pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπ. Ανάπτυξης: Τέσσερα νέα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας – Έρχεται εφαρμογή για καταγγελίες

Για πληθωρισμό απληστίας έκανε λόγο ο υπουργός Κώστας Σκρέκας

20/09/2023 - 4:10μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για τα νέα μέτρα. Στο κέντρο διακρίνεται ο υπουργός Κώστας Σκρέκας και εκατέρωθεν οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης και Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για τα νέα μέτρα. Στο κέντρο διακρίνεται ο υπουργός Κώστας Σκρέκας και εκατέρωθεν οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης και Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τέσσερα νέα μέτρα στην μάχη κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι «όσοι παρανομήσουν θα το πληρώσουν ακριβά».

Σχετικά με τα κλιμάκια ελέγχου και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά, όπως σημείωσε ο υπουργός, επισπεύδονται οι διαδικασίες για να συνεπικουρούν στους ελέγχους και ιδιώτες ελεγκτές.

«Έχουμε ακριβές τιμές στα σούπερ μάρκετ καθώς δεν έχουν εξαλείφει πλήρως οι παράγοντες αύξησης των τιμών. Έτσι οι αυξήσεις, εν μέρει δικαιολογούνται. Ωστόσο βλέπουμε ότι αρκετοί παράγοντες κόστους αποκλιμακώνονται (κόστος ενέργειας, μεταφορικά κλπ), οπότε τώρα δημιουργούνται οι συνθήκες κάποιος να θελήσει να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να οδηγηθούμε σε πληθωρισμό απληστίας. ανέφερε ο Κ. Σκρέκας.

Ειδικότερα, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός είναι:

  1. Εξασφαλίζεται η υποχρεωτική ταμπέλα στο ράφι για προϊόντα με «μόνιμη» μείωση τιμής, τουλάχιστον 5%, για βασικά προϊόντα για το νοικοκυριό – πέρα από άλλες προωθητικές ενέργειες – και για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών. Η τιμή ραφιού που θα λαμβάνεται ως τιμή «βάσης» για την σύγκριση στους ελέγχους θα είναι η μέση τιμή που ίσχυε μέχρι χθες (19 Σεπτεμβρίου) και σε περίπτωση παράβασης, το πρόστιμο θα είναι 20.000 ανά κωδικό προϊόντος. Στόχος είναι, όπως είπε ο υπουργός, να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο, πριν τις εορτές των Χριστουγέννων. Επίσης ο ίδιος δήλωσε ότι από επαφές που είχε με προμηθευτές και λιανέμπορους «έχει εκφραστεί ήδη η πρόθεση, από ορισμένους, να μειώσουν τις τιμές».
  2. Οι υπόχρεοι λιανέμποροι, με τζίρο άνω των 90 εκατ ευρώ, θα κοινοποιούν, στο υπουργείο Ανάπτυξης όλους τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους με τις αλλαγές των καθαρών τιμών αγοράς και να δηλώνουν τις τιμές λιανικής για να γνωρίζει ο καταναλωτής τις επικρατούσες τιμές για να διενεργούνται άμεσοι και εστιασμένοι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ
  3. Για την διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά θα κοινοποιούνται από τα σούπερ μάρκετ οι τιμές σε βασικά φρούτα και λαχανικά θα αναρτώνται οι τιμές στο ekatanalotis και θα δημοσιοποιούνται. Επίσης θα συλλέγονται και στοιχεία για αγορές χονδρικής από ευρωπαϊκές αγορές για την καλύτερη σύγκριση τιμών.
  4. Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με αναβάθμιση υποβολής καταγγελιών στην τηλεφωνική γραμμή του υπουργείου Ανάπτυξης 1520 και θα δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή για καταγγελίες μέσω κινητών τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού θα συνεχιστεί ενώ για το καλάθι των μαθητών, προκύπτει ότι είχε μεσοσταθμική μείωση μέχρι και 20% και οι πωλήσεις των ειδών που περιλαμβάνει ήταν αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Για τα καύσιμα ο υπουργός σημείωσε ότι συνεχίζεται ο έλεγχος περιθωρίου κέρδους στα πρατήρια, ενώ γενικότερα για τους ελέγχους αναφέρθηκε ότι, μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους έχουν γίνει 14.949 έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 5,1 εκατ. ευρώ και ότι οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα έντονοι στη Θεσσαλία κι έχουν επιβληθεί πρόστιμα 110.000 ευρώ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία

22/04/2026 - 12:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης – Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις

21/04/2026 - 3:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογούμενοι στην ΑΑΔΕ: «Έκρηξη» προσφυγών το 2025 – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

18/04/2026 - 10:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η αυτόματη υποβολή από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να ελέγξετε άμεσα

16/04/2026 - 10:28πμ
«Οικογενειακή φωτογραφία» από την τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2 (βορειοδυτικό Ιόνιο), μεταξύ της κοινοπραξίας ExxonMobil - Energean - HELLENiQ Energy και της Stena Drilling στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιόνιο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την πρώτη υπεράκτια γεώτρηση μετά από 50 χρόνια

15/04/2026 - 4:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χαιρετάκης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Μικρή πτώση τιμών, αλλά η «ζώνη» των 2 ευρώ παραμένει

15/04/2026 - 12:20μμ
Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο Αγορά, Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάσχα 2026: Τζίρος 1,5 δισ. αλλά λιγότερα προϊόντα στο καλάθι

14/04/2026 - 11:46πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό ευρώ: Οδικός χάρτης για το νόμισμα του μέλλοντος στην Ευρώπη

13/04/2026 - 4:58μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία 2026: «Προσγείωση» ανάπτυξης και άνοδος πληθωρισμού λόγω Μέσης Ανατολής

12/04/2026 - 10:21πμ
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης (Curtain Raiser) στην έδρα του Οργανισμού στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: «Συναγερμός» για την παγκόσμια οικονομία λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή

9/04/2026 - 6:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γερβάντ Οντιάν από το «Ημερολόγιο των Πάντων» του Αρμένιου διανοούμενου Τεοντίκ (Teodoros Lapchinchian), που εκδόθηκε το 1922. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική ιστορικά, καθώς εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, προσπαθώντας να καταγράψει τις απώλειες των πνευματικών ανθρώπων του έθνους (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Odian.jpg)

Μαρτυρία του Yervant Odian από το Ντέιρ εζ-Ζορ – Η οδύσσεια του Αρμένιου συγγραφέα τεκμηριώνει τη Γενοκτονία

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Lufthansa: Καταργούνται 20.000 μη κερδοφόρες πτήσεις μικρών αποστάσεων έως τον Οκτώβριο

43 λεπτά πριν

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: «Δύο βιβλιοθήκες αφηγούνται» και συνεργάζονται για την πολιτιστική ανάδειξη της πόλης

1 ώρα πριν
Ο Κώστας Τσιάρας στο βήμα της Βουλής, 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Βουλή: Άρση της ασυλίας του ζήτησε ο Κώστας Τσιάρας – Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

2 ώρες πριν
Συζήτηση μπροστά από το περίπτερο, κατά την καθιερωμένη ολονυχτία της 19ης Μαΐου (φωτ. αρχείου: facebook / Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής - ΕΠΟΝΑ)

19 Μαΐου 1919: Εκδηλώσεις μνήμης της ΠΟΕ – Κάλεσμα εθελοντών για τα ενημερωτικά περίπτερα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Brian Kushner)

Μέση Ανατολή: Φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από πυρά περιπολικού του Ιράν ανοιχτά του Ομάν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign