pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θέλεις να πας στο γήπεδο; Πρέπει να έχεις το Gov.gr Wallet στο κινητό σου!

Μόνο με κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο η είσοδος στα γήπεδα

23/12/2023 - 11:00πμ
(Φωτ.: pontosnews.gr)

(Φωτ.: pontosnews.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με το κινητό ανά χείρας αντί του παραδοσιακού εισιτηρίου θα μπαίνουν πλέον στα γήπεδα οι φίλαθλοι. Η είσοδος θα εξασφαλίζεται μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet όπου θα βρίσκεται αποθηκευμένο κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η διαδικασία εισόδου στα γήπεδα θα είναι γρήγορη αλλά και ασφαλής, καθώς ο καθένας θα επιτρέπεται να μπει χρησιμοποιώντας το δικό του κινητό. Έτσι ανά πάσα στιγμή οι Αρχές θα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων εισέρχονται στους συγκεκριμένους χώρους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου «βούληση της κυβέρνησης και μάλιστα εκφρασμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας, αλλά και αρμονικής συνάντησης όλων όσοι αγαπάμε τα σπορ. Προς την κατεύθυνση αυτή ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δηλώνουμε καταφατικά ότι η τεχνολογία είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας και μπορεί και σε αυτό το ζήτημα να δώσει λύσεις. Το σύστημα το οποίο προτείνουμε δεν είναι το ίδιο σε σχέση με αυτό που μέχρι σήμερα είχαμε.

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά διαθέτει πρόσθετα και μία διαδικασία ταυτοποίησης αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής.

»Με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τους εκπροσώπους των ομάδων, της Super League και την ΕΛΑΣ είχαμε ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο από τον οποίο κρατώ την κοινή πεποίθηση όλων μας ότι με το συνασπισμό των δυνάμεών μας, μπορούμε να πετύχουμε να είμαστε και να νιώθουμε ασφαλείς στα γήπεδά μας, χωρίς να χρειάζεται η πολιτεία να “καταναλώνει” σημαντικούς ανθρώπινους πόρους από την Αστυνομία, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι δε θα έχουμε επεισόδια. Είναι μια καθολική απαίτηση που θα εργαστούμε συστηματικά και ‘ομαδικά’ για να την υλοποιήσουμε».

Πώς θα λειτουργήσει η εφαρμογή

Οι πολίτες για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet θα χρειαστούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ο οποίος πιστοποιείται αποκλειστικά μέσω της καταχώρισης στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Ο ενδιαφερόμενος μόλις αγοράσει το ηλεκτρονικό του εισιτήριο θα μπαίνει στο gov.gr, θα δίνει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια θα «κλειδώνει» το εισιτήριο με έναν συγκεκριμένο αριθμό και θα γίνεται αποστολή στο κινητό τού χρήστη όπου θα αποθηκεύεται στο wallet.

Πηγαίνοντας ο πολίτης στο γήπεδο και έχοντας στο χέρι το κινητό του τηλέφωνο θα πλησιάζει στα tourniquet (πρόκειται για τον μηχανισμό, ο οποίος τοποθετείται στην είσοδο δημοσίων χώρων κι επιτρέπει να εισέρχεται σε αυτόν ένα άτομο κάθε φορά), τα οποία μέσω της τεχνολογίας NFC θα «διαβάζουν» με ανέπαφη διαδικασία το εισιτήριο και εφόσον είναι σε ισχύ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ ταυτόχρονα θα καταχωρείται και η πληροφορία ποιος μπήκε στο γήπεδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να δώσει το κινητό του σε άλλον, τότε υπάρχουν κάμερες που θα καταγράφουν ποιος μπήκε και με ποιανού κινητό. Σκοπός είναι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση να συνδυαστεί και με τις κάμερες που νόμιμα υπάρχουν μέσα στα γήπεδα.

Όσον αφορά στους ανήλικους, θα μπορούν να βγάλουν και θα «κλειδώνουν» το εισιτήριό τους πάνω στο κινητό του γονέα, κηδεμόνα. Στις περιπτώσεις που ο ανήλικος είναι άνω των 14 ετών μέχρι 17 ετών, ο γονέας θα στέλνει το εισιτήριο στο κινητό του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθούν λύσεις και σε μεμονωμένες περιπτώσεις, οι οποίες μελετώνται και εξετάζονται, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει αν τελειώνει η μπαταρία του κινητού την ώρα της εισόδου, στις περιπτώσεις μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων που ίσως να μην διαθέτουν κινητό, ή στις περιπτώσεις των τουριστών.

Ειδικότερα, να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση αφορά σε ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων, πρόκειται για αυτόματη και αδιάβλητη διαδικασία, χωρίς τη διενέργεια ελέγχου από φυσικό πρόσωπο.

⇒ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κάτια Παπαδοπούλου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζάκυνθος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

13/08/2025 - 11:10μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών: Πρόκριση στην 8άδα για την Εθνική

13/08/2025 - 11:17πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις, με 6,29μ. – Πάνω από τα 6 μέτρα ο Καραλής

12/08/2025 - 9:15μμ
(Φωτ.: screenshot / ANT1)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο φίλος της ΑΕΚ που είχε φάει πρόστιμο όταν πήγε να δει το γήπεδο στην καραντίνα

12/08/2025 - 8:48μμ
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο Νέων: Τρία μετάλλια για την Εθνική ομάδα

12/08/2025 - 2:41μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ήττα με απουσίες για την Εθνική μπάσκετ κόντρα στο Ισραήλ

10/08/2025 - 10:55μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας: Θρίαμβος για τα ελληνικά «κουπιά» στη Λιθουανία

10/08/2025 - 3:20μμ
Η Εθνική Μπάσκετ στο διεθνές ECOMMBX Cup (φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα απόψε κόντρα στο Ισραήλ, στο φιλικό ενόψει Eurobasket

10/08/2025 - 12:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EcommBx Cup: Την ήττα με 76-66 γνώρισε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία

9/08/2025 - 10:53μμ
(Πηγή: facebook.com/HellenicOlympicCommittee)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκολφ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική ομάδα των ανδρών στο «Team Shield»

8/08/2025 - 5:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τραμπ θέλει τριμερή με Πούτιν και Ζελένσκι «σχεδόν αμέσως» μετά την Αλάσκα

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ζάκυνθος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Πάτρα: Συνελήφθη 25χρονος για εμπρησμό στην περιοχή του Γηροκομειού

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς στην Παναγία Σουμελά της Βέροιας, το 2023 (πηγή: flickr.com/photos/imverias)

Δεκαπενταύγουστος 2025 στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κερατέα: Μία νεκρή από σύγκρουση ΙΧ με όχημα της Πυροσβεστικής

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI  / Β. Παπαδόπουλος)

ΕNΦΙΑ: Απαλλαγή για τρία χρόνια σε περιοχές που επλήγησαν από φωτιές από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα – Οι προϋποθέσεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign