pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεωπολιτικές αναταράξεις με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία

Απορρίπτει τα ρωσικά τελεσίγραφα ο Ζελένσκι, ουκρανικές προειδοποιήσεις για επίθεση σε άλλες χώρες

21/03/2022 - 7:41μμ
Μέλη σωστικών συνεργείων σε βομβαρδισμένο συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα του Κιέβου (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Μέλη σωστικών συνεργείων σε βομβαρδισμένο συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα του Κιέβου (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με το ενδεχόμενο της κατάπαυσης του πυρός να παραμένει ακόμα μακριά, όπως διαφάνηκε και από τη νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους διαπραγματευτές της Ουκρανίας και της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα αστικών κέντρων.

Για τη μαρτυρική πλέον Μαριούπολη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 300.000 άμαχοι, η Ουκρανία απέρριψε το τελεσίγραφο για παράδοση της πόλης – αυτό το ενδεχόμενο ισοδυναμεί με αποκλεισμό της Ουκρανίας από την Αζοφική και με τη δημιουργία ρωσικού διαδρόμου με την Κριμαία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα, και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή. «Έχουμε ένα τελεσίγραφο με σημεία. “Ακολουθήστε τα και μετά θα τελειώσουμε τον πόλεμο”», εξήγησε σε συνέντευξή του σε ουκρανικό μέσο.

Η ουκρανική πλευρά κατηγορεί τη Μόσχα και για παραπληροφόρηση στο πλαίσιο προσπάθειας να κλείσουν θαλάσσια τμήματα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) η οποία ανέφερε ότι περίπου 420 νάρκες έχουν παρασυρθεί στον Εύξεινο Πόντο μετά την αποκοπή τους από καλώδια κοντά σε ουκρανικά λιμάνια.

Σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό τονίζει ότι είναι το μόνο που έχει δικαίωμα να εκδώσει προειδοποιήσεις, εντούτοις η Τουρκία με NAVTEX από το σταθμό της Σαμψούντας προειδοποιεί για τις προσεγγίσεις προς την Οδησσό και άλλα ουκρανικά λιμάνια.

Από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ δήλωσε πως η Ρωσία διαπράττει κρατική τρομοκρατία και προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί σε άλλες χώρες. Η συγκεκριμένη αναφορά είναι σε άμεση συνάρτηση με σενάρια που διακινούνται από τις ΗΠΑ, και δημοσιεύονται σε ξένα μέσα, σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει εισβολή σε χώρες της Βαλτικής, και συγκεκριμένα στη Λετονία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το ΝΑΤΟ είναι πεπεισμένο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ως τελευταίο στόχο την Ουκρανία – διεθνείς αναλυτές, ωστόσο, τονίζουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για πληροφορίες που βοηθούν στην αλλαγή του στρατηγικού δόγματος ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ την Πέμπτη, και ενισχύουν τη μεγαλύτερη κούρσα αμυντικών δαπανών στην ιστορία.

Επί του πεδίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν από ανεξάρτητες πηγές –ούτε όμως να διαψεύσουν– τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι έπληξε ουκρανικό στόχο με υπερηχητικούς πυραύλους. «Η χρήση ενός τέτοιου όπλου έχει ελάχιστη σημασία από στρατιωτικής άποψης. Ενδεχομένως με αυτό να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη Δύση», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία αποφάσισε να αποσυρθεί από τις συνομιλίες για μια ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το Τόκιο. Οι δύο χώρες βρίσκονται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση από τον Β’ Παγκόσμιο, καθώς δεν έχουν ακόμα καταφέρει να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Επιπλέον, η Ουκρανία ρίχνει το… γάντι στην Κίνα, με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα να την καλεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την εξεύρεση λύσης που οδηγήσει στην κατάπαυση του πυρός. Τόσο το Πεκίνο όσο και η Μόσχα έχουν επισήμως αρνηθεί ότι συνεργάζονται οικονομικά και στρατιωτικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

15/03/2026 - 11:47μμ
Ιρανοί στέκονται μέσα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στη νότια Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να διαπραγματευτούμε» με τους Αμερικανούς – Περισσότεροι από 3.000 νεκροί

15/03/2026 - 7:05μμ
Υποστηρικτές του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη είναι «άοπλη» στον πόλεμο του Κόλπου

15/03/2026 - 1:47μμ
O Κάσιμ-Τζομάρτ Τοκάεφ σε εκλογικό κέντρο, Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Χ / Kazinform)
ΚΟΣΜΟΣ

Καζακστάν: Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα – Μεταρρύθμιση ή ενίσχυση της εξουσίας Τοκάεφ;

15/03/2026 - 10:34πμ
Διαδηλωτές καίνε ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Κουντς (Quds Day) στο Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ, στις 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Amiruddin Mughal)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για επιθέσεις του Ιράν στον Κόλπο: «Με εξέπληξε» – Απειλές κατά Νετανιάχου και νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ

15/03/2026 - 9:20πμ
Εκτεταμένες ζημιές μέσα στο παλάτι του Γκολεστάν, στην Τεχεράνη (φωτ.: Χ/Saad Abedine)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καταστροφές σε τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικούς χώρους – Εκτεταμένες ζημιές στις «Βερσαλλίες της Τεχεράνης»

15/03/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι βαριά τραυματισμένος και καλεί τους γείτονες να «εκδιώξουν» τους Αμερικανούς

14/03/2026 - 11:30μμ
Μια ισραηλινή μονάδα πυροβολικού στα σύνορα βομβαρδίζει στόχους στον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου σε Παρίσι ή Κύπρο – Αρνείται συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ

14/03/2026 - 9:38μμ
Ο Γιούργκεν Χάμπερμας το 2013 στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Martin Gerten)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, ο πλέον επιδραστικός Γερμανός διανοητής της γενιάς του

14/03/2026 - 5:59μμ
Κατεστραμμένο κτήριο μετά από χτύπημα ιρανικού πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πολλές χώρες στέλνουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

14/03/2026 - 5:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Super League: Στραβοπάτησε στο Περιστέρι η ΑΕΚ – Άνετα ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό

7 ώρες πριν
Μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς στη διάρκεια ελληνικού φεστιβάλ (φωτ.: facebook/ Pontian Brotherhood of SA Inc.)

Η μοναδικότητα των ποντιακών χορών από την Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας – Ομάλ’, Τρυγόνα και Κότσαρι στην καρδιά της Αδελαΐδας

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U23: Χάλκινο μετάλλιο o Κολιτσόπουλος

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: YouTube)

Με μαθητές από την Ελλάδα η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα €2,29 δισ. το συνολικό ποσό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign