pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρώσοι και Ουκρανοί προετοιμάζονται για την τελική(;) αναμέτρηση στη Χερσώνα

Σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο εκεί θα διεξαχθούν «οι σφοδρότερες των μαχών»

26/10/2022 - 2:59μμ
Πινακίδα δείχνει το δρόμο για τη Χερσώνα (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πινακίδα δείχνει το δρόμο για τη Χερσώνα (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος προέβλεψε ότι «οι σφοδρότερες των μαχών» πρόκειται να διεξαχθούν στην υπό ρωσική κατοχή νότια επαρχία Χερσώνα και πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός ενισχύεται για να αντιμετωπίσει τις ουκρανικές δυνάμεις που προελαύνουν.

Η ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας, η οποία πριν τον πόλεμο είχε περίπου 280.000 κατοίκους, είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της η Ρωσία, αφού την κατέλαβε πριν μήνες κατά την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν φαίνεται να έχουν κερδίσει πολύ έδαφος κατά την αντεπίθεσή τους στη Χερσώνα, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι προσαρτά αυτή την ουκρανική περιοχή και άλλες τρεις, τη Λουχάνσκ, το Ντονέτσκ και τη Ζαπορίζια.

«Στη Χερσώνα όλα είναι ξεκάθαρα. Οι Ρώσοι ανεφοδιάζονται, ενισχύουν τις δυνάμεις τους εκεί», δήλωσε ο Ολέξι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν προετοιμάζεται να αποσυρθεί. Αντιθέτως, οι σφοδρότερες μάχες θα διεξαχθούν για τη Χερσώνα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από τις τέσσερις επαρχίες που προσάρτησε η Ρωσία η Χερσώνα είναι η πιο σημαντική από στρατηγική άποψη. Ελέγχει τόσο τον δρόμο προς την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014, όσο και τις εκβολές του Δνείπερου, του τεράστιου ποταμού που διατρέχει την Ουκρανία.

Επί εβδομάδες διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στη Χερσώνα προειδοποιούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν στην πόλη και έχουν απομακρύνει χιλιάδες αμάχους με βάρκες προς τις ανατολικές όχθες του Δνείπερου.

Στην επαρχία Μικολάιφ, που βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης της Χερσώνας, χθες μαίνονταν μάχες με το πυροβολικό, σύμφωνα με το φιλορωσικό κανάλι Rybar στο Telegram.

Στην περιοχή Ιστσένκα, στο βόρειο τμήμα της Χερσώνας, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να εδραιώσουν τις θέσεις τους, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, επεσήμανε η ανάρτηση αυτή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται να προελάσει κατά μήκος όλου του μετώπου.

Συνεχίζει τα περί «βρόμικης βόμβας» το Κρεμλίνο

Στο μεταξύ το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να προειδοποιεί τη διεθνή κοινότητα ότι η Ουκρανία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «βρόμικη βόμβα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα επιθυμεί να υπάρξει ενεργητική απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνομίλησε σήμερα για το θέμα με τους ομολόγους του της Κίνας και της Ινδίας, έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με υπουργούς Άμυνας χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

• Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί την Ουκρανία να συμφωνήσει με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου – Τριμερή συνάντηση ζητά ο Ζελένσκι

20/10/2026 - 11:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πολιτική σύγκρουση για τα επεισόδια και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι

20/10/2026 - 8:28μμ
Το αεροσκάφος «P-8 Poseidon» (πηγή: Darren Koch / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανικό αεροσκάφος περιπολεί πάνω από τον Εύξεινο Πόντο κατόπιν αιτήματος της Βουλγαρίας

20/10/2026 - 8:00μμ
Η Βρετανο-Ιρανή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ  ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου CNN (φωτ.: EPA/ FEHIM DEMIR)
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος εποχής στο CNN για την Κριστιάν Αμανπούρ έπειτα από 43 χρόνια

20/10/2026 - 5:42μμ
(Φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Βουλή της Λιβύης ενέκρινε τη συμφωνία για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία

20/10/2026 - 4:45μμ
Γκράφιτι διαδηλωτών στο άγαλμα της Δημοκρατίας στο Παρίσι, μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τις πανεθνικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Η οργή για τα καύσιμα δίνει ώθηση στην ακροδεξιά

20/10/2026 - 3:26μμ
Διαδηλώτρια τοιχοκολλάει φωτογραφίες έξω από το γραφείο του Έντι Ράμα. Η λέξη «διάλογος» συνοδεύει τα αποδεικτικά στοιχεία για την αστυνομική βία. Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: YouTube / Report TV)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Πανεπιστημιακοί στους δρόμους με τους φοιτητές – Ο Ράμα μιλά για «υβριδικό πόλεμο»

20/10/2026 - 2:38μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στη Βουλή η «Συμφωνία της Μέκκας» – Τι προβλέπει η ρήτρα κοινής άμυνας

20/10/2026 - 1:54μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο λίγο πριν φύγει για προεκλογική συγκέντρωση στο Κάνσας στην Ουάσινγκτον (φωτ.:  EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Δώσαμε πολλά στην Ουκρανία, δεν λάβαμε τίποτα» – Οργή Ζελένσκι για το «μπλόκο» στους Patriot

20/10/2026 - 11:39πμ
Περαστικοί μπροστά σε καμένο αυτοκίνητο στο Παρίσι, στις 18 Οκτωβρίου 2026, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη διάρκεια των πανεθνικών κινητοποιήσεων κατά του υψηλού κόστους διαβίωσης (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Περίμεναν 230.000 διαδηλωτές, βγήκαν 550.000 – Οι υπηρεσίες πληροφοριών στο στόχαστρο

20/10/2026 - 8:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων)

Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων: Νέα στέγη για τον σύλλογο και την ποντιακή κληρονομιά

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Champions League: Δεν άντεξε στο «Έτιχαντ» η ΑΕΚ

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: arisbasketball.com)

EuroCup: Σαρωτικός ο Άρης στο Ρόστοκ

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO/POOL)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί την Ουκρανία να συμφωνήσει με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου – Τριμερή συνάντηση ζητά ο Ζελένσκι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Ένωση Ποντίων Σουρμένων: Δυναμική συμμετοχή στην εκδήλωση μνήμης και ιστορίας για τα θύματα των αεροπορικών επιδρομών της περιόδου 1941-1944

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα λφον ντερ Λάιεν απορρίπτουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Άκυρη και ανίσχυρη» η συμφωνία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV