pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Άλκη Καμπανού: Αύριο θα εξεταστεί ο πρώτος μάρτυρας του κατηγορητηρίου

Οι 12 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο

23/01/2023 - 4:41μμ
Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού προσέρχονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού προσέρχονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα από τους συνολικά 26 του κατηγορητηρίου θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη, η δίκη για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, παρουσία των γονέων του θύματος.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση, κατά την οποία έγινε η κλήρωση των ενόρκων, η ανάγνωση του κατηγορητηρίου, η πρώτη τοποθέτηση των 12 κατηγορουμένων και η διατύπωση των θέσεων και ισχυρισμών από πλευράς δικηγόρων, τόσο της πολιτικής αγωγής όσο και της υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων, πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο ένας από τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου, που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων.

Στη σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις των 12 κατηγορουμένων, οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να αναπτύξουν σύντομα τη θέση τους, αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο.

Ο βασικός ισχυρισμός τους σε ό,τι αφορά την περίπτωση του αδικοχαμένου πρωτοετή φοιτητή Άλκη Καμπανού συνοψίζεται στο ότι κανείς εξ αυτών δεν τον χτύπησε, ούτε καν τον ακούμπησε, παρότι άπαντες παραδέχονται ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Την ίδια στάση τηρούν και σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που συνδέονται με τους τραυματισμούς των δύο νεαρών φίλων του 19χρονου, και μόνο ένας εκ των κατηγορούμενων αποδέχεται ότι χτύπησε έναν εξ αυτών. Στις τοποθετήσεις τους άπαντες εξέφρασαν τη λύπη τους για το θανατηφόρο συμβάν και κάποιοι τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 19χρονου.

Φορώντας μαύρες προστατευτικές μάσκες και έχοντας σκυμμένα τα κεφάλια τους, παρακολούθησαν νωρίτερα την εισαγγελέα να διαβάζει τις εις βάρος τους αποδοθείσες κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και σε απόπειρα, από κοινού.

Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περαιτέρω, άπαντες διώκονται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επέκταση των κατηγοριών ζήτησε ο συνήγορος

Την επέκταση των κατηγοριών και για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων, ζήτησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής υποβάλλοντας προφορικά μήνυση σε βάρος των κατηγορουμένων. Προς τον σκοπό αυτό ζήτησε μετά το πέρας της δίκης να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να διερευνηθούν οι παραπάνω πράξεις.

Ένταση επικράτησε μεταξύ του συνηγόρου πολιτικής αγωγής (σ.σ. παρίσταται για λογαριασμό της οικογένειας του Άλκη και των δύο φίλων) και των δικηγόρων της υπεράσπισης, όταν ο πρώτος, λαμβάνοντας τον λόγο από το Δικαστήριο, τοποθετήθηκε με μακροσκελή του δήλωση επί των κατηγοριών καθώς και για τον ρόλο καθενός εκ των κατηγορουμένων στη διάπραξη του εγκλήματος.

Οι συνήγοροι της υπεράσπισης υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται δικονομικά στο παρόν στάδιο της δίκης, ενώ η προεδρεύουσα του δικαστηρίου διέκοψε για λίγη ώρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Από την πλευρά τους, οι υπερασπιστές (σ.σ. αριθμούν πλέον τους 25 καθώς καθένας εκ των κατηγορουμένων εκπροσωπείται από δύο, ακόμη και τρεις δικηγόρους), ανέπτυξαν τους δικούς τους ισχυρισμούς, ενώ από μερίδα αυτών διατυπώθηκε αίτημα να προβληθούν στην πορεία της διαδικασίας -μέσω προτζέκτορα- βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή του συμβάντος, προκειμένου να καταδειχθούν τόσο η θέση όσο και η πορεία καθενός εξ αυτών, σε μία προσπάθεια να απομειώσουν τη συμμετοχή τους στο έγκλημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπερασπιστές του 12ου κατηγορουμένου (σ.σ. δήλωσε ότι ήταν απλώς «ταξιτζής» μεταφέροντας κάποιους συγκατηγορουμένους του με το όχημά του στο σημείο όπου έγινε το αιματηρό συμβάν) προσκόμισαν μακέτα από την επίμαχη περιοχή, με την οποία θα επιχειρήσουν να δείξουν στο Δικαστήριο το δρομολόγιο και τις κινήσεις των κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ, μικρής διάρκειας ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών αποδοκίμασε λεκτικά τους κατηγορούμενους κατά τη μεταγωγή τους. Λίγο αργότερα υπήρχαν νέες αψιμαχίες από τα ίδια άτομα εναντίον περαστικών, αλλά με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποτράπηκε η επέκτασή τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στον εισαγγελέα ο 37χρονος παλαιστίνιος που φέρεται να είναι μέλος της Χαμάς και κατηγορείται για τρομοκρατία. Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης για τον Παλαιστίνιο της Χαμάς: Εξετάζουμε αν υπάρχουν ανάλογες απόπειρες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

8/06/2026 - 6:22μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Λουτράκι, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Iraklis Nikolaidis)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ίσως ξεκίνησε από χορτοκοπτικό μηχάνημα

8/06/2026 - 5:58μμ
Μεταγωγή του 55χρονου Ελληνοαυστραλού Τζέιμς Δαλαμάγκα στα δικαστήρια της Πάτρας, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη μάχη κατά της έκδοσής του στην Αυστραλία ο Τζέιμς Δαλαμάγκας

8/06/2026 - 4:20μμ
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Ανήλικος οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς άδεια και παρέσυρε πεζό

8/06/2026 - 3:27μμ
Από τη μεταγωγή του Παλαιστίνιου στον εισαγγελέα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατηγορίες για τρομοκρατία απήγγειλε ο εισαγγελέας στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη ως μέλος της Χαμάς

8/06/2026 - 2:17μμ
Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Ο άνδρας που συνελήφθη, καταζητούνταν στην Αυστραλία για τη δολοφονία άλλου ομογενούς το 1999

8/06/2026 - 10:00πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραμπ κατά δημοσιογράφου του NBC: «Ή είσαι διεφθαρμένη ή είσαι ηλίθια» – Διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε

8/06/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Η εβδομάδα ξεκινάει με αίθριο καιρό, τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά

8/06/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Θοδωρής Νικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

7/06/2026 - 11:01μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Χειροπέδες σε καταζητούμενο για ανθρωποκτονία – Ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα και αναζητούνταν από την Interpol

7/06/2026 - 10:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης, Σάββατο 6 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Νίκος Ασλανίδης)

Με τη «Μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη τίμησαν τη μνήμη των Ποντίων στο Λονδίνο

24 λεπτά πριν
Ο Νίκος Δένδιας στη 19η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι παρενόχλησε το αεροσκάφος του Δένδια στην Κύπρο μέσω διάψευσης

48 λεπτά πριν
Στον εισαγγελέα ο 37χρονος παλαιστίνιος που φέρεται να είναι μέλος της Χαμάς και κατηγορείται για τρομοκρατία. Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Χρυσοχοΐδης για τον Παλαιστίνιο της Χαμάς: Εξετάζουμε αν υπάρχουν ανάλογες απόπειρες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

1 ώρα πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Λουτράκι, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Iraklis Nikolaidis)

Φωτιά στο Λουτράκι: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ίσως ξεκίνησε από χορτοκοπτικό μηχάνημα

2 ώρες πριν
Παλαιό ελληνικό αρχοντικό στην Κερασούντα (φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)

Ο Πόντος «έπεσε» στις Πανελλαδικές – Τι απέγινε όμως ο πλούτος που δημιούργησαν οι Έλληνες του;

2 ώρες πριν
Η Καίτη Γαρμπή (φωτ.: EUROKINISSI / Αλέξανδρος Γεωργιάδης)

Είναι η Καίτη (Γαρμπή) που αγαπούσες, που αγαπάς και που θα αγαπάς – Και έχει και γενέθλια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign