pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία-Ζελένσκι: Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα – Η μάχη για το Κίεβο συνεχίζεται

Ταυτόχρονα μάχες γίνονται σε πολλές ουκρανικές πόλεις – Η Μαριούπολη δεν θα πέσει λένε οι Ουκρανοί

26/02/2022 - 9:42πμ
Οι άδειοι δρόμοι του Κιέβου (φωτ.: EPA/ Zurab Kurtsikidze)

Οι άδειοι δρόμοι του Κιέβου (φωτ.: EPA/ Zurab Kurtsikidze)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους Ουκρανούς να μην καταθέσουν τα όπλα και να υπερασπιστούν το Κίεβο, την πρωτεύουσα, όπου ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει τις δυνάμεις της Μόσχας, δύο ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα και θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας», είπε ο Ζελένσκι, σε βίντεο που αναρτήθηκε το πρωί στο Facebook.

Κάλεσε τους Ουκρανούς να μην πιστεύουν τις «ψευδείς πληροφορίες» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις οποίες κάλεσε τον στρατό να παραδοθεί.

«Τα όπλα μας είναι η αλήθεια μας. Είναι η γη μας. Τα παιδιά μας. Θα υπερασπιστούμε όλα αυτά. Ζήτω η Ουκρανία», είπε.

Το βίντεο αυτό μεταδόθηκε καθώς η ουκρανική πρωτεύουσα πολεμά για να μην πέσει στα χέρια του ρωσικού στρατού, με μάχες να διεξάγονται τη νύχτα στη λεωφόρο της Νίκης, μία από τις κύριες αρτηρίες του Κιέβου. Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, σφοδρές μάχες συνεχίζονταν το πρωί στο Κίεβο.

Τι συνέβη το βράδυ

Σφοδρά πυρά από διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας αναφέρθηκαν τις πρώτες ώρες σήμερα, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος είπε ότι ανέμενε πως ο ρωσικός στρατός θα επιτίθετο στο Κίεβο στη διάρκεια της νύχτας.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Φωτογραφίες δείχνουν φωτιά στο σημείο, ενώ σε βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται πυρά όπλων.

Νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν πληροφορίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να επιτεθούν σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βορειοανατολικά της πόλης, στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου. Μάχες αναφέρονται ακόμη στον βόρειο τομέα Όντολον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να υπερασπιστούν την πόλη. Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Σεργκίι Νικιφόροφ δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, πως η ηγεσία του Κιέβου είναι σε επαφή με τη Μόσχα για την ενδεχόμενη διεξαγωγή συνομιλιών, όμως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ουκρανία απέρριψε αρχικά τις συνομιλίες και ανέβαλε τη λήψη απόφασης μέχρι σήμερα.

Η Ρωσία είχε αποδεχθεί προηγουμένως την πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να τη χαρακτηρίζει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ρωσία θεωρεί πως η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ θα ήταν ο ιδανικός τόπος συνάντησης. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πέτερ Σιγιάτρο πρότεινε να φιλοξενήσει τις συνομιλίες στη χώρα του. Αμφότερες οι πλευρές έλαβαν πρόσκληση και διαμήνυσαν ότι εξετάζουν την πρόταση, δήλωσε εκπρόσωπος στη Βουδαπέστη.

Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού είχαν ακουστεί γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Εν τω μεταξύ το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου.

Μαχητές άμυνας των περιοχών του Κιέβου λαμβάνουν όπλα και σφαίρες (φωτ.: EPA/ Mikhail Palinchak)

Μάχες σε άλλες ουκρανικές πόλεις

Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

«Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. «Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί».

Λίγα λεπτά πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο, ενώ συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και ναυτικούς πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.

Μαχητές άμυνας των περιοχών του Κιέβου λαμβάνουν όπλα και σφαίρες (φωτ.: EPA/ Mikhail Palinchak)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το λεωφορείο που ανατράπηκε στην Αττάλεια, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: hurriyetdailynews.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο θανατηφόρα τροχαία στην Τουρκία: 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

1/02/2026 - 4:29μμ
Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ  σε εκδήλωση ενόψει της 47ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979. Τεχεράνη, 1 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ: EPA / Iran’s Supreme Leader Office – Handout)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο χείλος περιφερειακής κλιμάκωσης Ιράν και ΗΠΑ

1/02/2026 - 3:40μμ
Με την πλωτή παρέλαση στο Μεγάλο Κανάλι ξεκινούν κάθε φορά οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Βενετίας, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Carnevale di Venezia - Official Page)
ΚΟΣΜΟΣ

Καρναβάλι Βενετίας 2026: Ο Όλυμπος κατεβαίνει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου

1/02/2026 - 2:27μμ
Πελάτης βιβλιοπωλείου κρατά τα απομνημονεύματα της Βιρτζίνια Τζουφρέ, η οποία αυτοκτόνησε την άνοιξη του 2025, αφού είχε κατηγορήσει για χρόνια τον πρώην πρίγκιπα Άντριου και τον Τζέφρι Έπστιν ότι την είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά (φωτ.: EPA/Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Έγγραφα Έπστιν: Τα μηνύματα που «καίνε» Μπιλ Γκέιτς, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Ίλον Μασκ – Η νέα επίμαχη φωτογραφία του πρώην πρίγκιπα Άντριου

31/01/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Ουκρανία-ΗΠΑ: «Εποικοδομητικές» συνομιλίες στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

31/01/2026 - 10:06μμ
Μέλη ΜΚΟ μπροστά στα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια τα οποία ακινητοποίησαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μπλόκο σε αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει βοήθεια στην κουρδική πόλη Κομπάνι στη Συρία

31/01/2026 - 7:46μμ
Διαδηλωτές κρατούν πανό που αναγράφουν «Δικαιοσύνη για τα θύματα του Έπσταϊν» και «Δώστε τα έγγραφα στη δημοσιότητα» έξω από το Καπιτώλιο, κατά την παρουσίαση των εγγράφων της υπόθεσης (φωτ.: EPA/Luke Johnson)
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιοποιήθηκαν 3 εκατ. έγγραφα για τον Τζέφρι Έπστιν – Χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες κυρίως πορνογραφικού περιεχομένου

31/01/2026 - 11:23πμ
(Φωτ.: EPA / J.J. Guillen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας

31/01/2026 - 9:04πμ
Η Κάθριν Ο’ Χάρα σε φωτογραφία του 2024 (φωτ.: EPA/Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάθριν Ο’Χάρα: «Έφυγε» στα 71 η μαμά του Κέβιν, που τον άφησε «Μόνο στο σπίτι»

30/01/2026 - 11:58μμ
Από αριστερά, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσίμε τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει να συνάψει συμφωνία – Η Τεχεράνη απαντά ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση

30/01/2026 - 11:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)

Οι «Τραντέλλενες» της Ξάνθης έκοψαν την παραδοσιακή βασιλόπιτα

1 λεπτό πριν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: glomex)

Διάγγελμα Μητσοτάκη για αναθεώρηση του Συντάγματος – Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ταεκβοντό: Χρυσό μετάλλιο στη Φουτζέιρα η Μαρεντάκη

1 ώρα πριν
Χώματα και πέτρες διακρίνονται πάνω στο οδόστρωμα (φωτ.: glomex)

Κλειστή λόγω κατολίσθησης η Ιόνια Οδός

2 ώρες πριν
Πρόσφυγες  (πηγή: βιβλίο «Certain Samaritans» της Έσθερ Λάβτζοϊ)

Η τελευταία λειτουργία για την Υπαπαντή στο Άταλαν και η διάσωση των ιερών κειμηλίων

2 ώρες πριν
Σπασμένο δέντρο στην πλατεία Λευκού Πύργου (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Κακοκαιρία: Σε 178 περιστατικά κλήθηκε η Πυροσβεστική στην Κεντρική Μακεδονία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign