «Πρόθεσή μου είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καλύψει το σύνολο του κόστους ανακατασκευής αυτής της γέφυρας και αναμένω το Κογκρέσο να υποστηρίξει την προσπάθειά μου», είπε. Αυτό όμως που κανείς δεν γνωρίζει είναι το πόσο διάστημα θα χρειαστεί για την ανακατασκευή της.

Γνώριζαν ότι είχε προβλήματα

Τα στοιχεία δείχνουν πως απετράπη μεγαλύτερο κακό, χάρη στο άμεσο κλείσιμο της γέφυρας. Όπως προκύπτει, το πλοίο, που παρουσίασε μηχανική βλάβη στο σύστημα προώθησης, είχε ξαναπαρουσιάσει αντίστοιχο πρόβλημα τόσο το 2016 όσο και το 2023, βλάβη που υποτίθεται πως είχε επισκευαστεί.

Όπως προέκυψε από το μητρώο ασφαλείας του φορτηγού πλοίου, το ίδιο σκάφος είχε εμπλακεί σε παρόμοιο ατύχημα στο Βέλγιο το 2016 όταν προσέκρουσε σε αποβάθρα κατά την έξοδό του από το λιμάνι της Αμβέρσας.

Παράλληλα, σε επιθεώρηση πέρσι τον Ιούνιο στη Χιλή, είχαν βρεθεί ελλείψεις στο σύστημα προώθησης και άλλα μηχανήματα του πλοίου, τα οποία φέρεται να επισκευάστηκαν, όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια ναυτιλιακή εταιρία της Σιγκαπούρης όπου ανήκει το Ντάλι.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Υπενθυμίζεται πως μέσα στη νύχτα το υπερφορτωμένο φορτηγό πλοίο Ντάλι, που απέπλευσε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης έπλεε ακυβέρνητο με ισχύ 8 κόμβων στον ποταμό Πατάπσκο. Ο έλεγχος του πλοίου είχε χαθεί, και, αν και έριξε άγκυρες, η πρόσκρουση με τον πυλώνα της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κέι ήταν αναπόφευκτη.

Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει εγκαίρως την πορεία του πλοίου για να αποφευχθεί η συντριβή στη γέφυρα.

Ωστόσο, η αστυνομία πρόλαβε να κλείσει τη γέφυρα, σώζοντας τους διερχόμενους οδηγούς από μια παγίδα θανάτου.

Παρέμβαση που αποδείχθηκε σωτήρια για πολλούς ανθρώπους που διασχίζουν καθημερνά την πολυσύχναστη γέφυρα, όχι όμως και για τους εργάτες που επισκεύαζαν το οδόστρωμα και δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Από τη σφοδρή πρόσκρουση η γέφυρα υποχώρησε και οκτώ εργάτες έπεσαν στο παγωμένο ποτάμι μαζί με τα συντρίμμια του μεταλλικού σκελετού της Κέι. Παρά την άμεση επέμβαση των σωστικών συνεργείων και τις εντατικές έρευνες από αέρος και θαλάσσης μόνο ένας ανασύρθηκε σώος και ακόμα ένας, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Πλέον, κάθε ελπίδα για τους άλλους έξι συναδέλφους τους έχει εκπνεύσει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Leung Man Hei)
ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε συγκρότημα ουρανοξυστών

27/11/2025 - 5:05μμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

27/11/2025 - 1:52μμ
Οι διαδηλωτές κραδαίνουν… μαλλί της γριάς, σε ένα διαφορετικό είδος διαμαρτυρίας, εναντίον των αστυνομικών στη διάρκεια πορείας στην πλατεία Ταξίμ, μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Μάρτιο (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικαστήριο αθώωσε τέσσερις δημοσιογράφους που είχαν κατηγορηθεί για παράνομη διαδήλωση

27/11/2025 - 12:28μμ
Εθνοφρουροί και αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί (φωτ.: EPA/Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Αφγανός που πυροβόλησε τους εθνοφρουρούς είχε εργαστεί στον αμερικανικό στρατό και τη CIA στο Αφγανιστάν

27/11/2025 - 11:58πμ
(Φωτ.:Facebook/ Bruce Lee)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπρους Λι: Ο μύθος, ο θάνατος στα 33, η «κατάρα» και τα νέα στοιχεία

27/11/2025 - 11:27πμ
Πράκτορες του FBI στο σημείο όπου δύο μέλη της Εθνοφρουράς δέχθηκαν πυροβολισμούς. Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στη σκιά του Λευκού Οίκου: Νεκροί δύο εθνοφρουροί – Οργή Τραμπ

26/11/2025 - 11:30μμ
Πρώτες βοήθειες σε έναν από τους τραυματίες (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Στο στόχαστρο μέλη της Εθνοφρουράς

26/11/2025 - 10:20μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στους φλεγόμενους ουρανοξύστες στο Tai Po του Χονγκ Κονγκ, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Leung Man Hei)
ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε από τα μπαμπού – 36 νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι

26/11/2025 - 9:14μμ
Στιγμιότυπο από το τηλεοπτικό «διάγγελμα» των στρατιωτικών (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα στη Γουινέα-Μπισάου: Στρατός στην εξουσία, πρόεδρος υπό κράτηση

26/11/2025 - 8:26μμ
Ουκρανοί κοιτούν τις ζημιές σε εννιαώροφη πολυκατοικία μετά από ρωσικό πλήγμα στη διάρκεια της νύχτας. Κίεβο, 25 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη Reuters: Ρωσικό non-paper η βάση του αμερικανικού σχεδίου για την Ουκρανία

26/11/2025 - 7:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το δέλτα του ποταμού Έλβα (πηγή: esa.int)

Διάστημα: Εντυπωσιακές εικόνες υψηλής ανάλυσης από το δορυφόρο Copernicus Sentinel-1D – Μόλις 50 ώρες από την εκτόξευσή του

14 λεπτά πριν
Ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, Γιώργος Καϊμπαλής (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Χαλκιδική: Δυστύχημα στο λούνα παρκ – Ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία στο ΜΟΔ Γιαννιτσών

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: instagram/spfkomotinis)

Οι Πόντιοι φοιτητές της Κομοτηνής υποδέχονται τους πρωτοετείς τους

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Novartis: Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων σε Ελλάδα και Ελβετία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Leung Man Hei)

Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε συγκρότημα ουρανοξυστών

2 ώρες πριν
Το βιβλίο σε μία από τις παρουσιάσεις (φωτ.: Facebook / Κώστας Μπαλαχούτης / Kostas Balachoutis)

Περιστέρι: Μια βραδιά αφιερωμένη στον Στέλιο Καζαντζίδη – Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign