pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Κώστας Νεστορίδης με τα δικά του λόγια: Γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωής και της καριέρας του

Αποσπάσματα από την τελευταία μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε, στο pontosnews.gr και τη Σοφία Λυσιόβα

12/12/2023 - 2:20μμ
Αυτόγραφο στο σπίτι του Κώστα Νεστορίδη στην Καλλιθέα (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Αυτόγραφο στο σπίτι του Κώστα Νεστορίδη στην Καλλιθέα (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το σπίτι του στην Καλλιθέα για μια εκ βαθέων συζήτηση για τη ζωή και την καριέρα του είχε ανοίξει πριν από σχεδόν δύο χρόνια στο pontosnews.gr ο Κώστας Νεστορίδης – αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη συνέντευξη που έδωσε.

Όταν αγωνιζόταν ο «Νέστορας» τα γήπεδα γέμιζαν για να τον θαυμάσουν όλοι, ασχέτως από οπαδικές προτιμήσεις.

Στα 91 του είχε να αφηγηθεί μια απίστευτη καριέρα, σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν πιο ρομαντικό, αλλά είχε και ένα σκληρό πρόσωπο. Αν αγωνιζόταν σήμερα, με αυτά που έκανε τότε στο γήπεδο, θα αντιμετωπιζόταν σαν σούπερ σταρ, με πολλά λεφτά και μεγάλες ομάδες να βρίσκονται στα πόδια του.

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Το ποδόσφαιρο ήταν η μόνη διέξοδος για τον νεαρό Κώστα Νεστορίδη, καθώς τόσο στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας, όσο και στην Καλλιθέα, έπαιζε στις αλάνες και εντυπωσίαζε όποιον τον έβλεπε. «Εδώ δεν είχε σπίτια, ήταν χώμα κάτω κι εμείς ζούσαμε σε μια παράγκα. Η μάνα μου έφτιαχνε μια μπάλα με πανιά και έπαιζα ποδόσφαιρο», είχε πει.

Σε μια αλάνα τον πρωτοείδαν από τον Ολυμπιακό, αλλά η μεταγραφή του δεν έγινε ποτέ, καθώς ήταν μικρός και τον έδωσαν σε ομάδα του Μοσχάτου. Εκεί υπέγραψε με το ψευδώνυμο Μπρίτζος, πριν καταλήξει τελικά στον Πανιώνιο όπου τον πήγε ο Κοτρίδης του Ολυμπιακού. Εκεί έπαιξε αρκετά χρόνια και πήρε και πρωτάθλημα.

«Από τον Πανιώνιο έφυγα με τιμωρία δύο χρόνων, επειδή δεν με άφηναν να πάω στην ΑΕΚ. Ο Σεβαστάκης ήταν αυτός που κανόνισε τη μεταγραφή και μετά έγινε κουμπάρος μου. Με αγαπούσε πολύ», σημείωσε.

«Όταν έβαζα τη φανέλα της ΑΕΚ, νόμιζα ότι έφτανα στον ουρανό. Τότε όλοι Πόντιοι ήταν στην ομάδα. Είχε γίνει μια ποντιακή ομάδα», ανέφερε.

Ο πατέρας του είχε καταγωγή από τη Νικόπολη του Πόντου και κατέφυγε στη Δράμα με την οικογένειά του, εκεί όπου το 1930 γεννήθηκε ο Κώστας Νεστορίδης.

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Τα όσα πέτυχε με τη φανέλα της ΑΕΚ έγραψαν ιστορία. «17 γκολ από κόρνερ. Αυτά δεν τα έχει κάνει κανένας άλλος», επισήμανε ο Νεστορίδης. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη φιλία του με τον Σάββα Θεοδωρίδη και το τραγούδι που γράφτηκε για το γκολ που του είχε σημειώσει. «Ο Θεοδωρίδης με αγαπούσε πολύ κι ας ήταν σε αντίπαλη ομάδα», δήλωσε.

«Σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει, να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί», είχε γράψει πολύ πετυχημένα ο Περπινιάδης.

«Εγώ με την μπάλα έκανα τρελά πράγματα, έπαιζα τρελό ποδόσφαιρο. Με βλέπανε με την μπάλα και τα χάνανε. Πήγαινα με την μπάλα από εδώ και έφευγα από εκεί, έτρεχαν όλοι προς τα εδώ, αλλά εγώ πήγαινα και έπαιρνα την μπάλα. Τέτοιες βλακείες έκανα και τις “έτρωγαν” οι αντίπαλοι», εξήγησε.

Ο «Νέστορας» είχε θυμηθεί και πώς τον αντιμετώπιζαν στη Δράμα, την πόλη που γεννήθηκε, όταν πήγαινε να παίξει ως αντίπαλος της Δόξας: «Όταν πήγαινα να παίξω στη Δράμα, ως αντίπαλος, επειδή ήξεραν ότι γεννήθηκα εκεί, με κυνηγούσαν να με σκοτώσουν επειδή τους έβαζα 4 και 5 γκολ. Από την άλλη, με αγαπούσαν επειδή έπαιζα αυτή την μπάλα».

«Στην ΑΕΚ παίρναμε λίγα αλλά καλά λεφτά. Με τα χρόνια ανέβαιναν και φτάσαμε σε ένα σημείο που λέγαμε ότι ήταν καλά», τόνιζε.

Μετά την ΑΕΚ πήγε στην Αυστραλία και έπαιξε έναν χρόνο στην Ελλάς Μελβούρνης, όπου αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Μετά το τέλος της καριέρας του όμως δεν θέλησε να γίνει προπονητής, αν και το προσπάθησε: «Δεν μου άρεσε καθόλου. Ο ένας έλεγε έτσι, ο άλλος αλλιώς, εγώ δεν τα μπορούσα αυτά και σηκώθηκα κι έφυγα. “Γιατί δεν έβαλες τον τάδε, γιατί δεν έβαλες εκείνον;”. Δηλαδή αυτός θα μου πει ποιους παίκτες να βάζω».

Πολλά γκολ και σπουδαία πράγματα έκανε και με την Εθνική Ενόπλων, αν και δεν είχε μόνιμη θέση στο στρατό. Πέτυχε 507 γκολ, τα οποία όμως δεν αναφέρονταν στις αθλητικές εφημερίδες. «Τα έγραφαν οι εβδομαδιαίες απογευματινές εφημερίδες τα παιχνίδια της Εθνικής Ενόπλων και οι αθλητικές δεν τα έγραφαν πάλι. Έβαλα πολλά γκολ», διευκρίνισε.

Παρά τα τρομερά πράγματα που έκανε ο Νεστορίδης μέσα στο γήπεδο, πήγαιναν κι αυτός και οι συμπαίκτες του συχνά στα μπουζούκια. Εξάλλου, ήταν πολύ καλός φίλος του Στέλιου Καζαντζίδη. «Μπουζούκια δεν πάτησα ποτέ. Ρωτήστε εδώ. Πήγα εγώ ποτέ στα μπουζούκια;», ρώτησε τη σύζυγό του Ελένη, η οποία του απάντησε: «Από σένα συντηρούνταν!».

«Ντέρμπι παίζαμε, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, κι εγώ ήμουν μέχρι το πρωί στα μπουζούκια. Έπαιζα την άλλη μέρα και ήμουν ο καλύτερος. Βάσταγαν τα πόδια μου γερά. Ό,τι έκανα έβγαινε», συμπλήρωσε.

Από τη συζήτηση με τον Κώστα Νεστορίδη δεν θα μπορούσε να λείψει και η σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο γνωρίζονταν πολλά χρόνια προτού γίνει παράγοντας στην ΑΕΚ. «Εγώ είχα μεγάλη φιλία μαζί του προτού γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ. Όταν έγινε πρόεδρος, δεν είχαμε πολλές σχέσεις. Εκείνος είχε άλλες δουλειές του ποδοσφαίρου, εγώ απομακρύνθηκα λίγο», ανέφερε.

Η αγάπη του για την ομάδα, το ποδόσφαιρο, αλλά και η αξιοπρέπεια που είχε ως ποδοσφαιριστής φαίνονται  και από μια ιστορία… δωροδοκίας που αφηγήθηκαν από κοινού ο Νεστορίδης και η σύζυγός του Ελένη.

«Ζούσαμε σε ένα μικρό σπίτι με υγρασία. Ο Κώστας είχε πάθει ρήξη ινών στο ένα πόδι και δεν μπορούσε να το κουνήσει. Έρχεται από το παράθυρο ένας το βράδυ και του λέει: “Έχεις 100.000 δρχ αν δεν παίξεις στο ντέρμπι”. Ο Νεστορίδης βγήκε στους δρόμους και έψαχνε τηλέφωνο για να ενημερώσει τον πρόεδρο. “Ήρθαν να με δωροδοκήσουν”, του είπε και την άλλη μέρα το έγραφαν οι εφημερίδες. Και τελικά έπαιξε στο παιχνίδι, σέρνοντας το ένα πόδι, βάζοντας μάλιστα και γκολ», αναφέρει η Ελένη Νεστορίδου.

Ρεπορτάζ: Σοφία Λυσιόβα.
Φωτογραφίες, βίντεο: Κώστας Κατσίγιαννης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Μαρίλια Βασιλακοπούλου / EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μίλτος Τεντόγλου: Ξέχασα το χρυσό μετάλλιο! – Απολαυστικός ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής

12/08/2026 - 9:47πμ
(Φωτ.: ΕΟΚ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό U16: Στην Α’ κατηγορία η Εθνική κορασίδων!

12/08/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

11/08/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

11/08/2026 - 11:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

11/08/2026 - 11:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Άνετη πρόκριση για την ΑΕΛ

11/08/2026 - 8:24μμ
Ο Μίλτος Τεντόγλου διεκδικεί απόψε στο Μπέρμιγχαμ τον τέταρτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τίτλο του στο άλμα εις μήκος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μίλτος Τεντόγλου: Απόψε η μάχη για το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό – Πού θα δείτε τον τελικό

11/08/2026 - 3:59μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική ομάδα: Χωρίς Γιάννη, αλλά με 17 παίκτες η προετοιμασία για Ουκρανία και Ισπανία

11/08/2026 - 11:16πμ
(Φωτ.: ΕΟΚ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωμπάσκετ U16: Στον τελικό και σε τροχιά ανόδου η Εθνική κορασίδων

10/08/2026 - 11:03μμ
(Φωτ.: Youth World Championships 2026)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA 4: Νέος ελληνικός θρίαμβος με τέσσερα μετάλλια

10/08/2026 - 4:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός από τη φωτιά στον Λουτρόπηγο, όπως φαίνεται από την παραλία της Νέας Περάμου. Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Kaps Dion)

Φωτιά στον Λουτρόπυργο Αττικής: Βελτιωμένη η εικόνα – Οκτώ εναέρια μέσα στη μάχη

6 λεπτά πριν
Με μουσική και τραγούδια η πολιτική κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)

Νίκος Καλογερόπουλος: Το τελευταίο «αντίο» με το τραγούδι του «Καραϊσκάκης» και παρατεταμένο χειροκρότημα

30 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube/APT)

Βλαντίμιρ Πούτιν: Απειλεί με συλλήψεις δυτικών πλοίων – Κατηγορεί τη Δύση για «πειρατεία»

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Λουτρόπυργο Αττικής

1 ώρα πριν
Η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά με τις σημαίες της Ελλάδας και του Καναδά (φωτ.: Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»)

Δεκαπενταύγουστος: Εσπερινός και περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Τορόντο

2 ώρες πριν
Εικόνα από την κηδεία του συγγραφέα Στέλιου Ράμφου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Στέλιο Ράμφο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign