pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα κίνηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο: Συμφωνία με Λιβύη για έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά το θέμα, που θεωρείται συνέχεια του τουρκολιβυκού μνημονίου για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

3/10/2022 - 5:33μμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες (φωτ.: Twitter / @MevlutCavusoglu)

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες (φωτ.: Twitter / @MevlutCavusoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε εταιρείες από την Τουρκία και τη Λιβύη για έρευνες και γεωτρήσεις σε ξηρά και θάλασσα επιβεβαίωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Λίβυα ομόλογό του Νέκλα Μανγκούς.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη Λιβύη για επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου.

«Η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που μόλις υπογράψαμε στοχεύει στη συνεργασία με τουρκικές εταιρείες και λιβυκές εταιρείες, για την εξερεύνηση και γεώτρηση, με μια αμοιβαία συνεργασία τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Παράλληλα, σημείωσε ότι όλες χώρες θα πρέπει να επωφεληθούν εξίσου από τη Μεσόγειο.

«Εργαζόμαστε επίσης για να ξεκινήσει ξανά πτήσεις η ΤΗΥ. Χαιρετίζουμε τα βήματα που έγιναν από τη λιβυκή πλευρά σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα στα αεροδρόμια» συμπλήρωσε.

Οι σημερινές υπογραφές θεωρούνται συνέχεια του τουρκολιβυκού μνημονίου για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, το οποίο έχει καταγγελθεί από την Ελλάδα και την ΕΕ ως άκυρο και παράνομο, καθώς παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα και δεν συμμορφώνεται με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Dışişleri Bakanı Mangoush’la seçimlere ilişkin yol haritasını ve ikili ilişkilerimizi ele aldık. Libya’ya desteğimizi sürdüreceğiz.

Discussed roadmap for elections & bilateral relations w/FM @NajlaElmangoush. Will continue to support Libya.🇹🇷🇱🇾 pic.twitter.com/NWryD511Xj

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) October 3, 2022

Başbakan Dibeybe’yle, siyasi çözüme yönelik adımları ve ilişkilerimizi ele aldık. Hidrokarbonlar ve Protokol alanlarında Mutabakat Muhtıralarını imzaladık.

Met w/PM @Dabaibahamid. Discussed steps for political solution&our relations. Signed 2 MoUs on Hydrocarbons & Protocol.🇹🇷🇱🇾 pic.twitter.com/HWQu0cdskp

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) October 3, 2022

Σχολιάζοντας νωρίτερα τις πληροφορίες για τη συμφωνία, ελληνικές κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι το θέμα παρακολουθείται στενά. Όπως ανέφεραν, θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το περιεχόμενο της.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι ο σεβασμός της συμφωνίας του 2020 ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. «Δεν θα επιτραπεί η παραβίαση της και η πυροδότηση ακόμη μίας εστίας έντασης στην Μεσόγειο», πρόσθεσαν.

Και συμπλήρωσαν: «Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση χωρίς όρια: «Έχουν σειρά οι γέφυρες» – Ο Τραμπ απειλεί με νέα πλήγματα σε πολιτικές υποδομές του Ιράν

3/04/2026 - 9:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείου ΕΡΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Νέο κύμα δασμών σε φάρμακα έως 100% – Αλλαγές και στα μέταλλα

3/04/2026 - 8:32πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κρος Χολ του Λευκού Οίκου ενώ μιλάει για το Ιράν (φωτ.: EPA/ALEX BRANDON / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη μέσω Truth Social – Διπλό πλήγμα στη γέφυρα Καράτζ με θύματα διασώστες

3/04/2026 - 12:55πμ
Η απερχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι (φωτ. αρχείου: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποπομπή της Παμ Μπόντι από τον Τραμπ και «εκκαθαρίσεις» στο Πεντάγωνο από τον Χέγκσεθ

2/04/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: facebook.com/MickoskiHristijan)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό απέναντι στη Βουλγαρία

2/04/2026 - 10:26μμ
Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ (2η από δεξιά) προβαίνει στις εναρκτήριες δηλώσεις της, πριν από την τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών που συνυπογράφουν για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/TOLGA AKMEN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: «Πολεμικό» κλίμα στον ΟΗΕ και αίτημα για χρήση βίας – Κίνα, Ρωσία και Γαλλία αντίθετες στο ψήφισμα του Μπαχρέιν

2/04/2026 - 8:28μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προειδοποιεί για «συντριπτικά» πλήγματα μετά τις απειλές Τραμπ

2/04/2026 - 10:28πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Θα τους πλήξουμε εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ως τριών εβδομάδων»

2/04/2026 - 8:36πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

1/04/2026 - 11:06μμ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, ενημέρωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη θέση της Βρετανίας (φωτ.: EPA/BETTY LAURA ZAPATA / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Βρετανικό «όχι» στον πόλεμο και διπλωματική αντεπίθεση για τα Στενά του Ορμούζ

1/04/2026 - 5:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μεγάλη γαλανόλευκη στην κεφαλή της παρέλασης στη Βαλτιμόρη για τα 205 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (φωτ.: Facebook / Maryland Greek Independence Day Parade)

Βαλτιμόρη: «Γαλάζια και λευκή» η Eastern Avenue στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου

11 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ στην τελετή υποδοχής των σορών έξι Αμερικανών, στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντόβερ του Ντέλαγουερ. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στο Κουβέιτ. 7 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)

Πώς θα βγει από το «βάλτο» του Ιράν ο Τραμπ

38 λεπτά πριν
Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (φωτ.: Brett Atkins)

«Ύμνος στην Ελευθερία»: Έκθεση στο Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

1 ώρα πριν
Παιδιά που ζουν στον Κεχρόκαμπο Καβάλας φτιάχνουν κερκέλια υπό την καθοδήγηση των γιαγιάδων του χωριού (φωτ.: Νόπη Γεωργιάδου)

Κερκέλια: Το ποντιακό πασχαλινό έθιμο ζωντάνεψε στο Δημοτικό Κεχρόκαμπου – Δείτε τη συνταγή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Στον ανακριτή στελέχη της Βιολάντα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης

2 ώρες πριν

«Διαδρομή Μνήμης: Αρμενία & Πόντος» – Ποδηλατικός Μαραθώνιος 200 χλμ από τη Θεσσαλονίκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign