pontosnews.gr
Κυριακή, 6/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΕ-Πράγα: Κοινό βηματισμό απέναντι στην ενεργειακή κρίση αναζητούν οι 27

Η πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι «επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας» θα συζητηθεί

7/10/2022 - 5:20μμ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άτυπη σύνοδο στην Πράγα (Φωτ.: EPA/Filip Singer)

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άτυπη σύνοδο στην Πράγα (Φωτ.: EPA/Filip Singer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχονται σήμερα στη Πράγα, προσπαθούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να διαμορφώσουν κοινή απάντηση στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε μία επίδειξη ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έφθασαν μαζί στο κάστρο της πρωτεύουσας της Τσεχίας, με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε κατά πόδας. Αλλά η εικόνα δεν φτάνει για να κρύψει την πρόσφατη ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο για τα ενεργειακά θέματα.

Οι τρεις ηγέτες επρόκειτο να συζητήσουν εντός του πρωινού με τους ευρωπαίους ομολόγους τους τα νέα μέτρα που προτείνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ευρωπαϊκή οικονομία εξαρτάται πλήρως από τις εισαγωγές υδρογονανθράκων και πλήττεται όσο καμία άλλη από τις διακοπές στην τροφοδοσία επιβάλλει η Μόσχα.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση πασχίζει και πάλι να βρει κοινό βηματισμό, λόγω των τεράστιων διαφορών μεταξύ των χωρών που επενδύουν στην πυρηνική ενέργεια, όπως η Γαλλία, εκείνων που εξαρτώνται από τον άνθρακα, όπως η Γερμανία και εκείνων που συνδέονται ιστορικά με τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην κεντρική Ευρώπη.

«Χρειαζόμαστε καλύτερο συντονισμό για να βοηθήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λετονίας Κρισγιάνις Κάρινς, προειδοποιώντας για τις απόπειρες μεμονωμένων κινήσεων, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ του Βερολίνου για την προστασία της γερμανικής οικονομίας.

«Με το πρόσχημα ότι μία χώρα μέλος μπορεί να δανεισθεί περισσότερα, δεν πρέπει να έχει την δυνατότητα να επιδοτήσει περισσότερο τις επιχειρήσεις του, κάνοντας ανταγωνιστικότερες των γειτόνων του», είπε ο Λετονός πρωθυπουργός.

«Δείξτε αλληλεγγύη!»

«Δείξτε αλληλεγγύη! Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να υπάρχει συμφωνία για κοινά μέτρα και όχι γι’ αυτά που βολεύουν περισσότερο μία χώρα», δήλωσε, απευθυνόμενος στους Γερμανούς , και ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι «επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας» θα συζητηθεί. «Το θέμα είναι με ποιον τρόπο και για ποιες προμήθειες», πρόσθεσε. Δεκαπέντε κράτη μέλη, ανάμεσά τους και η Γαλλία, ζητούν περιορισμό των τιμών σε όλες τις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχήμα απορρίπτεται , προς το παρόν, από το Βερολίνο.

«Ακούγεται μια χαρά στα χαρτιά, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ. Ίσως να έχουμε πλαφόν επί των τιμών, αλλά μπορεί να μην έχουμε ενέργεια, διότι δεν είμαστε οι μόνοι πελάτες στον κόσμο».

Άλλο σημείο σύγκρουσης: η μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που τιμωρεί τους καταναλωτές με αυξημένες τιμές που διαμορφώνονται με βάση τιμή του φυσικού αερίου.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε την Τετάρτη προσωρινή επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, πριν από την αναδιάρθρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που ζητά το Παρίσι.

Καμία μεγάλη ανακοίνωση δεν αναμένεται για σήμερα, καθώς η άτυπη σύνοδος κορυφής έχει ως στόχο την προετοιμασία των αποφάσεων που θα ληφθούν στην προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 20 και 21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EUROKINISSI /Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Χαφτάρ στη Λιβύη: Η Ελλάδα ρίχνει γέφυρες, για θαλάσσιες ζώνες και μεταναστευτικό

6/07/2025 - 3:54μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Άγιο Όρος και διανυκτέρευσε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Άγιον Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Διανυκτέρευσε στη Σιμωνόπετρα

5/07/2025 - 11:37πμ
Διπλωματικές πηγές για τις πρόωρες εκλογές στα Σκόπια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλγαρικό «μπλόκο» σε «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα» – Αφαιρέθηκαν από την ευρωπαϊκή Έκθεση Προόδου

4/07/2025 - 8:38πμ
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Τι συζητήθηκε

2/07/2025 - 3:48μμ
Ορκωμοσία νέων μελών της κυβέρνησης, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης – Τι δήλωσε ο Πλεύρης για την μεταναστευτική πολιτική

30/06/2025 - 11:55πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να αναφερθεί ο Κ. Μητσοτάκης

30/06/2025 - 8:40πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην είσοδο του Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποτύχαμε – Αγανάκτηση και οργή για τους διαλόγους

29/06/2025 - 11:21πμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα απαντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Επίκληση του διεθνούς δικαίου μόνο όταν υιοθετείται καθ’ ολοκληρίαν

28/06/2025 - 11:30μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (Φωτ. αρχείου: facebook.com/MFATurkiye)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επαναφέρει ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας με όχημα απόφαση του ΕΔΑΔ

28/06/2025 - 8:54μμ
Από αριστερά, ο Θάνος Πλεύρης με τον Μάκη Βορίδη σε παλιότερο στιγμιότυπο στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Στόλης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μ. Βορίδη

28/06/2025 - 2:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και φίλων του ποντιακού ελληνισμού «Παναγία Σουμελά» συμμετείχε στη ναυτική εβδομάδα στο Ναύπλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

«Ελλάς εν πλω» στο Ναύπλιο: Ποντιακοί χοροί για τη ναυτική εβδομάδα

9 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Πετυχημένο το πείραμα της 24ωρης λειτουργίας των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα

30 λεπτά πριν

8o Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας: Στο Θρυλόριο ακονίζουν τα πιρούνια τους για το μεγάλο ραντεβού!

56 λεπτά πριν
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EUROKINISSI /Γιώργος Κονταρίνης)

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Χαφτάρ στη Λιβύη: Η Ελλάδα ρίχνει γέφυρες, για θαλάσσιες ζώνες και μεταναστευτικό

1 ώρα πριν
Πανό με την ισραηλινή σημαία στο κτήριο που έπεσε ιρανικός βαλιστικός πύραυλος στις 15 Ιουνίου. Στο πανό γράφει «Το Μπατ Γιάμ είναι δυνατό. Το Ισραήλ κερδίζει!» (πηγή:
EPA/Abir Sultan)

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο» (2)

2 ώρες πριν
Στην πλατεία της Νίψας Αλεξανδρούπολης (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας Έβρου)

Το αλώνισμα και η γιορτή των πολιούχων της Νίψας αφορμή για ένα ποντιακό συναπάντημα

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign