pontosnews.gr
Κυριακή, 27/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: «Μη σέρνετε στο βούρκο τη δημοκρατία μας» – Τσίπρας: «Εμείς δεν κάναμε την ΕΥΠ οικογενειακή υπόθεση»

Για θράσος και δειλία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κυβερνοασφάλεια

8/12/2022 - 2:20μμ
Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση για θράσος και δειλία.

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών γίνεται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Ο πρωθυπουργός αφού ανέπτυξε τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο, επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον αρχηγό του, σημειώνοντας ότι «όταν όλοι προσπαθούμε να κάνουμε πιο ανεκτή την καθημερινότητα με αυξήσεις, επιδοτήσεις, εσείς στήνετε πάλι το δικό σας καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού. Δεν είχατε ποτέ τα κότσια κ. Τσίπρα να ζητήσετε μία συγνώμη από αυτούς που στήσατε στα μανταλάκια».

Ο ποινικός κώδικας

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Έρχομαι στο πιο κρίσιμο ερώτημα. Γιατί πέντε μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 αλλάξατε τον ποινικό κώδικα για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής; Και γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και κατοχής κατασκοπευτικών λογισμικών; Ποιους αθωώνατε; Κάποια στιγμή θα απολογηθείτε κ. Τσίπρα για αυτόν τον ποινικό κώδικα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο και για τις επόμενες εκλογές. «Αν καταψηφίσετε ουσιαστικά λέτε όχι στην αναβάθμιση της ΕΥΠ. Λέτε όχι και στη διαφάνεια, και στην απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών».

«Είμαστε σε προεκλογικό χρόνο αντικειμενικά. Λίγοι μήνες μας χωρίζουν. Το πολιτικό ημερολόγιο είναι ήδη πιο πυκνό, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε και με άλλη τοξικότητα. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη ημέρα. Καλό θα ήταν να μη σύρετε άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία μας». κατέληξε.

Σκληρή επίθεση Τσίπρα

Με μία σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την μέχρι τώρα στάση του στην υπόθεση των υποκλοπών, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «θράσος και δειλία», ενώ στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσε ο πρωθυπουργός και άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

«Το χαρακτηριστικό των ενόχων είναι το θράσος και η δειλία. Ο κ. Μητσοτάκης επί ενάμισι μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος». Έκανε σύνδεση με τις τοποθετήσεις για το θέμα των πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, χθες, Τετάρτη, λέγοντας: «Αυτό που σας βαραίνει πιο πολύ είναι ότι ακόμη και σημαίνοντα στελέχη της παράταξής σας οι δύο πρώην πρωθυπουργοί λένε ότι η επίκληση του απορρήτου επιβαρύνει την δημοκρατία και την παράταξή σας. Οι σταγόνες που δέχεστε δεν είναι από την βροχή αλλά από την παράταξή σας».

«Περιμένω να μας πείτε ξεκάθαρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλα πολιτικά πρόσωπα πέρνα του Νίκου Ανδρουλάκη; Παρακολουθούσε και μέλη της κυβέρνησής σας; Μπορείτε να πείτε ναι, όχι ή ακόμα και δεν ξέρω. Δεν απαντάτε σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Ήρθατε σήμερα μετά από 40 ημέρες κρυφτό για να εμφανίσετε τον εαυτό σας θύμα. Ότι εμείς σας παρακολουθούσαμε. Αντί απαντήσεων εμφανιστήκατε θύμα. Θύμα συκοφαντικών επιθέσεων και σκευωρίας. Λέτε ότι οι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν το εύρος του παρακρατικού μηχανισμού δεν εμφανίζουν αποδείξεις. Αυτοί οι άθλιοι δημοσιογράφοι που σέρνουν το πολίτευμα στο βούρκο – δεν είναι ένας – γιατί δεν τους έχετε μηνύσει κ. Μητσοτάκη; Έχετε απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Αν αυτό δεν είναι απόδειξη της ενοχής σας τότε τι άλλο είναι; Την ίδια στιγμή που τους λέτε συκοφάντες και δεν τους μηνύετε, τους απειλείτε κι από πάνω ότι αν βγάλουν στοιχεία θα πάνε φυλακή. Οφείλετε να κατανοήσετε ότι στις φιλελεύθερες δημοκρατίες η δημοσιογραφική έρευνα συλλέγει στοιχεία και προχωρά σε αποκαλύψεις και από εκεί και πέρα τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη και οι προβλεπόμενες από το νόμο αρχές. Αφήστε λοιπόν την καραμέλα για αποδείξεις και απειλές. Αν όπως λέτε είστε αθώος κ. Μητσοτάκη ιδού η Ρόδος. Αν υπάρξουν συκοφάντες να πάνε φυλακή. Κάντε τους μήνυση» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας.

Με αφορμή αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ είπε, δε, ότι «εμείς τις δικές μας απαντήσεις τις έχουμε δώσει δημόσια. Και όλα είναι στα αρχεία της ΑΔΑΕ, των παρόχων, της ΕΥΠ, της εισαγγελίας. Ποτέ δεν επικαλεστήκαμε το απόρρητο για να κρύψουμε τις ανομίες μας. Δεν κάναμε την ΕΥΠ οικογενειακή υπόθεση. Πηγαίνετε να βρείτε όλα τα στοιχεία».

Απορρίφθηκε η ένσταση ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου

Απορρίφθηκε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία την χαρακτήρισε αόριστη, πρόχειρη και αλυσιτελή, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών επικοινωνιών πολιτών.

Υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για σαφή παραβίαση κρίσιμων διατάξεων του Συντάγματος που αφορούν το κράτος δικαίου και την προστασία των ατομικών ελευθεριών και του απορρήτου των επικοινωνιών των πολιτών .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Νατσιός: «Απόλυτη κοροϊδία» οι τιμές των καυσίμων – «Βόμβα» η αποθήκευση διοξειδίου στο Πρίνο

25/09/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για τη θέση της Ελλάδας: «Είμαστε γεφυροποιοί, όχι ταραχοποιοί»

25/09/2026 - 8:49πμ
(Φωτ.: 
Prime Minister of Israel/x.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, τα αμυντικά συστήματα και η νέα τριμερής με την Κύπρο

24/09/2026 - 9:26μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον «Guardian»: Η Βρετανία δεν θα διαμέλιζε την Ταπισερί της Μπαγιέ. Ας επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

24/09/2026 - 11:00πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε ομογενείς: Την άνοιξη του 2027 η πρώτη διερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο

24/09/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ιστορία επιβιώνει της προπαγάνδας»: Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την Τριπολιτσά

23/09/2026 - 8:18μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο Μέγαρο (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» – Αυτό δήλωσε για το ποιος μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

23/09/2026 - 11:26πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η General Catalyst, με τη συμμετοχή επενδυτών, ιδρυτών ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών τεχνολογίας και ανώτατων στελεχών από το οικοσύστημα καινοτομίας της Silicon Valley, στο Ινστιτούτο Hoover στο Σαν Φρανσίσκο, στις ΗΠΑ,(φωτ.:  Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρουσίασε στις ΗΠΑ το όραμά του για την Ελλάδα του 2030

23/09/2026 - 10:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

22/09/2026 - 11:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός στη Silicon Valley: Το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, η τρίτη θητεία και οι επαφές με αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς

22/09/2026 - 11:16πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI /Μιχάλης Καραγιάννης)

Σκιάθος: Δυνατό μπουρίνι «έπνιξε» τους δρόμους του νησιού

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το 20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στο PAOK Sports Arena, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Στη Θεσσαλονίκη η ζωντανή μνήμη συνάντησε τη μοναδική παράδοση του Πόντου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Super Cup: Ο ΠΑΟΚ σόκαρε τον Παναθηναϊκό και πέρασε στον τελικό

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την έναρξη του 20ού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στο PAOK Sports Arena. Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

«Θα κάναμε αυτή τη γιορτή μαζί σου»: Τα λόγια του Φεστιβάλ για τον Γιώργο Παρχαρίδη

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Χάος στις ΗΠΑ: Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ελένη Ρόκου)

Φέτα: Τσουχτερές αυξήσεις έρχονται στο πιάτο μας – Προβλέψεις για έως και 17 ευρώ το κιλό

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV