pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Απωθήθηκε ουκρανική αντεπίθεση στο Ντονέτσκ – Τι λέει το Κίεβο

Ρώσοι μαχητές αιχμαλωτίστηκαν σε ρωσικό έδαφος, όπως παραδέχθηκε αξιωματούχος

5/06/2023 - 11:22πμ
Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή του Ντονέτσκ (φωτ.: EPA / STR)

Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή του Ντονέτσκ (φωτ.: EPA / STR)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Ευρείας κλίμακας» ουκρανική επίθεση στο Ντονμπάς ανακοίνωσε ότι απώθησε η Ρωσία, την ώρα που από τις ουκρανικές δυνάμεις δεν επιβεβαιώνεται ότι ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση που –όπως έχει ανακοινωθεί– προετοιμάζεται εδώ και μήνες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανάρτησή του στο Telegram αναφέρει: «Το πρωί της 4ης Ιουνίου ο εχθρός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην περιοχή του νότιου Ντονέτσκ. Στόχος ήταν να διασπάσει την άμυνά μας στον πιο ευάλωτο, κατά τη γνώμη του, τομέα του μετώπου. Ο εχθρός δεν πέτυχε το στόχο του, δεν τα κατάφερε».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο το οποίο, κατά τις ρωσικές δυνάμεις, δείχνει ουκρανικά τεθωρακισμένα να δέχονται επίθεση από αέρος και να καταστρέφονται. Επίσης τονίζεται ότι στην περιοχή βρισκόταν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ουκρανική επίθεση έγινε με έξι μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού και δύο επιλαρχίες αρμάτων. Οι απώλειες είναι 250 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες και 16 κατεστραμμένα τανκ και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Όπως αναφέρουν τόσο το Reuters όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ουκρανικές Αρχές προς το παρόν δεν έχουν σχολιάσει τις ανακοινώσεις της Μόσχας.

Η Ουκρανία αναφέρει εδώ και μήνες ότι ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων. Σε βίντεο που ανάρτησε χθες ο ουκρανικός στρατός φαίνεται να ζητεί από τους στρατιώτες να παραμείνουν σιωπηλοί και τονίζει ότι δεν θα υπάρξει ανακοίνωση για την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση.

Ομάδες σαμποτέρ σε ρωσικό έδαφος

Χθες μάχες υπήρξαν στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, μεταξύ του ρωσικού στρατού και φιλοουκρανών Ρώσων μαχητών.

«Μια ομάδα σαμποτέρ έφτασε. Σημειώνονται μάχες στο [σ.σ. μεθοριακό χωριό] Νοβάγια Ταβολγιάνκα. Ελπίζω να εξολοθρευτούν όλοι» έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι επιτιθέμενοι –τους οποίους χαρακτήρισε «Ρώσους μαχητές που πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου»–, πήραν αιχμαλώτους, και πρότεινε την ανταλλαγή τους. Είναι η πρώτη φορά που Ρώσος αξιωματούχος παραδέχεται ότι Ρώσοι μαχητές αιχμαλωτίζονται σε ρωσικό έδαφος, έπειτα από περισσότερους από 15 μήνες συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, μια από αυτές τις φιλοουκρανικές ομάδες, η «Λεγεώνα Ελευθερίας για τη Ρωσία», ανακοίνωσε ότι παρέδωσε αιχμαλώτους στις ουκρανικές Αρχές, οι οποίες προχωρούν τακτικά σε ανταλλαγές κρατουμένων με τις ρωσικές δυνάμεις.

Από την πλευρά του ρωσικού στρατού ανακοινώθηκε ότι απωθήθηκε «ομάδα σαμποτέρ που αποτελούταν από Ουκρανούς τρομοκράτες», οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. «Ο εχθρός επλήγη από το πυροβολικό μας. Διαλύθηκε και υποχώρησε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι μάχες γύρω από το Νοβάγια Ταβολζάνκα έρχονται ως συνέχεια της διείσδυσης φιλοουκρανικών ομάδων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ τον προηγούμενο μήνα, η οποία ανάγκασε τη Μόσχα να κάνει χρήση του πυροβολικού και των εναέριων δυνάμεών της σε ρωσικό έδαφος.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν ρωσικές εθνικιστικές οργανώσεις.

Τα ρωσικά μεθοριακά χωριά βομβαρδίστηκαν σφοδρά αυτή την εβδομάδα από την Ουκρανία, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Ουκρανία δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για τις επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, αλλά ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε χθες ότι η κατάσταση στις μεθοριακές περιοχές «θα πρέπει να θεωρείται το μέλλον της Ρωσίας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον εκτροχιασμό δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ανδαλουσία

19/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γροιλανδία στο επίκεντρο: Ευρωπαϊκή κινητοποίηση απέναντι στις απειλές Τραμπ

18/01/2026 - 10:14μμ
Διαδηλώτρια μετέχει σε συγκέντρωση στο Παρίσι με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στο Ιράν (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις

18/01/2026 - 2:00μμ
Υποστηρικτές του DEM κρατούν σημαία του ΡΚΚ στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Ντιγιαρμπακίρ, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/Metin Yoksu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Προσπάθεια δολιοφθοράς της ειρηνευτικής διαδικασίας» με το ΡΚΚ βλέπει ο Οτζαλάν

18/01/2026 - 12:15μμ
O Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Ευρώπης με φόντο τη Γροιλανδία: Δασμοί, αντιδράσεις και έκτακτη κινητοποίηση της ΕΕ

18/01/2026 - 12:10πμ
Χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου, στο κέντρο της Κοπεγχάγης (φωτ.: EPA/Emil Nicolai Helms)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες κόσμου στη Δανία και τη Γροιλανδία διαδήλωσαν ενάντια στις επεκτατικές διαθέσεις Τραμπ

17/01/2026 - 11:17μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική υπογραφή Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur: Τέλος σε 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, αρχή για τη μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερου εμπορίου

17/01/2026 - 10:23μμ
Από αριστερά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ αλ-Θάνι και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα στη διάρκεια της ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κάλεσε Τουρκία, Αίγυπτο, Αργεντινή, Καναδά και Κατάρ στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα

17/01/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλί Χαμενεΐ: Ο Τραμπ είναι υπεύθυνος για τα θύματα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Ιράν

17/01/2026 - 3:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Μασσαλία: Βαν έπεσε πάνω σε παιδιά – 11 ελαφρά τραυματίες, 8χρονος σοβαρά

17/01/2026 - 9:05πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον εκτροχιασμό δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ανδαλουσία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κοζάνη: Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League: Με καρέ ο Γιόβιτς διέσυρε τον Παναθηναϊκό

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Επιτυχής η διάσωση των ορειβατών στον Ταΰγετο – Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί»)

Ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» δίνει ραντεβού για ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: European Union)

Η Γροιλανδία στο επίκεντρο: Ευρωπαϊκή κινητοποίηση απέναντι στις απειλές Τραμπ

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign