pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Η Μαριούπολη συνεχίζει να πολιορκείται – Βομβαρδισμοί και βίαιες μετακινήσεις

Ταυτόχρονα υπάρχουν φόβοι για εκρήξεις στο Τσερνόμπιλ

30/03/2022 - 5:20μμ
(Φωτ.: EPA/ State Emergency Service Ukraine)

(Φωτ.: EPA/ State Emergency Service Ukraine)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δραματικές στιγμές συνεχίζει να περνάει η Μαριούπολη. Σήμερα, οι δημοτικές Αρχές της πόλης κατήγγειλαν ότι προσωπικό και ασθενείς από μαιευτήριο της πόλης, την οποία πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις, μεταφέρθηκαν με τη βία στη Ρωσία.

«Περισσότεροι από 70 άνθρωποι, γυναίκες και υγειονομικό προσωπικό, απομακρύνθηκαν με τη βία από τους κατακτητές από το μαιευτήριο Νο2 της αριστερής όχθης», ανέφερε η δημαρχία της Μαριούπολης στο Telegram.

Ενώ κτήριο  της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) έγινε στόχος ρωσικών βομβαρδισμών στην πολιορκημένη πόλη.

Κίνδυνος εκρήξεων στο Τσερνόμπιλ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προειδοποίησαν ότι υπάρχει κίνδυνος έκρηξης πυρομαχικών στον παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν υπό τον έλεγχό τους τις εγκαταστάσεις θα πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Η Ουκρανία ζήτησε από τη Ρωσία στις συνομιλίες που έγιναν χθες, Τρίτη, να επιτρέψει τη δημιουργία 97 ανθρωπιστικών διαδρόμων στις χειρότερα πληγείσες πόλεις και χωριά της Ουκρανίας, πρόσθεσε η ίδια.

Η κατάσταση στην υπόλοιπη Ουκρανία

Συνοικίες της πόλης Λουσιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας βομβαρδίστηκαν από βαρύ πυροβολικό της Ρωσίας σήμερα το πρωί, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Γκαϊντάι, μέσω Telegram.

Από την άλλη ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου που ενώνει το Χάρκιβ με το Τσουγκούιφ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες των δημοσιογράφων του AFP.

Τέλος Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σήμερα βομβαρδισμούς γύρω από το Κίεβο και στην περιφέρεια Τσερνίχιβ, στην βόρεια Ουκρανία, παρά μια δέσμευση της Μόσχας να μειώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εκεί.

Ο ΟΗΕ ερευνά εγκλήματα πολέμου

Ο ΟΗΕ όρισε σήμερα τρεις ειδικούς στα ανθρώπινα δικαιώματα οι οποίοι θα ηγηθούν της έρευνας για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Η ανεξάρτητη ομάδα, υπό τον Νορβηγό Έρικ Μόζε, έχει εντολή «να ερευνήσει όλες τις καταγγελλόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και τα σχετικά εγκλήματα στο πλαίσιο της επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Τίποτα ελπιδοφόρο από τις συνομιλίες των δύο χωρών

Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη δεν απέδωσαν τίποτα «ελπιδοφόρο» ούτε καμία «πρόοδο», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τίποτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ούτε για οποιαδήποτε πρόοδο. Μένει να γίνει πολλή δουλειά», επεσήμανε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

19/03/2026 - 9:25μμ
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

19/03/2026 - 7:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/sunriseforever-6314823/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στον ψυχολόγο οι γυναίκες που δεν θέλουν παιδιά για να αλλάξουν γνώμη

19/03/2026 - 2:29μμ
Σύστημα αεράμυνας Patriot (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Intracom Defense)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο βαλλιστικούς πυραυλικούς στόχους κατέρριψαν οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία – Νέες ιρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια του Κόλπου

19/03/2026 - 12:30μμ
Προετοιμασία για την άφιξη των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη Σύνοδο Κορυφής στις 19 και 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΕΕ: Ενεργειακή κρίση, γεωπολιτικές ρήξεις και «τεστ αυτονομίας» για την Ευρώπη

19/03/2026 - 9:12πμ
Η QatarEnergy, η δημόσια επιχείρηση ενέργειας του Κατάρ, έκανε λόγο για «εκτεταμένες περαιτέρω ζημιές» στην εγκατάσταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (φωτ.: Χ/Renard Jean-Michel)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Περιορίστηκε η φωτιά στη μεγαλύτερη εγκατάσταση φυσικού αερίου στον κόσμο – Καλπάζει ξανά η τιμή του πετρελαίου

19/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

18/03/2026 - 10:36μμ
Ιρανοί στο κέντρο της Τεχεράνης, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον νέο ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβος για αντίποινα του Ιράν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, επανεμφάνιση Χαμενεΐ με απειλές

18/03/2026 - 8:39μμ
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ σε πολιτική εκδήλωση του AKP (φωτ.: x.com/aBayraktar1)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία προτείνει σχέδιο για την παράκαμψη των Στενών του Ορμούζ

18/03/2026 - 7:44μμ
(Πηγή: x.com/ynetalerts)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ιράν – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές πετρελαίου

18/03/2026 - 5:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Τα φώτα στο Τόρουν για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Οι ελληνικές συμμετοχές και το πρόγραμμα

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

41 λεπτά πριν
Αριστερά η Σαπιγιέ, άλλοτε Βαρβάρα, Ελληνίδα που τούρκεψε, με την εγγονή της (φωτ.: «Η Έξοδος», εφ. Καθημερινή, τόμος Γ')

Μαρτυρία Ευλαμπίας Μουμτζόγλου: Ένας πατριώτης μας, από τη λύπη του που άφησε το χωριό, έριξε τον εαυτό του στη θάλασσα και πνίγηκε

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA)

«Πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

2 ώρες πριν
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

2 ώρες πριν
Ludovico Lipparini, «Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη» (1840, χαλκογραφία από το πρωτότυπο έργο του Civico Museo Sartorio, Τεργέστη). Συλλογή Χρήστου Ζερεφού. (φωτ. αρχείου: Ακαδημία Αθηνών)

Η Επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign