pontosnews.gr
Τετάρτη, 19/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κακοκαιρία «GENESIS»: Ακραία καιρικά φαινόμενα από σήμερα- Συστάσεις στους πολίτες από την Πολιτική Προστασία

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επικαλείται τους επιστήμονες και κάνει λόγο για χαρακτηριστικά «κόκκινου συναγερμού»

9/06/2022 - 3:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για ένα ακραίο φαινόμενο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν αποδώσει χαρακτηριστικά «κόκκινου συναγερμού», κάνει λόγο το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία «GENESIS» που θα επηρεάσει από σήμερα τη χώρα. Παράλληλα, το υπουργείο επισημαίνει την ανάγκη όλοι οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

–       Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

–       Δεν διασχίζουμε ΠΟΤΕ χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν λόγο!

–       Παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες!

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες:

–       Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

–       Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

–       Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

–       Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

–       Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

–       Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ κάτω από μπαλκόνια).

–       Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

   Αν βρίσκεστε στο σπίτι

–       Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

–       Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

   Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

–       Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

–       Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

–       Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

–       Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

   Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

–       Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

–       Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

–       Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

–       Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

–       Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

–       Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (πχ αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ).

–       Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

–       Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

–       Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α 12/2022, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα που βρίσκεται στην Ιταλία κινείται νότια νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την κακοκαιρία με το όνομα «GENESIS» που θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (09-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την περιοχή της Αττικής  (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά και υδράργυρο έως τους 37 βαθμούς

19/08/2026 - 8:12πμ
Η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Γιάννα Χορμόβα  (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Μήνυση κατέθεσε η Γιάννα Χορμόβα για απειλές κατά εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Κηφισιάς

18/08/2026 - 11:31μμ
Εικόνα από τις αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε Περιστέρια και Σελήνια – 427 έλεγχοι σε όλη τη χώρα

18/08/2026 - 9:50μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και διακίνηση ναρκωτικών

18/08/2026 - 9:19μμ
Το πλοίο MINOAN DIGNITY (πηγή: marinetraffic.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Στενά του Ορμούζ: Στόχος έγινε το ελληνόκτητο πλοίο MINOAN DIGNITY – Ένας νεκρός

18/08/2026 - 7:41μμ
Η έδρα της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) (φωτ.: hcaa.gov.gr/el)
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας: Έκτακτοι έλεγχοι στα ελικόπτερα Bell 206 μετά το δυστύχημα στη Σίφνο

18/08/2026 - 7:15μμ
Το επίμαχο λεωφορείο (φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η 48χρονη οδηγός λεωφορείου που έκανε επικίνδυνη αναστροφή στην Αθηνών-Σουνίου

18/08/2026 - 5:06μμ
(Φωτ. αρχείου: By Huhu Uet / commons.wikimedia.org
ΕΛΛΑΔΑ

Σίφνος: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την πτώση του ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς – Ποιες εκδοχές εξετάζονται

18/08/2026 - 4:41μμ
Σαλαμίνα: Καμένο σπίτι από τη φωτιά της 16ης Αυγούστου (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Αμέλεια και εμπρησμός με διαφορά λίγων λεπτών έφεραν την καταστροφή

18/08/2026 - 3:18μμ
Από την πυρκαγιά στο αποστακτήριο (φωτ.: Γρ. Τύπου ΠΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη φωτιά σε αποστακτήριο στο Ρέθυμνο και σε δασική έκταση στην Κάρυστο

18/08/2026 - 2:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την περιοχή της Αττικής  (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά και υδράργυρο έως τους 37 βαθμούς

7 λεπτά πριν
Η επικεφαλής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Τομόκο Ακανέ (φωτ.: EPA/EVA PLEVIER / POOL)

ΗΠΑ: Κυρώσεις στην πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Τομόκο Ακάνε

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Champions League: Στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί την πρόκριση η ΑΕΚ

8 ώρες πριν
Η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Γιάννα Χορμόβα  (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

ΔΥΠΑ: Μήνυση κατέθεσε η Γιάννα Χορμόβα για απειλές κατά εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Κηφισιάς

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσάρεβα)

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν στη League Phase Λεβαδειακός και Ατρόμητος

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/dioskourimandras?locale=el_GR)

Μάνδρα: Μεγάλο ποντιακό πανηγύρι με φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τους πυρόπληκτους

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV