pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΕ: Σχεδιάζει να θέσει εκ νέου θέμα για τον τρόπο λειτουργίας του Iδρύματος «Παναγία Σουμελά» – Σε λίγες μέρες θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις

Πληροφορίες για τα όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ της Παμποντιακής, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στο κτήριο Χ που βρίσκεται εντός του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη

25/09/2021 - 10:16πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Να ανακινήσει θέμα για τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης του Πανελλήνιου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» και κατά συνέπεια της Iεράς Mονής του Βερμίου, ετοιμάζεται η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας.

Μάλιστα, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα κινηθεί η ΠΟΕ σχετικά με αυτό το ζήτημα να γίνουν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του pontosnews.gr η ειδική επιτροπή της ΠΟΕ για θέματα που αφορούν την Παναγία Σουμελά, έχει πάρει την εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσει τον τρόπο ή τους τρόπους (δικαστικούς ή άλλους) που θα κινηθεί η ΠΟΕ, ώστε να διεκδικήσει και να πετύχει αλλαγές στη λειτουργία της διοίκησης του Ιδρύματος.

(Φωτ.: facebook.com/poe.org)

Σύμφωνα με πηγές του pontosnews.gr, από την ΠΟΕ εκτιμάται ότι η διοίκηση του Ιδρύματος με τον τρόπο που λειτουργεί δεν ακολουθεί την πεπατημένη δημοκρατική οδό.

Ισχυρίζεται ότι, με βάση βασιλικό διάταγμα, η πλειοψηφία των μελών της διοίκησης δεν εκλέγεται, αλλά διορίζεται.

Επιπλέον, προκειμένου να γίνει κάποιος απλό μέλος του Ιδρύματος, πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για δύο χρόνια και στη συνέχεια, αν είναι αρεστός, να αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους.

«Δεν είναι δυνατό να εκλέγονται οι τρεις και να διορίζονται οι οκτώ. Αυτό στηρίζεται σε βασιλικό διάταγμα. Ας διοικήσουν το Ίδρυμα και τη Μονή, αλλά ας το κάνουν με δημοκρατικό τρόπο. Να εκλέγονται όλοι. Η ΠΟΕ δεν ενδιαφέρεται να διοικήσει τη μονή, αλλά έχει δικαίωμα να ανακινήσει θέμα για τον τρόπο λειτουργίας της. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι η ενότητα στον ποντιακό χώρο. Να μη μας λένε οι πολιτικοί αλλά και ο απλός κόσμος ότι ο ποντιακός ελληνισμός είναι διχασμένος. Το θέμα της Παναγίας Σουμελά είναι ουσιαστικά σήμερα το μόνο που μας χωρίζει», αναφέρει πηγή του pontosnews.gr από την ΠΟΕ.

Στο παρελθόν και με συναίνεση της ΠΟΕ, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας είχε θέσει θέμα, ακολουθώντας τη δικαστική οδό, για τη λειτουργία της διοίκησης του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», αλλά οι αιτιάσεις της είχαν απορριφθεί.

Οι πληροφορίες του pontosnews.gr αναφέρουν ότι αυτήν τη φορά, η αρμόδια επιτροπή της ΠΟΕ, στο πλαίσιο δράσης που θα καταθέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προτείνει τη δικαστική οδό για τη διεκδίκηση των αιτημάτων της.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο ενημερωτικό περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα αναδεικνύονται και ημερομηνίες-σταθμοί (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ΕΠΟΝΑ βγαίνει μπροστά για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων – Δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τη νεολαία της ΠΟΕ

13/05/2026 - 6:09μμ
(Φωτ.: facebook.com/dtsiodras)
ΠΟΝΤΟΣ

19η Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου για πρώτη φορά συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

13/05/2026 - 2:45μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι σημαίνει και από πού προέρχεται το ρήμα ζαλαλώνω;

13/05/2026 - 1:46μμ
Από τη δράση του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής στο 8ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής)
ΠΟΝΤΟΣ

Με ιστορία, μουσική και μνήμη μαθαίνουν τα παιδιά για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Δράση σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας

13/05/2026 - 11:24πμ
Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας φιλοξένησε την ημερίδα με τίτλο «Γενοκτονία χωρίς τιμωρία – Το χρέος της Διεθνούς Κοινότητας». Τρίτη 13 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Τσιόδρας)
ΠΟΝΤΟΣ

Στην καρδιά της Ευρώπης το αίτημα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων – Ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

13/05/2026 - 9:43πμ
Παιδιά του «Φάρου» στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην Πλατεία 19ης Μαΐου, Κυριακή 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Όχι άλλοι πόλεμοι, όχι άλλες γενοκτονίες»: Συγκίνησαν τα μικρά Ποντιόπουλα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής

12/05/2026 - 8:14μμ
O Γιάννης Τσανασίδης, η Νατάσα Τσακηρίδου και ο Ιάκωβος Μωυσιάδης καλεσμένοι της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Αστική Σχολή Κατερίνης, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μουσικό ταξίδι μνήμης και παράδοσης στην Πολυθεματική Έκθεση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

12/05/2026 - 5:38μμ
Μετά το τέλος της εκδήλωσης «Η ποντιακή γλώσσα και οι άγιοι του Πόντου: Παράδοση, πίστη και ταυτότητα», Κυριακή 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας)
ΠΟΝΤΟΣ

Γλώσσα, πίστη και ιστορική μνήμη στο επίκεντρο εκδήλωσης για τον Πόντο στη Λάρισα

12/05/2026 - 3:26μμ
Ποντιακό γλέντι στο Οχυρό Νυμφαίας, στα «Παρχάρια 2026» (φωτ.: paratiritis-news.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

«Παρχάρια 2026»: Η Ροδόπη έγινε ξανά τόπος μνήμης, μουσικής και συνάντησης για τους Πόντιους – και όχι μόνο

12/05/2026 - 2:13μμ
Ο διακεκριμένος Έλληνας γιατρός και αξιωματικός του τουρκικού στρατού Πελοπίδας Επιφανίδης (εικ.: pontosnews.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Πελοπίδας Επιφανίδης: Ο Έλληνας αξιωματικός του τουρκικού στρατού που θυσιάστηκε στην Αμάσεια το 1921

11/05/2026 - 9:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: unsplash.com)

Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εκτός Final 4 ο Παναθηναϊκός – Λύγισε στη Βαλένθια στο Game 5

7 ώρες πριν
Το κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (φωτ.: Τζ.Ρ.)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Πολυήμερο αφιέρωμα στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Βουλή: Εγκρίθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Χάλκινο μετάλλιο ο Θολιώτης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Επέστρεψε στη Super League 2 ο Απόλλων Καλαμαριάς!

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign