pontosnews.gr
Τετάρτη, 11/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας μετά από συμφωνία Αρμενίων-Αζέρων

Βήμα για την αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατεί στην περιοχή μετά τον αποκλεισμό του διαδρόμου του Λατσίν

18/09/2023 - 11:58πμ
Όχημα του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (φωτ.: twitter.com/Aeternum)

Όχημα του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (φωτ.: twitter.com/Aeternum)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οχήματα, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, εισήλθαν σήμερα στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) έπειτα από μια συμφωνία ανάμεσα στους Αρμένιους κατοίκους του και τις αζερινές αρχές, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Αζερμπαϊτζάν σ’ ένα πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.

1. As a result of persistent diplomatic efforts… we are bringing shipments of wheat flour and essential medical items. The operation includes 2 trucks simultaneously delivering goods via the Lachin & Aghdam roads – ICRC#Armenia #Artsakh #NagornoKarabakh #Artsakhblockade pic.twitter.com/nfXgtrGpvE

— David Galstyan (@Aeternum7) September 18, 2023

«Εξασφαλίσθηκε η ταυτόχρονη διέλευση οχημάτων του Ερυθρού Σταυρού» μέσω του διαδρόμου του Λατσίν, μοναδικής οδού που συνδέει την Αρμενία με αυτό το διαφιλονικούμενο έδαφος, και μέσω της οδού του Αγντάμ, η οποία το συνδέει με το υπόλοιπο Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε ο Χικμέτ Χαζίεφ, σύμβουλος του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση πως, χάρη σε «μια συναίνεση για ανθρωπιστικούς λόγους μεταξύ αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις», η ΔΕΕΣ «μεταφέρει αλεύρι και ουσιώδη ιατρικά προϊόντα» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω αυτών των δύο οδών.

Οι κάτοικοι του θύλακα «έχουν επειγόντως ανάγκη μια βιώσιμη χορήγηση βοήθειας μέσω τακτικών ανθρωπιστικών παραδόσεων», ανέφερε η Αριάν Μπάουερ, περιφερειακή διευθύντρια της ΔΕΕΣ για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

2. “I hope that this consensus allows for our strictly humanitarian convoys to resume not just today but in the weeks to come so that we can regularly get aid to those who need it” – Ariane Bauer, ICRC’s regional director for Europe and Central Asia.

Video – Hakari bridge pic.twitter.com/mEpwwprRJJ

— David Galstyan (@Aeternum7) September 18, 2023

Σύμφωνα με την Μπάουερ, η συναίνεση, που επιτεύχθηκε ανάμεσα στο Μπακού και τους αυτονομιστές, επέτρεψε στις ομάδες της ΔΕΕΣ «να επαναλάβουν αυτό το ζωτικής σημασίας έργο».

Η Αρμενία έχει κατηγορήσει το Αζερμπαϊτζάν ότι προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποκλείοντας στα τέλη του 2022 τον διάδρομο του Λατσίν, αυξάνοντας την ένταση και τους φόβους για ένα νέο πόλεμο.

Το Μπακού απέρριψε τις κατηγορίες αυτές, υποστηρίζοντας ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ μπορεί να λάβει την απαραίτητη βοήθεια μέσω του Αζερμπαϊτζάν και ότι οι αυτονομιστικές αρχές απέρριψαν την πρότασή του να ανοίξουν ταυτοχρόνως ο διάδρομος του Λατσίν και η οδός του Αγντάμ.

Μετά τον τελευταίο πόλεμο, το φθινόπωρο του 2020, με τον οποίο η Αρμενία έχασε εδάφη που ήλεγχε από τα χρόνια του 1990, οι δύο εμπόλεμοι δεν έχουν υπογράψει συμφωνία ειρήνης, παρά τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς με τη σύζυγό του στη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας Τσιτσερνακαμπέρντ (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διέγραψε ανάρτηση του αντιπροέδρου Βανς για τη γενοκτονία των Αρμενίων – «Ενδέχεται να ενοχλήσει την Τουρκία»

10/02/2026 - 9:21μμ
Η σημαία της Γερμανικής Ενότητας είναι ένα εθνικό μνημείο για την επανένωση της Γερμανίας που υψώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1990. Κυματίζει μπροστά από το κτήριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, έδρα του γερμανικού Κοινοβουλίου (φωτ.: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες χώρες θεωρούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη οι Γερμανοί

10/02/2026 - 1:59μμ
(Πηγή: x.com/Southcom?lang=el)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέος βομβαρδισμός ταχύπλοου που φέρεται να ανήκε σε διακινητές ναρκωτικών στον Ειρηνικό

10/02/2026 - 8:59πμ
Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

10/02/2026 - 12:18πμ
Ο στρατηγός Βλαντίμιρ Αλεξέγεφ, εδώ σε φωτογραφία του 2023, αναρρώνει από την απόπειρα δολοφονίας (φωτ.: ΕΡΑ/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Οι δύο ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του στρατηγού Βλ. Αλεξέγεφ εκτελούσαν εντολές από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών»

9/02/2026 - 10:55πμ
Υποστηρικτές των Χούθι στην Υεμένη καίνε τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων (φωτ.: EPA/Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και απορρίπτει κάθε ξένη κυριαρχία – «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να κυβερνώνται από Παλαιστίνιους»

8/02/2026 - 2:31μμ
Το πρωτοσέλιδο της ιρανικής εφημερίδας «Ebtekar» φιλοξενεί τις φωτογραφίες του Αμπάς Αραγτσί και του Στιβ Γουίτκοφ (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και σε περίπτωση πολέμου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπαγορεύει τις πράξεις μας

8/02/2026 - 1:20μμ
Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν Ουκρανία και Ρωσία σε νέες συνομιλίες – Προθεσμία έως τον Ιούνιο για συμφωνία

8/02/2026 - 12:12πμ
Ιταλικά τρένα ειδικά διακοσμημένα με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτ.: trasporti-italia.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Βρέθηκαν κομμένα καλώδια

7/02/2026 - 8:52μμ
Ο Σεργκέι Τρόπιν πριν από μερικά χρόνια (πηγή: x.com/AlexandruC4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο Σεργκέι Τρόπιν – Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε πνιγμένος στην μπανιέρα του

7/02/2026 - 2:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί, ή πλέον Ελευθέριος Παρχαρίδης με φωτογραφία των Πόντιων προγόνων του (φωτ.: anixneuseis.gr)

Η Ελλάδα απελαύνει για δεύτερη φορά τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

6 ώρες πριν
Αστυνομικοί ελέγχουν τα κουτιά με τα λαθραία τσιγάρα (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δύο προφυλακίσεις, εννέα ελεύθεροι υπό όρους – Ανά μήνα έβγαζαν 8 εκατομμύρια τσιγάρα και 5 εκατ. ευρώ κέρδος

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroCup: Αντίο από τον Πανιώνιο με βαριά ήττα

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Basketball Champions League: Έκανε το 4/4 στην Καρδίτσα η ΑΕΚ

8 ώρες πριν
O Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς με τη σύζυγό του στη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας Τσιτσερνακαμπέρντ (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Αρμενίας)

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διέγραψε ανάρτηση του αντιπροέδρου Βανς για τη γενοκτονία των Αρμενίων – «Ενδέχεται να ενοχλήσει την Τουρκία»

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign