pontosnews.gr
Τρίτη, 2/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: «Ορφανοί» νιώθουν οι υποστηρικτές της Wagner μετά την είδηση θανάτου του Πριγκόζιν

«Θείος Ζένια», «πατέρας», «αδελφός», είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν μιλώντας γι’ αυτόν

24/08/2023 - 5:11μμ
Λουλούδια και νεκροκεφαλές στο αυτοσχέδιο μνημείο για τον Πριγκόζιν (φωτ.: EPA / Anton Matrosov)

Λουλούδια και νεκροκεφαλές στο αυτοσχέδιο μνημείο για τον Πριγκόζιν (φωτ.: EPA / Anton Matrosov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης αποτίουν σήμερα φόρο τιμής στον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος θεωρείται νεκρός μετά από μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα. Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Ροσαβιάτια ανακοίνωσε πως ο Πριγκόζιν επέβαινε μαζί με άλλους εννέα ανθρώπους σε ιδιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη και κατέπεσε στην περιφέρεια Τβερ, χωρίς να επιζήσει κανείς.

Από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Πούτιν –«προδότης» κατά τον Ρώσο πρόεδρο μετά την ανταρσία της 23ης-24ης Ιουνίου–, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι ακόμα δημοφιλής στη Ρωσία. Η οργάνωση που ίδρυσε και της οποίας ηγήθηκε, η παραστρατιωτική Wagner, φημίζεται ότι είναι αδίστακτη και βάναυση, αλλά και αποτελεσματική, ιδίως στην Ουκρανία.

Ο 62χρονος «σεφ του Πούτιν», γνωστός για το υβρεολόγιό του, τον αδυσώπητο εθνικισμό του και τα πυρά κατά της ανίκανης ρωσικής στρατιωτικής ελίτ, όπως συνεχώς την περιέγραφε, τον είχαν κάνει λατρευτό για κάποιους.

Στη σκιά του γυάλινου κτηρίου όπου η Wagner έχει τα κεντρικά της γραφεία στη ρωσική πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα, υποστηρικτές του Πριγκόζιν περνούσαν σήμερα για να καταθέσουν κόκκινα γαρίφαλα, τριαντάφυλλα ή διακριτικά με το σύμβολο της νεκροκεφαλής – το λογότυπο της ένοπλης οργάνωσης.

Λουλούδια και νεκροκεφαλές στο αυτοσχέδιο μνημείο για τον Πριγκόζιν (φωτ.: EPA / Anton Matrosov)

Όπως ο Ντε Γκωλ

Κανείς από όσους πέρασαν σήμερα από εκεί δεν ανέφερε την ανταρσία του, το γεγονός ότι ο Πούτιν τον αποκήρυξε, ούτε τα πιθανά αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον ίδιο με στενούς του συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρησιακού αρχηγού της Wagner, Ντμίτρι Ούτκιν.

Από την άλλη, οι περαστικοί μιλούν με χαρά για την οιονεί στοργή που νιώθουν γι’ αυτόν τον πολέμαρχο που πέρασε από τις σοβιετικές σωφρονιστικές αποικίες, στη συνέχεια έφτιαξε περιουσία στον κλάδο εστίασης, προτού υπηρετήσει το Κρεμλίνο στα πεδία των μαχών και ηγηθεί εκστρατειών διαδικτυακής παραπληροφόρησης.

Ο επιχειρηματίας Πάβελ Ζαχάροφ συνέκρινε τον Πριγκόζιν με τον Σαρλ Ντε Γκωλ: «Είναι φρικτό. Όταν στη Γαλλία πέθανε ο Σαρλ Ντε Γκωλ, είπαν ότι η Γαλλία έμεινε ορφανή. Για μένα, από χθες το βράδυ, η Ρωσία είναι ορφανή», είπε ο 36χρονος άνδρας.

Θείος, φίλος, αδερφός – αλλά και κόκκινο πανί

Φορώντας ένα κασκέτο με νεκροκεφαλή και τη ρωσική σημαία, ο Ιγκόρ, ένας 42χρονος μηχανικός, λέει ότι και αυτός νιώθει ορφανός: «Είναι σαν να χάνεις έναν πατέρα. Ήταν τα πάντα για εμάς, ακόμα περιμέναμε τι θα έλεγε ο θείος Ζένια [υποκοριστικό του ονόματος Γεβγκένι]», λέει.

Η Νατάλια, μια 31χρονη γυναίκα, έφτασε με ποδήλατο για να αφήσει μια ανθοδέσμη. Λέει ότι νιώθει σαν να έχασε ένα αγαπημένο της πρόσωπο:

«Για εμάς ήταν φίλος, αδερφός. Νομίζω ότι για όλους τους στρατιώτες είναι μια πολύ σημαντική στιγμή», τόνισε.

Καθώς τα σενάρια για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον Πριγκόζιν πληθαίνουν, η Νατάλια φοβάται ότι ο θάνατός του μπορεί να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία και να προκαλέσει δυσαρέσκεια. «Ελπίζω, για την κοινωνία μας, αυτό να μην μετατραπεί σε κόκκινο πανί που κουνιέται μπροστά σε έναν ταύρο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα χαλάσματα σπιτιών στην επαρχία Κονάρ που βρίσκεται στο βόρειοανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν (πηγή: Χ / All India Radio News)
ΚΟΣΜΟΣ

Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν: Στο ισοπεδωμένο Ουαντίρ κάθε οικογένεια θρηνεί νεκρούς και τραυματίες

1/09/2025 - 6:16μμ
Ο Σι Τζινπίνγκ δείχνει το... δρόμο στον Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: EPA / Suo Takekuma / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σι και Πούτιν μαζί με αιχμές κατά των ΗΠΑ – Και στο βάθος… Μόντι και Ερντογάν

1/09/2025 - 5:06μμ
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια ομιλίας στην Πολωνία (φωτ.: EPA/Artur Reszko)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Ρωσικές παρεμβολές στο αεροσκάφος της προέδρου της Κομισιόν – Χάθηκε η πρόσβαση σε υπηρεσίες πλοήγησης GPS

1/09/2025 - 3:40μμ
Σε ερείπια μετατράπηκαν χιλιάδες σπίτια (φωτ.: Χ/Zubair khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ξεπερνούν τους 800 οι νεκροί από τον μεγάλο σεισμό – «Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο»

1/09/2025 - 2:30μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται σε γιγαντοοθόνη στη διάρκεια δηλώσεών του στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, που διεξάγεται στην Τιαντζίν της Κίνας (φωτ.: EPA/Sergey Bobylev/Sputnik/Kremlin / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλ. Πούτιν: Η Τουρκία αξιόπιστος και δοκιμασμένος στο χρόνο εταίρος της Ρωσίας

1/09/2025 - 12:45μμ
O εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς Αμπού Ομπάιντα (κέντρο), σε παλιότερη φωτογραφία ενώ κάνει δηλώσεις (φωτ.: EPA/Ali Ali)
ΚΟΣΜΟΣ

Στέλεχος της Χαμάς εξόντωσε το Ισραήλ – Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για όσους έχουν παλαιστινιακό διαβατήριο

1/09/2025 - 11:02πμ
Μια Αφγανή στέκεται ανάμεσα σε ερείπια μετά από σεισμό στην Ζέντα Τζαν (φωτ. αρχείου: EPA/Samiullah Popal)
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ

1/09/2025 - 9:50πμ
Αστυνομικοί της σήμανσης ερευνούν το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Αντρίι Παρούμπι, στη Λβιβ (φωτ.: EPA/Mykola Tys)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συνελήφθη ύποπτος για το φόνο του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου – «Σχολαστικά προετοιμασμένη» δολοφονία

1/09/2025 - 9:13πμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτ.: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη καταρτίζει ακριβή σχέδια για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

31/08/2025 - 10:15μμ
Υποστηρικτές των Χούθι φωνάζουν συνθήματα ενώ κραδαίνουν τα όπλα τους κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Σαναά (φωτ.: EPA/ YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αρχηγός των Χούθι υπόσχεται αντίποινα στο Ισραήλ – Απαγωγές από γραφεία του ΟΗΕ στην Υεμένη

31/08/2025 - 7:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την θεία λειτουργία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αρχή της Ινδίκτου  (φωτ.: Νίκος Παπαχρήστου, Οικουμενικό Πατριαρχείο)

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Με λαμπρότητα η γιορτή της Ινδίκτου στο Φανάρι

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Συνεχίζεται το καλοκαίρι – Μικρή άνοδο θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία

51 λεπτά πριν
Χρήματα και όπλα που κατασχέθηκαν από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο επιχείρησης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Μαφία της Κρήτης: Επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα κάνει η ΕΛΑΣ – Τα νέα στοιχεία για τον αρχιμανδρίτη

9 ώρες πριν
Πυροσβέστης δίνει μάχη με τις φλόγες (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Ilialive.gr/Γιάννης Σπυρούνης)

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Πυροσβεστική: 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

ΟΠΣΕ: Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign