pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία 41χρονης εγκύου: Στον εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι – Το κατασκευασμένο άλλοθι του συντρόφου της

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

9/01/2024 - 2:12μμ
Το σπίτι  στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου έμενε η 41χρονη έγκυος που δολοφονήθηκε (φωτ.: 
Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Το σπίτι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου έμενε η 41χρονη έγκυος που δολοφονήθηκε (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε χθες το απόγευμα σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της.

Ως δράστες κρατούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, που σύμφωνα με την απαγγελθείσα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν τις πράξεις της:

  • ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • διακοπής κύησης
  • ληστείας (όλες κατά συναυτουργία)
  • παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Ομολογία του 39χρονου

Την εμπλοκή του στην υπόθεση εξαφάνισης της 41χρονης εγκύου συντρόφου του και μητέρας ενός 13χρονου κοριτσιού αλλά όχι στη δολοφονία της, ομολόγησε ο 39χρονος σύντροφός της που εδώ και μέρες έκανε ό,τι μπορούσε για να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές Αρχές. Ωστόσο η ΕΛΑΣ εξιχνίασε το έγκλημα για το οποίο κατηγορούμενος είναι και 34χρονος φίλος του συντρόφου του θύματος.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές και σύμφωνα με την ομολογία του 39χρονου στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, οι δύο άνδρες σκηνοθέτησαν ψεύτικη ληστεία σε βάρος του θύματος ώστε να την ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να πάνε στο πατρικό της σπίτι όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7-8 χιλιάδων ευρώ από τους γονείς της.

Περιγράφοντας αναλυτικά το σχέδιο που φέρεται να κατέστρωσε ο φίλος του και έφεραν σε πέρας μαζί, ο 34χρονος –κατά τις ίδιες πληροφορίες– κατέθεσε πως γύρω στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν επέστρεψαν ο 39χρονος και η σύντροφός του στο σπίτι του πρώτου, εκείνος βρισκόταν ήδη μέσα στο διαμέρισμα, με σβηστά τα φώτα και κατεβασμένα τα παντζούρια.

«Είναι νεκρή»

Ο 34χρονος, όπως φαίνεται να κατέθεσε, κινήθηκε προς τη γυναίκα, την οποία απείλησε με μαχαίρι, οδηγώντας την στην κρεβατοκάμαρα όπου την έδεσε με χειροπέδες και της έκλεισε το στόμα και τα μάτια με ταινία συσκευασίας. Στη συνέχεια –πάντα σύμφωνα με όσα υποστήριξε– ο 39χρονος τού πήρε το μαχαίρι και του έκανε νόημα να κατέβει στο αυτοκίνητό του.

«Δέκα λεπτά αργότερα κατέβηκε και μου ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι η σύντροφός του είναι νεκρή», φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πως βρήκε τη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος.

Από εκεί και έπειτα, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη της άτυχης εγκύου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τοποθέτησαν το άψυχο σώμα της σε βαλίτσα, τύπου μπαούλο, και το μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 34χρονου, τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου, στη δημοτική ενότητα Βασιλικών, του δήμου Θέρμης, όπου το απέρριψαν σε θάμνους. Οι κινήσεις τους μπροστά από την οικοδομή του διαμερίσματος όπως επίσης η πορεία του οχήματος καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων εξετάστηκε από τις Αρχές.

Το ματωμένο στρώμα και το κατασκευασμένο άλλοθι του συντρόφου

Λίγο μετά το έγκλημα, περί τα μεσάνυχτα (προς 2 Ιανουαρίου), οι δύο άνδρες πέταξαν αντικείμενα σε παρακείμενους κάδους απορριμμάτων και μεταξύ αυτών ένα στρώμα, πάνω στο οποίο λίγα 24ωρα αργότερα αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες για την εξαφάνιση της 41χρονης, εντόπισαν ίχνη αίματος που ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά με γενετικό υλικό των οικείων της δολοφονηθείσας.

Η έντονη κινητικότητα έξω από την οικοδομή, με τις απορρίψεις διαφόρων αντικειμένων, τη μεταφορά της βαλίτσας – τύπου μπαούλο, σε συνδυασμό με το στρώμα και το γενετικό υλικό της εγκύου, φαίνεται πως έστρεψαν τις αστυνομικές έρευνες προς τον 39χρονο.

Ο φίλος του (σεσημασμένος για άλλες πράξεις) μπήκε στο «κάδρο» των ερευνών, όταν βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος, το οποίο οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό», αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση.

Εξεταζόμενος ενόρκως από αστυνομικούς, ο 39χρονος δήλωσε άγνοια για την τύχη της συντρόφου του. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος κατέθεσε ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κοιμήθηκαν μαζί και το πρωί της επόμενης μέρας η 41 ετών έγκυος σύντροφός του αποχώρησε με άγνωστο προορισμό, παίρνοντας δήθεν χρήματα από κοινές οικονομίες τους.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες φέρεται να απέστειλε δύο μηνύματα από το κινητό της 41χρονης –ένα προς τη μητέρα της γυναίκας κι ένα προς τον εαυτό του. Στη μητέρα της έγραψε να μην την περιμένει να πάει στο σπίτι καθώς εκείνη θα πήγαινε απευθείας στη δουλειά της, ενώ προς τον ίδιο –μεταξύ άλλων– αναφέρθηκε σε ένα «ψέμα» που είπε στον εργοδότη του (δούλευε σε κουζίνα εστιατορίου, απ’ όπου απολύθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς) δήθεν για να μείνει μαζί με τη σύντροφό του. Πάντως, η μητέρα της άτυχης γυναίκας είχε αμφιβολίες για την πραγματική ταυτότητα του αποστολέα του συγκεκριμένου μηνύματος, κάτι το οποίο ανέφερε στους αστυνομικούς, όταν στις 2 Ιανουαρίου δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Από τη μακροσκοπική εξέταση της σορού, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο από τη μέση τραχηλική χώρα δεξιά έως την αυχενική μοίρα και ένα τραύμα στην αριστερή μέση τραχηλική χώρα. Τα πορίσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, όπως επίσης οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να περιληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συντρόφου και του φίλου του, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελική Αρχή.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία, της διακοπής κύησης, της ληστείας κατά συναυτουργία (κατηγορούνται ότι πήραν 80 ευρώ που είχε πάνω η γυναίκα) και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα κι ενός 13χρονου κοριτσιού από προηγούμενο γάμο, διατηρούσε εδώ και τρία χρόνια σχέση με τον 39χρονο, στο διαμέρισμα του οποίου διέμενε περιστασιακά. Βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησής της, την οποία –σύμφωνα με πληροφορίες– σκόπευε να τερματίσει με την σύμφωνη γνώμη του κατηγορούμενου συντρόφου της και μάλιστα είχε προγραμματίσει σχετική επέμβαση για τις 3/1.

⇒ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στ.Τ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων λόγω πυρκαγιάς κοντά στις γραμμές

2/09/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: hcg.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Από τα 35 γραμμάρια κοκαΐνης στα 1 εκατ. ευρώ σε real estate

2/09/2026 - 9:00μμ
Το ουκρανικό Antonov κοντά στο οποίο βρέθηκε το drone (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: Δύο συλλήψεις για τις επιθέσεις με drone στη Λειψία

2/09/2026 - 6:15μμ
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο 43χρονος άνδρας και η 38χρονη γυναίκα (φωτ.:  EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στο ζευγάρι και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον 26χρονο

2/09/2026 - 4:51μμ
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι δύο από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Κυψέλη. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Προς νέα δικογραφία για ανθρωποκτονία – Τα τρία «κλειδιά»

2/09/2026 - 2:38μμ
Καπνός από τη φωτιά στην Κάρυστο. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Lefteris Ath)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Τρία μέτωπα – Το ένα κινείται προς την πόλη

2/09/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Μήνυμα του 112 – Στη μάχη έξι εναέρια μέσα

2/09/2026 - 12:11μμ
Το πιστόλι, η χειροβομβίδα, οι γεμιστήρες, τα φυσίγγια και το μεταλλικό ξιφίδιο που κατασχέθηκαν από το σπίτι του 68χρονου στην Κομοτηνή (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

«Vor V Zakone» στην Κομοτηνή: Ο τίτλος του υποκόσμου πίσω από τη σύλληψη του 68χρονου

2/09/2026 - 10:27πμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πολυκατοικία της οδού Θάσου στην Κυψέλη. Σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε η σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Οι 15 μαχαιριές, ο πάγος και η ασύλληπτη εκδοχή του 43χρονου – Σήμερα οι απολογίες

2/09/2026 - 8:51πμ
Ομίχλη και σκόνη από την Αφρική στη Θεσσαλονίκη 
(φωτ. αρχείου: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβρίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με αφρικανική σκόνη και (σχετικά) υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζεται η εβδομάδα

2/09/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Khaled Elfiqi

Αγία Αικατερίνη Σινά: Παρέμβαση των ΗΠΑ για το καθεστώς της ιεράς μονής

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Κύπελλο Ελλάδας: Με το δεξί ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος στη League Phase – Βροχερό 0-0 στην Τούμπα

30 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Χάλκινο μετάλλιο για τη μεικτή 4Χ100μ.

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ασπρόπυργος: Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων λόγω πυρκαγιάς κοντά στις γραμμές

2 ώρες πριν
Η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και το Κάστρο του Αγιασολούκ, το 2012 (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Μαρτυρία Μανώλη Χατζησάββα: Ρωτούσαμε τους φρουρούς «Πού μας πάτε;» κι αυτοί μας έκαναν αστεία. «Να σας σκοτώσουμε», μας λέγανε

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV