pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Χάλκινη» η εθνική μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο γυναικών

Με την νίκη της έναντι της Ιταλίας στον «μικρό» τελικό εξασφάλισε και το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

13/01/2024 - 10:31μμ
Πανηγυρισμοί για τη νίκη της εθνικής μας στο μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πανηγυρισμοί για τη νίκη της εθνικής μας στο μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η αναμονή 16 χρόνων έφτασε στο τέλος της! Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, η «ασημένια» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και πρωταθλήτρια κόσμου το 2011, επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008 και το Πεκίνο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε απόψε 7-6 την Ιταλία στον «μικρό» τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο (πρώτο στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά από τέσσερα ασημένια) και εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παρίσι.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένη στην άμυνα, εγκλωβίζοντας τη «σετερόζα» που δεν μπορούσε να βρει λύσεις, ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου (που προτιμήθηκε αντί της Χρυσής Διαμαντοπούλου) απέκρουσε πέναλτι της Μπιανκόνι.

Ένα γκολ της Νίνου στον παραπάνω και ένα της Μαργαρίτας Πλευρίτου, που βρέθηκε αμαρκάριστη στα 2μ. (αφού η Ξενάκη είχε τραβηχτεί έξυπνα πιο έξω), έδωσαν προβάδισμα 2-0 στην εθνική, πριν πετύχουν οι Ιταλίδες το πρώτο τους γκολ με την Πικότσι σε παίκτρια παραπάνω.

Οι διεθνείς έχασαν δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ένα γυριστό της Ασημάκη από τα… παλιά διαμόρφωσε το 3-1 της πρώτης περιόδου και η Ξενάκη ανέβασε ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ στο ξεκίνημα του δεύτερο οκταλέπτου.

Η «γαλανόλευκη» άμυνα παρέμενε απροσπέλαστη, αλλά επιθετικά οι πολίστριες της Αλεξίας Καμμένου δεν συνέχισαν στο ίδιο επίπεδο, έχασαν τρεις ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω (χωρίς να φτάσουν καν σε σουτ με καλές προϋποθέσεις) και το 4-1 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Με την «αφλογιστία» της εθνικής να συνεχίζεται, η Ιταλία βρήκε ένα γκολ με την Μπιανκόνι, αλλά έχασε διαδοχικές ευκαιρίες να πλησιάσει σε απόσταση «αναπνοής» και να «γυρίσει» του ματς.

Μετά από 14 «άγονα» λεπτά, η Ασημάκη πέτυχε επιτέλους ένα γκολ (πανομοιότυπο με εκείνο του πρώτου οκταλέπτου) στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου και αποκατέστησε τη διαφορά των τριών τερμάτων (5-2).

Η «σετερόζα», όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Μέσα σε 2,5 λεπτά, οι παίκτριες του Κάρλο Σίλιπο πέτυχαν τέσσερα γκολ (τα διπλάσια από όσα είχαν σημειώσει ως εκείνο το σημείο!) και ισοφάρισαν 6-6 με πέναλτι της Αβένιο, 3΄57΄΄ πριν τη λήξη.

Στο πιο κρίσιμο σημείο, η Νικόλ Ελευθεριάδου πέτυχε ένα απίστευτα δύσκολο γκολ, με απευθείας φάουλ από τα 6μ. στην εκπνοή σχεδόν του χρόνου επίθεσης, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Οι διεθνείς «έβγαλαν» κρίσιμες άμυνες, έχασαν άλλη μία επίθεση με παίκτρια παραπάνω και η Μαργαρίτα Πλευρίτου χρεώθηκε με την τρίτη της ποινή, 51΄΄ πριν τη λήξη.

Ο Σίλιπο πήρε τάιμ-άουτ, αλλά οι διεθνείς έκλεισαν την Μπιανκόνι, η Πικότσι πήρε το σουτ και η Σταματοπούλου έκανε την απόκρουση του αγώνα, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Οι Ιταλίδες προσπάθησαν ξανά να περάσουν τη μπάλα στα 2μ., αλλά εκεί έγινε το κλέψιμο και οι Ελληνίδες παίκτριες «ροκάνισαν» τα τελευταία δευτερόλεπτα, μέχρι την κόρνα της λήξης και το ξέσπασμα.

Τα 16 χρόνια της αναμονής τελείωσαν, οι «εφιάλτες» της Τεργέστης (εις διπλούν) και της Χάουντα ξορκίστηκαν, το Παρίσι περιμένει πλέον και τις δύο ελληνικές ομάδες πόλο.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Νίνου (π.π.), 2-0 Μαργ. Πλευρίτου (φουνταριστός), 2-1 Πικότσι (π.π.), 3-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 4-1 Ξενάκη (π.π.), 4-2 Μπιανκόνι (π.π.), 5-2 Ασημάκη (φουνταριστός), 5-3 Γκαλάρντι (φουνταριστός), 5-4 Μπιανκόνι (περιφέρεια), 6-4 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 6-5 Βιακάβα (π.π.), 6-6 Αβένιο (πέναλτι), 7-6 Ελευθεριάδου (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 3/12 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού
Η Ιταλία είχε 3/11 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 1 γκολ την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Πάτρα (4΄54΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και η Μαργ. Πλευρίτου (51 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς).

Διαιτητές: Ντούτιλχ (Ολλανδία), Κολομίνας (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου
ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League – Play Out: «Διπλό» παραμονής ο Πανσερραϊκός, ήττα στο Περιστέρι ο Αστέρας

27/04/2026 - 12:40πμ
Οι πυγμάχοι Emirhan Kalkan και Sergei Gorokhov σε... ήρεμες στιγμές (φωτ.: Instagram / @emirhannkalkannn)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τραπεζούντα: Άγριες σκηνές σε αγώνα πυγμαχίας – Το πλήθος επιτέθηκε σε Ρώσο πυγμάχο

26/04/2026 - 11:14μμ
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρεβολαράκη: Η αγάπη για την πάλη με οδηγεί, μακάρι να αντέξω έως το Λος Άντζελες

26/04/2026 - 4:44μμ
Άφιξη των κυπελλούχων Ελλάδας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, Κυριακή 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΦΗ: «Έλιωσε» το Ηράκλειο στην υποδοχή των Κυπελλούχων – Πανδαιμόνιο στο αεροδρόμιο με την κούπα

26/04/2026 - 1:55μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Κύπελλο στον ΟΦΗ, μετά από συγκλονιστικό τελικό!

25/04/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Ο Άρης έριξε τον Πανιώνιο στην Α2 – Τα παιχνίδια της τελευταίας στροφής

25/04/2026 - 9:56μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής Ρεγκάτα Πιεντιλούκο: Εννέα μετάλλια για τα ελληνικά «κουπιά», 7ος ο Στέφανος Ντούσκος

25/04/2026 - 9:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Σείστηκε» το Αλεξάνδρειο με την εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

25/04/2026 - 8:04μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου για τον ποδηλατικό μαραθώνιο «Διαδρομή Μνήμης: Αρμενία & Πόντος» (φωτ.: Facebook / Αρμενική- Ένωση Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατικός μαραθώνιος 200 χλμ. για Αρμενία και Πόντο – Μια «Διαδρομή Μνήμης» με ισχυρό συμβολισμό

25/04/2026 - 8:03πμ
(Φωτ.: United World Wrestling)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Πρεβολαράκη!

24/04/2026 - 7:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ναό του Αγίου Νικολάου στη Θάσο, Κυριακή 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θάσου «Διογένης ο Σινωπεύς»)

Στη Θάσο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, με όλες τις τιμές

17 λεπτά πριν
Τη φωτογραφία από τη σύλληψη του Κόουλ Τόμας Άλεν την μοιράστηκε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ (πηγή: Fox News)

Τραμπ: Σοβαρά κενά ασφαλείας στην απόπειρα – Καθυστερήσεις, λάθη και νέα ερωτήματα για τη φύλαξή του

42 λεπτά πριν
Στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)

Καβάλα: Ποντιακοί χοροί και τραγούδια προς τιμήν της Παναγίας Σουμελά στον Δημοτικό Κήπο

1 ώρα πριν
Αστυνομικός έξω από το ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη, Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη – Ένσταση της υπεράσπισης και παράσταση του Δημοσίου για ηθική βλάβη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Flickr)

Ιωάννης Καποδίστριας: Οι προγονικές ρίζες και η διαμόρφωση μιας εμβληματικής προσωπικότητας

2 ώρες πριν
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις παραχωρεί συνέντευξη στον Μιχάλη Ψύλο, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Ναυτεμπορική)

Ντομπρόβσκις: Προθεσμία έως τέλος Αυγούστου για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Παράταση δεν θα δοθεί»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign