pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών κρίνεται στη σημερινή διαδικασία – Θα ακολουθήσουν οι ποινές

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο)

12/07/2023 - 9:59πμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /Βασίλης Βερβερίδης)

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η διαδικασία απαγγελίας της απόφασης στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό και επέφερε τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο) σε βάρος του Άλκη- οι επτά ως αυτουργοί και οι 5 ως συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Αντίστοιχη ήταν η απόφαση –με ανάλογη μετατροπή της κατηγορίας, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώτου τραυματία νεαρού, ενώ για την περίπτωση του δεύτερου τραυματία, οι δικαστές έκριναν ένοχους, κατά πλειοψηφία, τους 11 για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και τον τελευταίο ως αυτουργό στην πράξη αυτή (οι μειοψηφήσαντες δικαστές είχαν την άποψη ότι θα έπρεπε να καταδικαστούν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη).

Η σημερινή 49η συνεδρίαση του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι μαραθώνια και θα ξεκινήσει με την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας ως προς την απόρριψη ή μη των ελαφρυντικών περιστάσεων. Τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για λογαριασμό των εντολέων τους αφορούν την μετεφηβική ηλικία (για όλους), τον σύννομο βίο (ζητήθηκε για τους 11 από τους 12), την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά (κατά περίπτωση αυτά τα δύο).

Κατόπιν διάσκεψης το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση επί των ελαφρυντικών, τυχόν αναγνώριση των οποίων οδηγεί σε μειωμένες ποινές. Ακολούθως τον λόγο θα λάβει εκ νέου η εισαγγελέας, που θα προτείνει επί των ποινών, και αφού τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποσυρθεί πάλι ενόψει νέας διάσκεψης, η οποία θα αφορά τις ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι οι 12 καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τις εξής πράξεις:

– Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

– Ο 10ος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

– Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr/AFP)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο: Διακομιδές ασθενών και αναζήτηση 82 επιβατών αεροπλάνου μετά από θάνατο 69χρονης

5/05/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αμμουδάρα Κρήτης: Πατέρας σκότωσε νεαρό θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον χαμό του γιου του

5/05/2026 - 8:39μμ
Τρένο στην Έδεσσα στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο τα τελευταία τρία χρόνια. Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: Ράδιο Θεσσαλονίκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά το τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα: Δοκιμαστικό δρομολόγιο μετά από 3 χρόνια

5/05/2026 - 7:45μμ
Λουλούδια έξω από το κτήριο όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, Τρίτη 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

16 χρόνια από τη Marfin: Σιωπηλό προσκύνημα στη Σταδίου για τα θύματα της τραγωδίας

5/05/2026 - 6:09μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΕΛΛΑΔΑ

Βία ανηλίκων: Συνελήφθη 15χρονη για επίθεση σε 14χρονη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

5/05/2026 - 1:28μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας – Διακοπές, πολιτισμός και κοινωνικός τουρισμός για χιλιάδες δικαιούχους

5/05/2026 - 1:00μμ
Η Ελισάβετ Ντέλλα, ιδιοκτήτρια καταστήματος Allwyn στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 61, στην Καρδίτσα (φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

ΤΖΟΚΕΡ πολλών αστέρων στην αποψινή κλήρωση, με έπαθλο 8,6 εκατ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία

5/05/2026 - 12:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για διαδικασία κατάταξης κατά κλάδο και ειδικότητα υποψήφιων εκπαιδευτικών

5/05/2026 - 11:01πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοδος της θερμοκρασίας και ήπιος καιρός σε όλη τη χώρα

5/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κόσμος: Άγνωστοι μαχαίρωσαν 15χρονο – Η ΕΛΑΣ αναζητά τους δράστες

4/05/2026 - 8:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομαδική φωτογραφία στο πλαίσιο εκδήλωσης παράδοσης του πλήρως συντηρημένου γλυπτού «Ομπρέλες», Θεσσαλονίκη, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)

Θεσσαλονίκη: Οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου επέστρεψαν ανανεωμένες στην παραλία μετά τη συντήρηση

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)

Champions League: Στον τελικό η Άρσεναλ μετά από 20 χρόνια!

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/Behrouz MEHRI/AFP)

Ναργκίς Μοχαμαντί: «Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου» δηλώνει η δικηγόρος της – Κρίσιμες ώρες για την Ιρανή Νομπελίστρια

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: «Σκούπισε» τη Μονακό και πέρασε στο Final 4 ο Ολυμπιακός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΠΚ)

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ίαμος» στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP)

Συναγερμός για τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο: Διακομιδές ασθενών και αναζήτηση 82 επιβατών αεροπλάνου μετά από θάνατο 69χρονης

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign