pontosnews.gr
Σάββατο, 6/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τούρκος καρκινοπαθής έσπασε ρεκόρ, αφού εδώ και 14 μήνες έχει Covid-19!

Ο Μουζαφέρ Καγιασάν έχει κάνει 78 τεστ που έχουν βγει όλα θετικά. Βρίσκεται πάνω από έναν χρόνο σε απομόνωση

14/02/2022 - 8:00μμ
O Μουζαφέρ Καγιασάν στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη. Σε πρώτο πλάνο τα θετικά τεστ (φωτ.: ΙΗΑ)

O Μουζαφέρ Καγιασάν στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη. Σε πρώτο πλάνο τα θετικά τεστ (φωτ.: ΙΗΑ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όταν ο Μουζαφέρ Καγιασάν προσβλήθηκε από την Covid-19 πίστευε ότι ήταν γραφτό να πεθάνει αφού ήδη έπασχε από λευχαιμία. Δεκατέσσερις μήνες αργότερα –και έπειτα από 78 συνεχόμενα θετικά τεστ– είναι ακόμα ζωντανός. Και ακόμα προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη λοίμωξη!

Στην Τουρκία ο 56χρονος κατέχει το ρεκόρ τους ασθενούς με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καταγεγραμμένη μόλυνση από Covid-19, πιθανότατα επειδή το ανοσοποιητικό του είναι αποδυναμωμένο.

Μολονότι μπαινοβγαίνει σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης από τον Νοέμβριο του 2020, το ηθικό του παραμένει ψηλά. «Υποψιάζομαι ότι είναι η γυναικεία εκδοχή της Covid-19, έχει πάθει εμμονή μαζί μου» είπε χαριτολογώντας όταν την περασμένη εβδομάδα για άλλη μία φορά το τεστ PCR βγήκε θετικό.

Εδώ και 14 μήνες παραμένει αποκομμένος από τον έξω κόσμο: τους εννέα τους πέρασε στο νοσοκομείο και τους άλλους πέντε στο διαμέρισμά του. Η εγγονή του, η Άζρα, μένει στον κήπο όταν τον επισκέπτεται και μιλούν μέσα από τη γυάλινη πίσω πόρτα του σπιτιού.

Οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς που προσβάλλονται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 διατρέχουν κίνδυνο παρατεταμένης μόλυνσης με σοβαρό, οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρσι στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Άλλη μελέτη, της Leukemia & Lymphoma Society, δείχνει ότι ένας στους τέσσερις ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους δεν παράγει ανιχνεύσιμα αντισώματα, ακόμη και αν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου.

Ο γιατρός του Μουζαφέρ Καγιασάν, ο Σεράπ Σιμσέκ Γιαβούζ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, είπε αυτή η περίπτωση μόλυνσης είναι η πιο μακροχρόνια που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα. Οι ειδικοί τον παρακολουθούν στενά, για την περίπτωση που αναπτύξει κάποια παραλλαγή του κορονοϊού.

«Η περίπτωση ενός ασθενούς που βγαίνει θετικός [σ.σ. στα τεστ] επί 441 ημέρες δεν είναι κάτι που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα», είπε ο Τσαγκρί Μπούκε, λοιμωξιολόγος και κλινικός μικροβιολόγος στο νοσοκομείο Ατζιμπάντεμ.

Λόγω των θετικών τεστ ο 56χρονος δεν μπορεί να εμβολιαστεί, αφού οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν πρώτα να αναρρώσουν για να κάνουν το εμβόλιο. Ο Μουζαφέρ Καγιασάν, που εκτός των άλλων έχει χάσει την όσφρηση και τη γεύση του, ζητά από τις Αρχές τουλάχιστον να χαλαρώσουν κάπως την απομόνωσή του.

Ο γιος του, Γκοκάν Καγιασάν, είπε αστειευόμενος ότι ο πατέρας του ήταν ανέκαθεν «θετικός» άνθρωπος, αλλά όχι κατ’ αυτόν τον τρόπο. «Λέγαμε συνέχεια πόσο θετικός είναι και τώρα βρέθηκε θετικός [σ.σ. στην Covid-19] και δεν μπορεί να γίνει αρνητικός. Ο ίδιος λέει ότι κόλλησε στο κόκκινο φανάρι και δεν μπορεί να το περάσει», δήλωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα 225 αγαλματίδια όπως βρέθηκαν μέσα στον βασιλικό τάφο (φωτ.: Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου )
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αίγυπτος: 225 ταφικά αγαλματίδια «πρόδωσαν» την ταυτότητα ενός μυστηριώδους φαραώ

6/12/2025 - 8:35πμ
Καρέ από το βίντεο (πηγή: gundemartvin.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η πιο συνεπής «διαρρήκτρια» της Τραπεζούντας

4/12/2025 - 12:23μμ
(Φωτ.: STR/ Αστέριος Ίκας/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ρομπότ λένε τα κάλαντα στη Θεσσαλονίκη – Ο Pepper βοηθός του Αϊ-Βασίλη

30/11/2025 - 10:02πμ
Το... παράξενο κρανίο του μεσήλικα ιππότη, το οποίο βρέθηκε σε μεσαιωνικό νεκροταφείο στην Ισπανία (φωτ.: Rissech et al. / Heritage)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο «ιππότης με το μακρύ κεφάλι»: Το παράξενο εύρημα που άφησε άφωνους τους ανθρωπολόγους στην Ισπανία

27/11/2025 - 2:47μμ
(Φωτ.: glomex)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ρωσία: Μετεωρίτης καρφώθηκε σε στέγη σπιτιού

19/11/2025 - 9:21μμ
(Πηγή: cbsnews.com / Curtin University School of Molecular and Life Sciences)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αυστραλία: Εντοπίστηκε νέο είδος μέλισσας – Και το όνομα αυτής, «Εωσφόρος»

11/11/2025 - 3:00μμ
(Φωτ.: facebook / Sunnyfields Farm)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Όζι Όσμπορν: Το μεγαλύτερο μωσαϊκό με τη μορφή του, φτιαγμένο από κολοκύθες, κατέκτησε θέση στο βιβλίο Γκίνες

5/11/2025 - 10:58πμ
Φωτογραφία από το Εργαστήριο Αστρονομίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου στις αρχές της δεκαετίας του 1920. (φωτ.: Κ. Γαβρόγλου, Ευ. Καραμανωλάκης, Χ. Μπάρκουλα, (2014) «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών [1837-1937 και η Ιστορία του», Ηράκλειο: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο γρίφος της χρονομέτρησης: Όταν οι ωρολογοποιοί πήγαιναν στο Αστεροσκοπείο για τον καθορισμό της ώρας

25/10/2025 - 6:58μμ
(Φωτ. αρχείου: Giftmischer87 /commons.wikimedia.org)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θεσσαλονίκη: Ένα κλωνάρι δενδρολίβανο οδήγησε 62χρονο σε μεγάλες περιπέτειες

23/10/2025 - 6:50μμ
(Φωτ. αρχείου: tolyan_vit / Pixabay)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κοζάνη: Αρκούδα-κολυμβήτρια διασχίζει τη λίμνη Πολυφύτου και γίνεται viral

17/10/2025 - 1:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Δίου, στο ύψος της διασταύρωσης που οδηγεί προς το κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα, η ορμή των νερών ήταν τόσο δυνατή, που προκάλεσε ζημιές ακόμη και σε αντιπλημμυρικές υποδομές (φωτ.: odelalis.gr)

Κακοκαιρία «Byron»: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία

2 λεπτά πριν
Ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου στην Αρτάκη (φωτ.: αρχείο Κώστα Υψηλάντη)

Αρτάκη: Στη σκιά του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου η πίστη έχτισε την ταυτότητα μιας πόλης

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/dji-agras-12491421/)

Ο νέος φεουδάρχης

1 ώρα πριν
Φουσκωμένα τα νερά του ποταμού Ενιπέα (φωτ.: glomex)

Κακοκαιρία «Byron»: Υπερχείλισε ο ποταμός Ενιπέας – Μηνύματα του 112 για εκκένωση και ετοιμότητα

2 ώρες πριν
Τα 225 αγαλματίδια όπως βρέθηκαν μέσα στον βασιλικό τάφο (φωτ.: Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου )

Αίγυπτος: 225 ταφικά αγαλματίδια «πρόδωσαν» την ταυτότητα ενός μυστηριώδους φαραώ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Με βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι μάς αποχαιρετά η κακοκαιρία «Byron»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign