pontosnews.gr
Τρίτη, 6/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονόπτωση, παγετός, αντιολισθητικές αλυσίδες και απαγόρευση της κυκλοφορίας

Πού χρειάζονται αλυσίδες

14/02/2021 - 10:46μμ
(Πηγή: YouTube)

(Πηγή: YouTube)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της «Μήδειας». Η χιονόπτωση είναι συνεχής από χθες το μεσημέρι, σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε κάποια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων.

Σε πολλές περιοχές της βόρειας Αττικής το έχει στρώσει, ενώ οι δήμοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, αφού η χιονόπτωση όλη τη νύχτα αναμένεται να ενταθεί. Στη Μαλακάσα το χιόνι έχει ήδη στρωθεί και ο μηχανισμός του δήμου Ωρωπού βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση.

(Πηγή: YouTube)

Σε ύψιστη ετοιμότητα και ο δήμος Διονύσου. Εκχιονιστικά και αλατιέρες θα επιχειρούν όπου χρειαστεί, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς στο κεντρικό οδικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας. Σε 24ωρη επιφυλακή για κάθε έκτακτο περιστατικό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες στις δημοτικές κοινότητες σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα και έχουν οριστεί σημεία όπου διανέμεται αλάτι.

Στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας η δημοτική Αρχή ήδη έχει κλείσει τον δρόμο προς το καταφύγιο του Κιθαιρώνα και τον δρόμο του Αγίου Γεωργίου προς το Κρύο Πηγάδι. Και εκεί η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει θέσει σε ετοιμότητα τα μηχανήματα σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς και διατηρεί τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας σε 24ωρη βάση, για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

«Θα δοκιμαστούν Αττική, Εύβοια, Βοιωτία»

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικοβοιωτίας ότι θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, η συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών είναι δεδομένη, η επαγρύπνηση μας είναι κι αυτή εδώ στην Πολιτική Προστασία από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, αλλά τώρα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας πέρασε, αρχίζουν όμως τα προβλήματα στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα.

Ποια είναι η κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία

Την ίδια ώρα στην Κεντρική Μακεδονία συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις με αμείωτο ρυθμό. Απόψε, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, η κατάσταση στα σημεία ευθύνης της είναι η εξής:

Ημαθία
Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 226ο χιλιόμετρο (ανισόπεδος κόμβος Πολυμύλου) έως το 288ο χιλιόμετρο (ανισόπεδος κόμβος Κλειδίου) της Εγνατίας Οδού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Κιλκίς
Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με εξαίρεση το οδικό τμήμα από το 516ο έως το 548ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Ευζώνων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, εκτός της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ευζώνων.

(Πηγή: YouTube)

Πέλλα
Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στα εξής οδικά σημεία: από το 39ο έως το 118ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας, από το 108ο έως το 119ό χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας, από το 8ο, περίπου, έως το 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Έδεσσας-Βέροιας και στην επαρχιακή οδό Αριδαίας-Σκύδρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Πιερία
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 17ο έως το 44ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας και από το 23ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης-Ελατοχωρίου, στην επαρχιακή οδό Κολινδρού-Ρυακίων-Καστανίας.

Σέρρες
Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από το 33 έως το 95,5 χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδάς-Σέρρες-Προμαχώνα με κατεύθυνση τον Λαγκαδά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά σημεία: στην επαρχιακή οδό Σερρών-Χρυσοπηγής-Ορεινής, στην επαρχιακή οδό Σερρών-Ελαιώνα – Άνω Βροντούς, στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας-Λαγκαδίου, στην επαρχιακή οδό Σερρών-Λαϊλιά (χιονοδρομικό κέντρο), στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου του Δήμου Σιντικής, στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Αγριανής, Αγίου Χριστοφόρου, Αναστασιάς, Σφελινού, Σκοπιάς, Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγγίστας του Δήμου Νέας Ζίχνης και στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Ηλιοκώμης, Κορμίστας, Αγγίστας του Δήμου Αμφίπολης.

Χαλκιδική
Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων οχημάτων, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά σημεία: από το 38ο έως το 110ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 29ο έως το 62ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, από το 31 έως το 50 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού από το 23ο έως το 45ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Ουρανούπολης, στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βάβδου-Σημάντρων, στην επαρχιακή οδό Σανών-Δουμπιών, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου-Βαρβάρας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας-Στανού, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου-Πλανών, από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου – Αγ. Νικολάου, στα δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Παλαιοκάστρου και Δουμπιών, από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο και στις δασικές οδούς Παλαιόχωρας-Ταξιάρχη, Πολυγύρου-Ταξιάρχη και Βραστάμων-Ταξιάρχη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως συζητείται και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών και στην Πελοπόννησο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/el/users/jaydeep)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Προφυλακιστέοι τρεις κατηγορούμενοι για την απάτη με τα κρυπτονομίσματα

6/10/2026 - 12:29πμ
(Φωτ.: marinetraffic.com/Ηλίας Καλαϊτζίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Προσάραξε το πλοίο Neptune Ethos – Ασφαλείς επιβάτες και προσωπικό

6/10/2026 - 12:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλήρωναν παραπάνω για το ρεύμα και ζητούσαν «ρέστα» – Το κόλπο για ξέπλυμα χρήματος

5/10/2026 - 9:12μμ
Αστυνομικό μπλόκο έξω από τη Βουλή, στο ύψος της οδού Ακαδημίας
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

O Ρούμπιο στην Αθήνα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων για 24 ώρες – Χιλιάδες αστυνομικοί και drones

5/10/2026 - 7:46μμ
Πλημμυρισμένη έκταση στο Οροπέδιο Λασιθίου. Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Έως 6.000 ευρώ για οικοσκευές – Ανοιχτές οι δηλώσεις ζημιών στον ΕΛΓΑ

5/10/2026 - 4:11μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Το Δουργούτι θυμάται το Μπλόκο...», Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Ένωση Αρμενίων Ελλάδος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δουργούτι: Η γειτονιά Ελλήνων και Αρμενίων θυμάται το Μπλόκο που την μάτωσε

5/10/2026 - 3:21μμ
Καπνός από τη φωτιά που πέρασε από τη Βουλγαρία και καίει στο Σουφλί, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Χριστίνα Αναστασοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σουφλί: Δεύτερη μέρα μάχης με τη φωτιά από τη Βουλγαρία – Εκτίμηση για 10.000 καμένα στρέμματα

5/10/2026 - 2:34μμ
Το συνεργείο όπου έγινε η έκρηξη, στην οδό Βόλου στη Λάρισα. Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Έκρηξη σε συνεργείο υγραεριοκίνησης – Υπάρχουν τραυματίες

5/10/2026 - 12:14μμ
(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Προποφόλη χωρίς αντίδοτο και κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες του περιστατικού

5/10/2026 - 12:00μμ
Πλημμυρισμένες καλλιέργειες στο Οροπέδιο Λασιθίου. Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κυβερνητικό κλιμάκιο στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία – Αυτοψίες για τις ζημιές

5/10/2026 - 10:43πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεοπτικά μεταδίδονται οι τελευταίες πολεμικές εξελίξεις στην Υεμένη (φωτ.: EPA/YAHYA ARHAB)

Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία λόγω Χούθι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/jaydeep)

Κατερίνη: Προφυλακιστέοι τρεις κατηγορούμενοι για την απάτη με τα κρυπτονομίσματα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: marinetraffic.com/Ηλίας Καλαϊτζίδης)

Σαλαμίνα: Προσάραξε το πλοίο Neptune Ethos – Ασφαλείς επιβάτες και προσωπικό

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/polyskyriacou)

Πόλυς Κυριάκου: Παρουσίαση του βιβλίου «Από την Κερύνεια ως τα Διόδια» στην Αθήνα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΦΑ Κιλκίς)

Κιλκίς: Η αρχαία λύρα και η πανδούρα «ζωντανεύουν» στην Ευρωπό

5 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τον Αγιασμό στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων (φωτ.: facebook.com/groupsVakis Kotridis)

Αγιασμός και έναρξη των μαθημάτων για τη νέα χρονιά στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV