pontosnews.gr
Πέμπτη, 29/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Κάναμε αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας» – Συγκίνηση στην υποδοχή της ΕΜΑΚ που επέστρεψε από την Τουρκία

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα τιμηθούν από τον πρωθυπουργό σε ειδική τελετή που θα γίνει την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου

13/02/2023 - 9:00πμ
Άφιξη της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ από την Τουρκία, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023.(Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Άφιξη της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ από την Τουρκία, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023.(Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με χειροκροτήματα και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης υποδέχτηκαν την ελληνική διασωστική αποστολή όσοι παρευρέθηκαν κατά την άφιξη τους από την Τουρκία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ελληνική αποστολή διάσωσης που εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα είχε μεταβεί στην Τουρκία επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο πριν τις 23:00. Την αποστολή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

Στυλιανίδης: Τίμησαν τα ελληνικά χρώματα

Για μία μεγάλη και συγκινητική στιγμή έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της υποδοχής της αποστολής. Ο υπουργός τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί «τίμησαν τα ελληνικά χρώματα» κι έστειλαν το μήνυμα παντού «ότι η Ελλάδα ήταν παρούσα εκεί σε αυτή τη στιγμή της ανθρωπιάς». «Με την πράξη τους όρισαν το τι σημαίνει αλληλεγγύη. Όρισαν με την ανθρωπιά τους την αλληλεγγύη στην πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης και προσέθεσε ότι νιώθουν περηφάνια για όλους τους.

Ειδική τελετή στο Μαξίμου

«Όλοι έψαχναν τους Έλληνες διασώστες για να τους πάνε κοντά στους δικούς τους ανθρώπους και να επιχειρήσουν. Τέτοια αξιοπιστία περιέλαβε αυτό το σώμα. ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ, όλη την ομάδα», είπε ο υπουργός και γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί από τον πρωθυπουργό ειδική τελετή για τα μέλη της αποστολής για να εκφράσει, όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, «το μεγάλο ευχαριστώ της πολιτείας, το μεγάλο ευχαριστώ του ελληνικού λαού προς τους ήρωές μας».

Πλεύρης: Οι άνθρωποι αυτοί μας έκαναν όλους υπερήφανους

Την περηφάνια του για όλη την αποστολή και τις ευχαριστίες του για όσα έπραξαν εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Η ομάδα ήταν μία, ήταν από την ΕΜΑΚ, από ΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί μας έχουν κάνει όλους υπερήφανους, μας συγκίνησαν με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που έδειξαν. Εγώ θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω, μας έκαναν υπερήφανους παντού και απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός πάντοτε κερδίζει και τις δύσκολες αυτές στιγμές», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Αρχηγός ΠΣ: Όταν νιώθεις τον πόνο του άλλου είσαι άνθρωπος

«Όταν ένας άνθρωπος νιώθει πόνο σημαίνει ότι είναι ζωντανός. Όταν νιώθει τον πόνο του άλλου σημαίνει ότι είναι άνθρωπος». Με αυτή τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη θέλησε να συνοψίσει τη φιλοσοφία που διακατέχει τους συναδέλφους του ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες του αλλά και την βαθιά ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτέλεσε στην Τουρκία η ελληνική διασωστική αποστολή.

Επικεφαλής 1ης ΕΜΑΚ: Κάναμε αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας

«Κάναμε αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας. Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός, Δημήτρης Ρούπας, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως τόνισε, το πιο σημαντικό είναι ότι η ελληνική αποστολή επέστρεψε και είναι όλοι τους υγιείς.

«Πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη καταστροφή, όλοι θέλαμε να τους βοηθήσουμε. Το διαχειριστήκαμε, δεν σταματήσαμε, 24 ώρες το 24ωρο ήμασταν στο πεδίο. Ήταν πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι. Όταν φτάνεις από τις πρώτες ομάδες τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πάρα πολύ μεγάλα. Περνώντας οι μέρες μικραίνουν τα προβλήματα. Είχαμε να διαχειριστούμε πολλά, τις μεταφορές μας, τους κλειστούς δρόμους, τις επικοινωνίες. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε, μας βοήθησαν πάρα πολύ και οι ντόπιοι και πήγαν όλα καλά», σημείωσε. Όπως επισήμανε η πιο συγκινητική στιγμή που βίωσαν ήταν οι αγωνιώδεις και κοπιώδεις προσπάθειές τους να απεγκλωβίσουν την μικρή Φατμά, που τελικά έχασε τη ζωή της, αλλά κατάφεραν και έσωσαν την μικρή της αδερφή.

Στιγμιότυπο από την επιστροφή των Ελλήνων διασωστών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Επικεφαλής ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ: Κάναμε αυτό που κάνει το ΕΚΑΒ

«Δεν κάναμε τίποτα λιγότερο από αυτό που κάνει το ΕΚΑΒ κάθε μέρα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο βαθμός δυσκολίας, που ήταν σίγουρα διαφορετικός. Πιστεύω ότι πολλά πράγματα θα ειπωθούν τις επόμενες ημέρες, θα ξεκαθαρίσουν καταστάσεις, είμαστε άπαντες παρόντες», επισήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στην αποστολή στην Τουρκία, Σωκράτης Δούκας.

Λέκκας: τα θύματα θα ξεπεράσουν τις 50.000

Με αποσκευές γεμάτες με πλούσιο επιχειρησιακό, διασωστικό, ανθρωπιστικό, επιστημονικό και τεχνικό έργο επιστρέφουν στην Ελλάδα από την Τουρκία τα μέλη της ελληνικής αποστολής, όπως είπε, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας. «Οι Έλληνες πυροσβέστες, η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε», σημείωσε και κατέστησε σαφές ότι ο συγκεκριμένος σεισμός και το συγκεκριμένο ρήγμα που ενεργοποιήθηκε στη Νότια Τουρκία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ελληνικό χώρο. «Δεν έχουμε το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας αυτό που διέρχεται από την Κωνσταντινούπολη που διεγέρθηκε, έχουμε ένα ρήγμα το οποίο απέχει 500 χλμ από το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης. Συνεπώς κάθε συσχέτιση μεταξύ του ρήγματος που ενεργοποιήθηκε και του ελληνικού χώρου είναι άστοχη», τόνισε ο κ. Λέκκας. Όπως ανέφερε, με βάση μια ταχεία αυτοψία που έκαναν σε όλη την πληγείσα περιοχή η οποία έχει διαστάσεις της τάξεως των 600 χιλιομέτρων επί 40 χλμ, διαπίστωσαν ότι οι κατασκευές οι οποίες κατέρρευσαν ανέρχονται σε περίπου 200 χιλιάδες.

«Σύμφωνα με υπολογισμούς τα θύματα θα ξεπεράσουν τις 50.000 και ο πληθυσμός που έχει πληγεί ανέρχεται περίπου σε 2,5 εκατομμύρια. Αυτό δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα και είναι μία πρόκληση η οποία είναι μπροστά για την Τουρκία, είναι μία πολύ δύσκολη εξίσωση που θα πρέπει να λυθεί τις αμέσως επόμενες μέρες γιατί 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τα πάντα», κατέληξε.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς, ο προϊστάμενος κλάδου επιχειρήσεων του αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, καθώς και ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.

Παράλληλα, στην Ελλάδα έφτασε και το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 που μετέφερε τον εξοπλισμό και τα οχήματα.

Σημειώνεται ότι η αποστολή αποτελούνταν από 36 στελέχη της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ, (21 από την 1η ΕΜΑΚ και 15 από την 2η ΕΜΑΚ), δύο αξιωματικούς – μηχανικούς του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, 8 γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, τρία διασωστικά σκυλιά και τρία ειδικά διασωστικά οχήματα, καθώς και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή, Ευθύμη Λέκκα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα – Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

29/01/2026 - 8:01πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει επιδείνωσης του καιρού

29/01/2026 - 12:12πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές συγκίνησης στην Τούμπα για τα θύματα – Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με 7 λευκά τριαντάφυλλα

28/01/2026 - 11:29μμ
(Θανάσης Καλλιαράς/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι μετά την εισαγγελική εξέταση οι τρεις εμπλεκόμενοι της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα»

28/01/2026 - 9:09μμ
Εικόνες από το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμανία – Μαρτυρία επιζώντα της τραγωδίας που ραγίζει καρδιές: «Τα θυμάμαι όλα, θρηνώ τα αδέρφια μου»

28/01/2026 - 8:15μμ
Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολάντα: Επί μήνες δούλευαν πάνω σε «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί – Το βίντεο της Πυροσβεστικής

28/01/2026 - 7:23μμ
Κεριά, λουλούδια και προσωπικά αντικείμενα έξω από το γήπεδο της Τούμπας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρουμανία: Ταυτοποιήθηκαν οι 7 οπαδοί του ΠΑΟΚ – Ο μεγαλύτερος μόλις 30 ετών

28/01/2026 - 3:48μμ
Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική έκρηξη στο Βιολάντα: Το υπόγειο του εργοστασίου μετατράπηκε σε «βόμβα» προπανίου

28/01/2026 - 2:41μμ
Νεκρές βρέθηκαν δύο γυναίκες που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενες, σε υπόγειο στην περιοχή της Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη. Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Δύο γυναίκες νεκρές σε υπόγειο 52χρονου στη Μενεμένη

28/01/2026 - 1:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

28/01/2026 - 12:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: youtube/
MasterChef Greece)

Ο Φίλιπ Βάκος κάνει περήφανη την ομογένεια της Αυστραλίας ξεχωρίζοντας στο ελληνικό MasterChef

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/Eurokinissi)

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα – Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στην Ολλανδία και πρόκριση στα πλέι οφ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει επιδείνωσης του καιρού

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: «Πτήση» για τους «8» το Περιστέρι

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στιγμές συγκίνησης στην Τούμπα για τα θύματα – Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με 7 λευκά τριαντάφυλλα

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign