pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Qatargate: Το ιταλικό «Δημοκρατικό Κόμμα» έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Αντρέα Κοτζολίνο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα

Δημοσίευμα της La Republica τον θέλει μέλος ομάδας με τους Παντσέρι και Τζιόρτι η οποία συνεργαζόταν με το Κατάρ και το Μαρόκο

16/12/2022 - 9:06μμ
Μέχρι στιγμής, ο Αντρέα Κοτζολίνο δεν έχει κατηγορηθεί στο πλαίσιο της έρευνας του βελγικού εισαγγελέα για το σκάνδαλο και παραμένει ευρωβουλευτής (φωτ.: twitter)

Μέχρι στιγμής, ο Αντρέα Κοτζολίνο δεν έχει κατηγορηθεί στο πλαίσιο της έρευνας του βελγικού εισαγγελέα για το σκάνδαλο και παραμένει ευρωβουλευτής (φωτ.: twitter)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε αναστολή τέθηκε από τη δική του παράταξη, το ιταλικό κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, που έχει κλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εθνική επιτροπή κυρώσεων του κόμματος ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση, λέγοντας ότι πρόκειται για προληπτικό, αλλά με άμεση ισχύ μέτρο. Η αναστολή έχει επίσης σκοπό να προστατεύσει την εικόνα του «Δημοκρατικού Κόμματος», καθώς και να επιτρέψει στον Κοτζολίνο να υπερασπιστεί τη δική του θέση στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής, ο Κοτζολίνο δεν έχει κατηγορηθεί στο πλαίσιο της έρευνας του βελγικού εισαγγελέα για το σκάνδαλο.

«Δεν έχω ανακριθεί. Δεν έχω ερευνηθεί, ούτε σφραγίστηκε το γραφείο μου», δήλωσε ο ευρωβουλευτής στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. «Είμαι έτοιμος να προστατεύσω την ακεραιότητά μου και τη φήμη μου σε κάθε χώρο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Republica, υπήρχε μια ομάδα που αποτελούταν από τον Αντόνιο Πάντσερι, τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τον Αντρέα Κοτζολίνο, η οποία συνεργαζόταν με το Μαρόκο και το Κατάρ για τα χρήματα.

«Η oμάδα λάμβανε πληρωμές για τις δραστηριότητές της. Και το 2019 είχε συνάψει συμφωνία για παρεμβάσεις στο Μαρόκο με αντάλλαγμα χρήματα», αναφέρει η εφημερίδα, που διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι έλαβε χρήματα, ενώ η έρευνα δεν έχει προχωρήσει σε βάθος, καθώς ο Κοτζολίνο παραμένει εν ενεργεία ευρωβουλευτής.

«Την παρούσα στιγμή, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ελέγχουν υπολογιστές, τηλέφωνα και συνομιλίες προκειμένου να “δέσουν” τις κατηγορίες κατά του Κοτζολίνο ώστε στη συνέχεια να ζητήσουν την άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Τζιόρτζι φέρεται να ρωτήθηκε αν ο Παντζέρι είχε ποτέ δώσει χρήματα στον Κοτζολίνο και απάντησε «υποθέτω ότι μπορεί να έχει υπάρξει μια συναλλαγή».

🚨 NEW: Italian MEP Andrea Cozzolino has been suspended by his own party, Partito Democratico (PD), until the investigation into #QatarGate concludes.

Cozzolino's assistant is Francesco Giorgi, Eva Kaili's partner, who is under arrest. More ⬇️https://t.co/TDZXX00uF3

— Jorge Liboreiro (@JorgeLiboreiro) December 16, 2022

Το Qatargate δεν σχετίζεται επ’ουδενί με την έρευμα της OLAF

Έρευνα σχετικά με υποψίες απάτης στη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης διαπιστευμένων βουλευτών (APAs) από δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ολοκλήρωσε πρόσφατα η Eυρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη, πρόκειται για τιςΕύα Καϊλήκαι τη Μαρία Σπυράκη, για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε άρση της ασυλίας τους. Ωστόσο, λόγω του θορύβου που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομα της Εύας Καϊλή, ο γενικός διευθυντής της OLAF Βίλε Ιτάλα έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των ζητημάτων που διερευνά η OLAF και των θεμάτων που ερευνώνται στο Qatargate, όπως έχει ονομαστεί το θέμα από πολλούς.

Η έρευνα της OLAF, η οποία διεξήχθη συμπληρωματικά με την εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2022 και η τελική έκθεση στάλθηκε στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Τα συμπεράσματα της OLAF αφορούσαν κακοδιαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης για τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς. Ως προς αυτό, απεστάλησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οικονομικές και πειθαρχικές συστάσεις. Η OLAF σκοπεύει επίσης να εκδώσει διοικητική σύσταση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγές: La Republica, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρία Κάλλας: Στη Φλωρεντία το άγαλμα ύψους 2,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

16/10/2025 - 8:00μμ
Όχημα του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει σορούς Ισραηλινών ομήρων οι οποίες παραδόθηκαν από τη Χαμάς (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί να ξαναρχίσει τον πόλεμο αν δεν παραλάβει άμεσα όλες τις σορούς των ομήρων

16/10/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: x.com/vonderleyen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Σκόπια: Αλλάξτε το Σύνταγμα συμπεριλαμβάνοντας την βουλγαρική μειονότητα για να μπείτε στην ΕΕ

15/10/2025 - 11:26μμ
Κατεστραμμένα κτήρια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, την παλαιστινιακή πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Δυσκολεύεται η Χαμάς να βρει τα λείψανα όλων των ομήρων, χρειάζεται χρόνο και εξοπλισμό λέει

15/10/2025 - 10:57μμ
Ισραηλινοί στρατιώτες χαιρετούν ενώ κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού φέρνει μια από τις σορούς (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Άλλες τέσσερις σορούς Ισραηλινών ομήρων θα παραδώσει σήμερα η Χαμάς – «Τεράστιοι» οι κίνδυνοι από πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί

15/10/2025 - 9:45πμ
Στιγμιότυπο από την παράδοση των ομήρων μέσω του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ (φωτ.: Al-Jazeera)
ΚΟΣΜΟΣ

Άλλες τέσσερις σορούς ομήρων παρέδωσε η Χαμάς στο Ισραήλ

15/10/2025 - 12:00πμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει στο Νομοθετικό Σώμα, στο Κοινοβούλιο της Ρωσίας, στην Αγία Πετρούπολη (φωτ. αρχείου: 
EPA/ALEXEI DANICHEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ενίσχυση με 2.000.000 εφέδρους στο ουκρανικό μέτωπο – Αναμένονται τροπολογίες που θα λύσουν τα χέρια του Πούτιν

14/10/2025 - 7:37μμ
Από αριστερά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ.: Γραφείο Τύπου της Αμερικανικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέα συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

14/10/2025 - 3:56μμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδεικνύει την υπογραφή του στο κείμενο της διακήρυξης για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Η διακήρυξη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα τηρηθεί»

14/10/2025 - 9:11πμ
Μέλη του Ερυθρού Σταυρού κρατούν φέρετρο με σορό ισραηλινού ομήρου (φωτ.:Χ/Doha News)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Τελ Αβίβ οι σοροί των τεσσάρων ομήρων

13/10/2025 - 11:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μαρία Κάλλας: Στη Φλωρεντία το άγαλμα ύψους 2,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

2 ώρες πριν
Ο Κύπριος πρωταθλητής του τζούντο Πέτρος Χριστοδουλίδης είναι πλέον παγκόσμιος (φωτ.: facebook.com/CyprusJudoFederation)

Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο στο Panamerican Open 2025 από τον Πέτρο Χριστοδουλίδη

2 ώρες πριν
Άποψη από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο (πηγή: facebook.com/popshellas)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θέρμη

3 ώρες πριν
(Πηγή: finosfilm.com)

15 χρόνια χωρίς τον Γιάννη Δαλιανίδη – Ο «μετρ» του ελληνικού κινηματογράφου, οι επιτυχίες, το «Ρετιρέ» & άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του

3 ώρες πριν
Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος (πηγή: Andrpap/commons. wikimedia.org/w/index.php?curid=72650067)

Άγιο Όρος: Στο Αυτόφωρο Ρώσος μοναχός που βρισκόταν στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign