pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: «Πράσινο φως» στη νέα υποψηφιότητα για την προεδρία – «Θα τον ξανακερδίσω» υποστηρίζει ο Μπάιντεν

Ανέτρεψε δικαστική απόφαση η οποία τον είχε αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια λόγω του ρόλου που είχε διαδραματίσει στην επίθεση στο Καπιτώλιο

5/03/2024 - 1:16μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Μεγάλη νίκη για την Αμερική»χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει προηγούμενη δικαστική απόφαση, η οποία τον απέκλειε από τα ψηφοδέλτια στην Πολιτεία του Κολοράντο, λόγο του ρόλου που είχε διαδραματίσει στην επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα οι δικαστές, χωρίς να κρίνουν τις ενέργειες του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα, ανέτρεψαν ομόφωνα την απόφαση που είχε λάβει στις 19 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο. Τότε, το δικαστήριο αυτό είχε αποφασίσει ότι ο Τραμπ θα αποκλειστεί από τις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο τη 14η Τροπολογία του Συντάγματος που, όπως έκρινε, απαγορεύει σε όποιον έχει εμπλακεί σε εξέγερση ή στάση να ασκεί δημόσιο αξίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είναι το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Μοναδική αντίπαλός του είναι η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι.

Το άρθρο 3 της 14ης Τροπολογίας αποκλείει από δημόσια αξιώματα οποιονδήποτε «αξιωματούχο των Ηνωμένων Πολιτειών» ο οποίος ορκίστηκε «να υποστηρίζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ» και στη συνέχεια ενεπλάκη «σε ανταρσία ή στάση εναντίον τους ή παρείσχε βοήθεια ή άσυλο στους εχθρούς τους».

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι Πολιτείες μπορούν να αποκλείουν άτομα που ασκούν ή επιχειρούν να ασκήσουν πολιτειακό αξίωμα. Αλλά οι Πολιτείες δεν έχουν την εξουσία, με βάση το Σύνταγμα, να επιβάλλουν το άρθρο 3 όσον αφορά τα ομοσπονδιακά αξιώματα και ιδίως την προεδρία» αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι εννέα δικαστές έκριναν ότι μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επιβάλει αυτήν την απαγόρευση σε βάρος ομοσπονδιακών αξιωματούχων ή υποψηφίων για ομοσπονδιακά αξιώματα.

«Μεγάλη νίκη για την Αμερική» έγραψε ο Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα και τρία θαυμαστικά, στον ιστότοπό του αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανακοινώθηκε παραμονή της «Σούπερ Τρίτης», της ημέρας που οι περισσότερες Πολιτείες οργανώνουν προκριματικές εκλογές. Καθώς προσφυγές για τον αποκλεισμό του Τραμπ άρχισαν να εμφανίζονται σε όλη τη χώρα, ήταν σημαντικό για την υποψηφιότητά του να ξεπεράσει τυχόν εμπόδια και να αναγράφεται το όνομά του στα ψηφοδέλτια και στις 50 Πολιτείες.

Μπάιντεν: «Ο Τραμπ θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα αν νικήσω»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, «θα αμφισβητούσε» το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, εάν δεν τις κέρδιζε.

«Πιστεύω ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Εάν κερδίσω εγώ, όταν θα κερδίσω εγώ, πιστεύω ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα», είπε ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, τον Ιανουάριο, σε δημοσιογράφο του περιοδικού New Yorker.

«Είμαι ο μόνος που τον έχει κερδίσει ποτέ. Και θα τον ξανακερδίσω», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ωστόσο ο  Μπάιντεν είναι αντιδημοφιλής, η ηλικία του ανησυχεί τους ψηφοφόρους και πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Τραμπ, στην πρόθεση ψήφου. Εκείνος πάντως στοιχηματίζει ότι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας του, αυτό της προάσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης, θα επικρατήσει.

«Πώς μπορούμε, σε μια δημοκρατία, να εκλέξουμε πρόεδρο κάποιον που λέει ότι η βία είναι αποδεκτή;» είπε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η αίτηση χάριτος του Νετανιάχου ως πολιτικό στοίχημα ενόψει των εκλογών του 2026

4/12/2025 - 3:36μμ
Στρατιώτες του τάγματος Ντονμπάς της Ουκρανικής Εθνοφρουράς εκπαιδεύονται κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου (φωτ.: EPA/Yakiv Liashenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς διά της βίας

4/12/2025 - 2:23μμ
Ο Μάθιου Πέρι σε εκδήλωση απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς το 2002 (φωτ.: EPA/AFPI/Lucy Nicholson)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Γιατρός καταδικάστηκε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια»

4/12/2025 - 8:35πμ
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)
ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

3/12/2025 - 10:10μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (δεύτερος από δεξιά) στη διάρκεια παλιότερης επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η οικονομία στη «βαθύτερη ιστορικά κρίση» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

3/12/2025 - 7:27μμ
Οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του NATO, στην έδρα του στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/GIUSEPPE LAMI)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία ζητούν «να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» στον Εύξεινο Πόντο

3/12/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε μερικώς το αμερικανικό σχέδιο για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

3/12/2025 - 2:19μμ
Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι (φωτ.: facebook/Federica Mogherini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ευνοιοκρατία στην Φεντερίκα Μογκερίνι

3/12/2025 - 12:53μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

2/12/2025 - 6:40μμ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τα 75 χρόνια του Κολεγίου της Ευρώπης, στο Βέλγιο (φωτ. αρχείου: 
EPA/OLIVIER MATTHYS)
ΚΟΣΜΟΣ

Φεντερίκα Μογκερίνι: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν για απάτη με κονδύλια της ΕΕ

2/12/2025 - 5:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To 2021 σε αυτό το σχολικό συγκρότημα στη Ν. Φιλαδέλφεια τα παιδιά βγήκαν από τις πλημμυρισμένες ισόγειες αίθουσες φτιάχνοντας «γέφυρα» με θρανία (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/ Νοσταλγἰα 80ς)

Γιώργος Βελέντζας: Ο ηθοποιός των ρεκόρ που αγάπησαν οι συνάδελφοί του και το κοινό

33 λεπτά πριν
Από διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ισραήλ: Η αίτηση χάριτος του Νετανιάχου ως πολιτικό στοίχημα ενόψει των εκλογών του 2026

57 λεπτά πριν
Χορός γύρω από το καζάνι, στον Συνοικισμό της Θήβας. Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / George Angelopoulos)

Θήβα: Μια γειτονιά «ζωντάνεψε» για τη Βαρβάρα – Μικρασιατικό συναίσθημα

1 ώρα πριν
Στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης (φωτ.: Facebook / Ελισάβετ Τρανάκου)

Η κακοκαιρία Byron «χτυπά» τη Λακωνία – Μηνύματα από το 112

2 ώρες πριν
Στρατιώτες του τάγματος Ντονμπάς της Ουκρανικής Εθνοφρουράς εκπαιδεύονται κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου (φωτ.: EPA/Yakiv Liashenko)

Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς διά της βίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign