pontosnews.gr
Τετάρτη, 20/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα κίνηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο: Συμφωνία με Λιβύη για έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά το θέμα, που θεωρείται συνέχεια του τουρκολιβυκού μνημονίου για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

3/10/2022 - 5:33μμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες (φωτ.: Twitter / @MevlutCavusoglu)

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες (φωτ.: Twitter / @MevlutCavusoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε εταιρείες από την Τουρκία και τη Λιβύη για έρευνες και γεωτρήσεις σε ξηρά και θάλασσα επιβεβαίωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Λίβυα ομόλογό του Νέκλα Μανγκούς.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη Λιβύη για επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου.

«Η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που μόλις υπογράψαμε στοχεύει στη συνεργασία με τουρκικές εταιρείες και λιβυκές εταιρείες, για την εξερεύνηση και γεώτρηση, με μια αμοιβαία συνεργασία τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Παράλληλα, σημείωσε ότι όλες χώρες θα πρέπει να επωφεληθούν εξίσου από τη Μεσόγειο.

«Εργαζόμαστε επίσης για να ξεκινήσει ξανά πτήσεις η ΤΗΥ. Χαιρετίζουμε τα βήματα που έγιναν από τη λιβυκή πλευρά σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα στα αεροδρόμια» συμπλήρωσε.

Οι σημερινές υπογραφές θεωρούνται συνέχεια του τουρκολιβυκού μνημονίου για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, το οποίο έχει καταγγελθεί από την Ελλάδα και την ΕΕ ως άκυρο και παράνομο, καθώς παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα και δεν συμμορφώνεται με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Dışişleri Bakanı Mangoush’la seçimlere ilişkin yol haritasını ve ikili ilişkilerimizi ele aldık. Libya’ya desteğimizi sürdüreceğiz.

Discussed roadmap for elections & bilateral relations w/FM @NajlaElmangoush. Will continue to support Libya.🇹🇷🇱🇾 pic.twitter.com/NWryD511Xj

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) October 3, 2022

Başbakan Dibeybe’yle, siyasi çözüme yönelik adımları ve ilişkilerimizi ele aldık. Hidrokarbonlar ve Protokol alanlarında Mutabakat Muhtıralarını imzaladık.

Met w/PM @Dabaibahamid. Discussed steps for political solution&our relations. Signed 2 MoUs on Hydrocarbons & Protocol.🇹🇷🇱🇾 pic.twitter.com/HWQu0cdskp

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) October 3, 2022

Σχολιάζοντας νωρίτερα τις πληροφορίες για τη συμφωνία, ελληνικές κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι το θέμα παρακολουθείται στενά. Όπως ανέφεραν, θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το περιεχόμενο της.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι ο σεβασμός της συμφωνίας του 2020 ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. «Δεν θα επιτραπεί η παραβίαση της και η πυροδότηση ακόμη μίας εστίας έντασης στην Μεσόγειο», πρόσθεσαν.

Και συμπλήρωσαν: «Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενημέρωσε τον Ερντογάν για όσα έγιναν στη σύνοδο για το ουκρανικό ο Ρούτε – Ανακοίνωσε και ότι η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα γίνει στην Τουρκία

19/08/2025 - 11:28μμ
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία μελετούν οι Ευρωπαίοι

19/08/2025 - 7:45μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη  χθεσινή συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ο Πούτιν ίσως να μη θέλει να κάνει συμφωνία ειρήνευσης

19/08/2025 - 4:54μμ
Μικρός Παλαιστίνιος κάθεται πάνω σε ερείπια κτηρίου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Σε αναμονή της ισραηλινής απάντησης στη νέα πρόταση για εκεχειρία 60 ημερών

19/08/2025 - 3:05μμ
Από αριστερά ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γεν Νακατάνι και ο Τούρκος ομόλογός του Γιασάρ Γκιουλέρ στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΚΟΣΜΟΣ

Στα σκαριά αμυντική συμφωνία Τουρκίας-Ιαπωνίας – Η πρώτη επίσκεψη Ιάπωνα υπουργού Άμυνας στη χώρα

19/08/2025 - 1:16μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της συνόδου στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Εμ. Μακρόν: Η συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν πρέπει να γίνει στη Γενεύη – «Ο Πούτιν είναι ένα αρπακτικό»

19/08/2025 - 12:41μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Ουκρανό πρόεδρο, πριν από τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες (φωτ.: EPA/YURI GRIPAS / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Πούτιν θα συναντήσει τον Ζελένσκι – Τι συζήτησαν Τραμπ και Ευρωπαίοι ηγέτες

19/08/2025 - 10:00πμ
Η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία στον Λευκό Οίκο. Από αριστερά, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κιρ Στάρμερ, ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν, η Τζόρτζια Μελόνι, ο Φρίντριχ Μερτς και ο Μαρκ Ρούτε (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σε μια-δυο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

18/08/2025 - 11:59μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ (δεξιά) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (δεύτερος από δεξιά) στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα παρέχουν ασφάλεια στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Οι εδαφικές παραχωρήσεις να συζητηθούν κατ΄ιδίαν με τον Πούτιν

18/08/2025 - 10:23μμ
Δημοσιογράφοι έξω από τον Λευκό Οίκο περιμένουν την έναρξη των συνομιλιών για το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία (φωτ.: EPA/Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι εδώ για να σταματήσω τον πόλεμο, έχω επιλύσει 6 πολέμους σε 6 μήνες»

18/08/2025 - 7:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πύργος του ΟΤΕ δεσπόζει στη ΔΕΘ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Χωρίς σκαλωσιές θα υποδεχτεί τους επισκέπτες της ΔΕΘ ο Πύργος του ΟΤΕ

1 ώρα πριν
Από αριστερά, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας)

Ενημέρωσε τον Ερντογάν για όσα έγιναν στη σύνοδο για το ουκρανικό ο Ρούτε – Ανακοίνωσε και ότι η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα γίνει στην Τουρκία

2 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/alexisparharidis)

Έκιτι νεότητα!!!: Ο Αλέξης Παρχαρίδης σχολιάζει βίντεο στο οποίο τραγουδά πριν από 20 χρόνια

2 ώρες πριν
Η ταφόπλακα με τη μορφή του ιππότη και ο σκελετός, όπως βρέθηκαν στον τάφο (φωτ.: ArcheoScan – Archaeological and Conservation Laboratory / Sylwia Kurzyńska)

Πολωνία: Ανακαλύφθηκε τάφος ιππότη κάτω από παγωτατζίδικο – Ο «Λάνσελοτ του Γκντανσκ» με την εντυπωσιακή ταφόπλακα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ)

Με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ η Κύπρος απαντά στη Λιβύη για το παράνομο μνημόνιο με την Τουρκία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ3)

Diamond League: Πρώτη νίκη για τον Καραλή στη Λοζάνη με νέα πτήση στα 6,02μ.

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign