pontosnews.gr
Σάββατο, 31/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Μαθήματα ελέους στο Ισραήλ από τον… Μωάμεθ τον Πορθητή μέσα στην Αγια-Σοφιά

Ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων μίλησε από τον άμβωνα για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, κρατώντας επιδεικτικά ένα σπαθί

26/10/2023 - 9:24μμ
Ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς απειλεί… διακριτικά το Ισραήλ με το σπαθί του από τον άμβωνα της Αγια-Σοφιάς, δίνοντάς του ιστορικά παραδείγματα από τον τρόπο που οι Τούρκοι συμπεριφέρθηκαν στους Χριστιανούς (φωτ.: Χ/Prof. Dr. Ali Erbaş)

Ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς απειλεί… διακριτικά το Ισραήλ με το σπαθί του από τον άμβωνα της Αγια-Σοφιάς, δίνοντάς του ιστορικά παραδείγματα από τον τρόπο που οι Τούρκοι συμπεριφέρθηκαν στους Χριστιανούς (φωτ.: Χ/Prof. Dr. Ali Erbaş)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μαθήματα ελέους από τον… Μωάμεθ τον Πορθητή θέλησε να παραδώσει στο Ισραήλ ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, ο οποίος εμφανίστηκε στον άμβωνα της Αγια-Σοφιάς κρατώντας ένα σπαθί και μίλησε για τα «χτυπήματα με βόμβες στη Γάζα» και το θάνατο χιλιάδων αμάχων.

Για να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του εκθειάζοντας το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, δεν δίστασε να πει ότι κατά την Άλωση της Κωσνταντινούπολης, οι Χριστιανοί είχαν δηλώσει ότι, λόγω των διωγμών από τους Ρωμαίους, προτιμούσαν «να δουν ένα τουρκικό σαρίκι παρά μια ρωμαϊκή περικεφαλαία μέσα στην Κωνσταντινούπολη».

Κι έτσι, ο… ελεήμων Μωάμεθ ο Πορθητής, κατέκτησε μεν την Κωνσταντινούπολη, αλλά άφησε τους Χριστιανούς να εξασκούν ελεύθεροι τη θρησκεία τους, σεβόμενος τα δικαιώματά τους.

«Μια από τις μεγαλύτερες κτηνωδίες στην ανθρώπινη ιστορία λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη και τη Γάζα. Σπίτια, τζαμιά, σχολεία, ακόμη και νοσοκομεία βομβαρδίζονται ανελέητα. Ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας διαπράττεται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου σήμερα στην Παλαιστίνη. Αθώοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, δολοφονούνται βάναυσα», είπε ο Ερμπάς.

«Η φυλή, η γλώσσα και η θρησκεία των καταπιεσμένων δεν λαμβάνονται υπόψη. Ακόμη και αν ο καταπιεστής είναι μουσουλμάνος ή ο καταπιεσμένος μη μουσουλμάνος, η πίστη μας μάς προστάζει να προστατεύουμε τα δικαιώματα του καταπιεσμένου έναντι του καταπιεστή και να του συμπαραστεκόμαστε, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τη φυλή του. Η πίστη μας είναι μια θρησκεία που σέβεται τόσους πολλούς ανθρώπους. Όλος ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Ντροπή σε όσους αγνοούν τους καταπιεσμένους ανθρώπους επειδή είναι μουσουλμάνοι», πρόσθεσε ο Ερμπάς, κρατώντας το σπαθί.

One of the greatest atrocities ever witnessed in human history is taking place today in Palestine and in Gaza. Innocent people, including babies, children, women and the elderly, are being brutally massacred. Residential areas, mosques, schools and even hospitals are being… pic.twitter.com/7dMjoCEcEH

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) October 20, 2023

«Στη διάρκεια της Δ΄ Σταυροφορίας, οι Ορθόδοξοι, που ήταν οργισμένοι από τους διωγμούς και τη λεηλασία της Κωνσταντινούπολης (που ονομάστηκε Ισταμπούλ μετά την άλωση) από τους Ρωμαίους και την εδραίωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έκαναν έκκληση στο αίσθημα δικαιοσύνης και ελέους των προγόνων μας και είπαν ότι θα προτιμούσαν να δουν ένα τουρκικό σαρίκι παρά μια ρωμαϊκή περικεφαλαία στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν το έλεος και το αίσθημα δικαίου των Μουσουλμάνων που τους έκαναν να το πουν αυτό.

»Μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, ο Μωάμεθ ο Πορθητής φέρθηκε στους ιερείς, τους μοναχούς, τις γυναίκες, τους αθώους, τους ηλικιωμένους και τους άοπλους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εδώ, στην Αγια-Σοφιά φοβούμενοι για το πεπρωμένο τους, με μεγάλο έλεος και συμπόνια.

»Παράλληλα, προλείανε το έδαφος ώστε να ζήσουν όλοι βάσει των πεποιθήσεών τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία, προστάτεψε τα δικαιώματά τους, τους έδωσε το δικαίωμα να εξασκούν τη θρησκεία τους και εξασφάλισε την ιδιοκτησία, τα αγαθά και τα υπάρχοντά τους.

»Αυτό καταδεικνύει τις αρχές της δικαιοσύνης και του ελέους που πρεσβεύει ο ισλαμισμός και οι Μουσουλμάνοι. Ο κόσμος πρέπει να το ακούσει αυτό! Αδελφοί και αδελφές, από τον άμβωνα της Αγια-Σοφιάς, ο οποίος μας παραδόθηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, τον προστάτη των καταπιεσμένων, απευθύνομαι σε όλη την ανθρωπότητα και την καλώ να σταθεί στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων ενάντια στους καταπιεστές και τους κατακτητές.

»Κατακτητές, μην ξεχνάτε, πάρτε μαθήματα από την Ιστορία! Αυτός που καθίσταται πλούσιος από την καταδυνάστευση, θα καταλήξει κατεστραμμένος!»

Here, from the pulpit of Hagia Sophia, which was entrusted to us by Mehmed the Conqueror, the protector of the oppressed, I address all humanity and invite all humanity to stand by the side of the oppressed agains the occupiers.

O oppressors, do not forget; take a lesson from… pic.twitter.com/o0Y0dzj7Uz

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) October 20, 2023

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη ΜΚΟ μπροστά στα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια τα οποία ακινητοποίησαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μπλόκο σε αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει βοήθεια στην κουρδική πόλη Κομπάνι στη Συρία

31/01/2026 - 7:46μμ
Διαδηλωτές κρατούν πανό που αναγράφουν «Δικαιοσύνη για τα θύματα του Έπσταϊν» και «Δώστε τα έγγραφα στη δημοσιότητα» έξω από το Καπιτώλιο, κατά την παρουσίαση των εγγράφων της υπόθεσης (φωτ.: EPA/Luke Johnson)
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιοποιήθηκαν 3 εκατ. έγγραφα για τον Τζέφρι Έπστιν – Χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες κυρίως πορνογραφικού περιεχομένου

31/01/2026 - 11:23πμ
(Φωτ.: EPA / J.J. Guillen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας

31/01/2026 - 9:04πμ
Η Κάθριν Ο’ Χάρα σε φωτογραφία του 2024 (φωτ.: EPA/Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάθριν Ο’Χάρα: «Έφυγε» στα 71 η μαμά του Κέβιν, που τον άφησε «Μόνο στο σπίτι»

30/01/2026 - 11:58μμ
Από αριστερά, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσίμε τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει να συνάψει συμφωνία – Η Τεχεράνη απαντά ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση

30/01/2026 - 11:25μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Francis Chung / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ προς Ιράν: Στρατιωτική πίεση και «παράθυρο» συμφωνίας για τα πυρηνικά

30/01/2026 - 8:50μμ
(Φωτ.: nobetcigazete.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο στη Νικομήδεια της Τουρκίας

29/01/2026 - 9:53μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ο Πούτιν δεσμεύτηκε να παγώσει τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο για μία εβδομάδα»

29/01/2026 - 9:25μμ
(Φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Τρομοκρατική οργάνωση χαρακτηρίστηκαν οι Φρουροί της Επανάστασης από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών

29/01/2026 - 7:58μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς επιβιβάζεται στο Marine One (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν: Τελειώνει ο χρόνος – Συμφωνία για τα πυρηνικά ή επίθεση

28/01/2026 - 6:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Διπλό πένθος για το ΠΑΣΟΚ – Έφυγαν από τη ζωή οι Νίκος Ακριτίδης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης

5 λεπτά πριν
Ομογενείς μαθητές στη διάρκεια απαγγελίας (φωτ.: Orthodox observer/ Δημήτριος Πανάγος)

Μια γιορτή της ελληνικής γλώσσας και του πνεύματος στην καρδιά της Νέας Υόρκης

34 λεπτά πριν
Μέλη ΜΚΟ μπροστά στα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια τα οποία ακινητοποίησαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu)

Τουρκία: Μπλόκο σε αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει βοήθεια στην κουρδική πόλη Κομπάνι στη Συρία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Η απίθανη ιστορία του τραγουδιού «Με λένε Γιώργο» – Από τον Μητσιά μέχρι τον Μαζωνάκη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Αργολίδας & φίλων Ποντιακού Ελληνισμού «Παναγία Σουμελά»)

Ποντιακό μουχαμπέτι απόψε από την «Παναγία Σουμελά» της Αργολίδας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Pontiaki Estia Melbourne)

Μια απώλεια και μια νέα αρχή για την Ποντιακή Εστία Μελβούρνης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign