pontosnews.gr
Κυριακή, 10/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Περισσότερους από 9.000 νεκρούς αμάχους βλέπει το Κίεβο από την αρχή της ρωσικής εισβολής

Για πάνω από 7.000 νεκρούς αμάχους κάνει λόγο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ – Συνεχίζει να στηρίζει «για όσο χρειαστεί» η Ευρώπη και δίνει 3 δισ. ευρώ από το πακέτο βοήθειας

17/01/2023 - 5:59μμ
Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλά στο 53ο φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερη βοήθεια από τη Δύση στον πόλεμο με τη Ρωσία (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)

Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλά στο 53ο φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερη βοήθεια από τη Δύση στον πόλεμο με τη Ρωσία (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Περισσότεροι από 9.000 άμαχοι, ανάμεσά τους 453 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά από την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

«Έχουμε καταγράψει 80.000 εγκλήματα που διαπράχτηκαν από τους Ρώσους εισβολείς και πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 453 παιδιά», σημείωσε ο ο επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, στην Ελβετία, Αντρίι Γερμάκ,

«Δεν θα συγχωρέσουμε ούτε έναν βασανισμό ή φόνο. Κάθε εγκληματίας θα λογοδοτήσει», είπε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας ότι η Ουκρανία επιθυμεί να δικαστούν από ειδικό διεθνές δικαστήριο Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες και να δοθούν αποζημιώσεις για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα η εισβολή της Ρωσίας.

Χθες Δευτέρα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 7.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά από την εισβολή της Ρωσίας.

Δόθηκε η πρώτη δόση από το ευρωπαϊκό πακέτο των 18 δισ. ευρώ

Η Ουκρανία έλαβε μα πρώτη δόση τριών δισεκ. ευρώ από ένα πακέτο 18 δισεκ. ευρώ που προβλέπεται να λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2023, ανακοίνωσε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τους «27» για τη «σταθερή υποστήριξή» τους στο Κίεβο, σχεδόν 11 μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η ΕΕ είχε ψηφίσει υπέρ αυτής της νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, έπειτα από έντονες συζητήσεις μεταξύ των κρατών μελών. Πιο συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι δεσμεύθηκαν να παρέχουν 1,5 δισεκ. ευρώ κάθε μήνα στην Ουκρανία στη διάρκεια του 2023, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δημόσιες δαπάνες.

Η υποστήριξη παίρνει τη μορφή δανείων με μηδενικό επιτόκιο για 35 χρόνια, με μια δυνατότητα να ακυρωθεί το χρέος. Η βοήθεια αυτή συνοδεύεται ωστόσο από ορισμένους όρους, τους οποίους έχουν θέσει οι Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την σημερινή ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δήλωσε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία «για όσο χρόνο χρειασθεί» απέναντι στην Ρωσία.

«Η ακλόνητη υποστήριξή μας προς την Ουκρανία δεν θα γνωρίσει καμία χαλάρωση. Είτε πρόκειται για υποστήριξη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της θέρμανσης και της υδροδότησης, είτε, μακροπρόθεσμα, για την προετοιμασία της ανοικοδόμησης», είπε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε σήμερα ότι είχε συνομιλίες με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ για την περαιτέρω υποστήριξη και βοήθεια προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς όπλων, και πρόσθεσε ότι ελήφθησαν «θετικές αποφάσεις».

44 νεκροί και 22 αγνοούμενοι στο Ντνίπρο

Παράλληλα, οι αρχές στην Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στα ερείπια της πολυκατοικίας που επλήγη το Σάββατο από ρωσικό πύραυλο στην πόλη Ντνίπρο, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 44 άνθρωποι.

Η ουκρανική προεδρία επεσήμανε ότι σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στα ερείπια το πτώμα ενός αγοριού.

Σε αυτό το στάδιο «39 άνθρωποι έχουν διασωθεί (ανάμεσά τους 6 παιδιά), 44 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 4 παιδιά, και 79 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (εκ των οποίων 16 παιδιά)», ανέφεραν οι Ουκρανοί διασώστες σήμερα στον πιο πρόσφατο απολογισμό τους.

Και ο δήμαρχος της Ντνίπρο, ο Μπόρις Φιλάτοφ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραψε: «Είμαι εδώ. Ήδη 44 νεκροί».

Το πλήγμα αυτό είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα για τους Ουκρανούς αμάχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2021. Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. «22 άνθρωποι αναζητούνται», ανέφεραν σήμερα το πρωί στο Telegram.

Το Σάββατο ρωσικός πύραυλος έπληξε συγκρότημα κατοικιών στην Ντνίπρο, καταστρέφοντας «περισσότερα από 200 διαμερίσματα», σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο.

Παραίτηση συμβούλου της ουκρανικής προεδρίας

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρεστόβιτς μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή υπονόησε ότι ρωσικός πύραυλος καταρρίφθηκε από την Ουκρανία.

Ο Αρεστόβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Facebook αφού ζήτησε δημοσίως συγνώμη και πήρε πίσω τις δηλώσεις που είχε κάνει σε ανάρτησή του στο Telegram.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει εξηγήσει ότι η πολυκατοικία στην Ντνίπρο επλήγη από ρωσικό πύραυλο Kh-22, τον οποίο το Κίεβο δεν είχε τις δυνατότητες να καταρρίψει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

9/08/2025 - 11:25μμ
Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν χιμπακούσα, έναν επιζώντα της πυρηνικής έκρηξης στο Ναγκασάκι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης (φωτ.: EPA/Franck Robichon)
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Ναγκασάκι σήμανε ξανά, 80 χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας

9/08/2025 - 2:37μμ
Καμένα σπίτια στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/GZT)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Δαρδανέλλια, άνοιξαν τα Στενά – Τέσσερις συλλήψεις

9/08/2025 - 11:59πμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σφίγγουν τα χέρια μετά την επίτευξη της συμφωνίας για ειρήνευση στην περιοχή του Καυκάσου (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρήνη στον Καύκασο έφερε ο Τραμπ; Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν να σταματήσουν κάθε σύγκρουση

9/08/2025 - 10:25πμ
Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν τον Δεκαπενταύγουστο

9/08/2025 - 9:17πμ
Δύο διαφορετικά στιγμιότυπα από τη φωτιά στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/İzmir Manşet/Afa)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι φλόγες περικύκλωσαν οικισμούς στα Δαρδανέλλια – Διεκόπη η ναυσιπλοΐα στα Στενά

8/08/2025 - 10:18μμ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Σήμερα η «Σύνοδος ειρήνης» – Συμφωνία για διαμετακομιστικό διάδρομο με το όνομα… «Διαδρομή Τραμπ»

8/08/2025 - 9:43πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου θέλει να καταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας αλλά όχι να την κυβερνήσει

7/08/2025 - 8:58μμ
(Φωτ.: ABC News / Keana Naughton)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η Νέα Νότια Ουαλία δίνει αστρονομική αποζημίωση σε γυναίκα που φυλακίστηκε άδικα για 20 χρόνια

7/08/2025 - 4:56μμ
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τραμπ σχεδιάζει τετ-α-τετ με τον Πούτιν και τριμερή με τον Ζελένσκι

6/08/2025 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λαυρεωτική: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν την καμένη έκταση – Πάνω από 15.000 στρέμματα

8 ώρες πριν
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

EcommBx Cup: Την ήττα με 76-66 γνώρισε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία

9 ώρες πριν

«Παρχάρια τη Καβακλί» για μια ακόμη χρονιά στον Λευκώνα Σερρών

9 ώρες πριν
Ο Χαράλαμπος Κιαγχίδης (πηγή:  Facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Χαράλαμπος Κιαγχίδης, ο ευεργέτης – Συνδέθηκε με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τη Μονή Περιστερεώτα

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 14 Αυγούστου

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign