pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

oasa.gr: Νέα ιστοσελίδα φιλική από κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές – Εργαλεία υποστήριξης και για ΑμεΑ

Πώς θα φορτίσετε online τα ηλεκτρονικά εισιτήριά σας

12/02/2021 - 9:11πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κάποτε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και ο εκσυγχρονισμός ήταν ασύμβατες έννοιες στη σκέψη των επιβατών που ταλαιπωρούνταν με τις μετακινήσεις τους. Σήμερα κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, τουλάχιστον σε ψηφιακό επίπεδο.

Στη νέα εποχή έχει περάσει και ιστοσελίδα www.oasa.gr, μέσω της οποίας το επιβατικό κοινό μπορεί να βρίσκει τα δρομολόγια αλλά και να επαναφορτίζει online τις προσωποποιημένες κάρτες.

Εντός του επόμενου διμήνου, μάλιστα, θα παρέχεται η υπηρεσία αυτή και στους κατόχους ανώνυμων καρτών.

Η νέα ιστοσελίδα του Οργανισμού σχεδιάστηκε με στόχο να διευκολύνει την αναζήτηση κάθε απαραίτητης πληροφορίας για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, τα εισιτήρια, τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο αλλά και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα παρέχει και τα απαραίτητα εργαλεία υποστήριξης των ΑμΕΑ για την πλοήγησή τους σε αυτή.

Είναι λειτουργική, σύγχρονη, με εύκολη πλοήγηση από όλες τις συσκευές (υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά) και συγκεντρώνει σε μία ιστοσελίδα τις μέχρι τώρα διακριτές διαδικτυακές υπηρεσίες Τηλεματικής και Athenacard.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν πλέον εύκολα να ενημερωθούν σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο (σημεία έκδοσης, επαναφόρτισης , συχνές ερωτήσεις, τιμές, tips) και μπορούν να κάνουν χρήση των διαθέσιμων ψηφιακών χαρτών για την εύρεση του πλησιέστερου σημείου διάθεσης εισιτηρίων καθώς και να εκδώσουν την προσωποποιημένη τους κάρτα ή να πραγματοποιήσουν αγορά για να την επαναφορτίσουν.

(Φωτ.: oasa.gr)

Μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα της Athenacard καθώς και να ενημερωθούν για όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να τη χρησιμοποιήσουν. Έμφαση, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΑ, δόθηκε και στην ενημέρωση για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας, με την ενότητα Δρομολόγια, με πληροφόρηση για σταθμούς μετεπιβίβασης, ειδικές γραμμές (express, 24 ωρης λειτουργίας, νυχτερινές), δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ.

Ξεχωριστή ενότητα δημιουργήθηκε και για τους επισκέπτες της Αθήνας. Εδώ δόθηκε έμφαση  τόσο στα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ στην Αθήνα όσο και στην ολοκληρωμένη εικόνα του δικτύου αστικών συγκοινωνιών (δρομολόγια, σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να επισκεφθεί με τα ΜΜΜ, γραμμές αεροδρομίου κ.ά.).

Οnline πωλήσεις

Οι online πωλήσεις του Οργανισμού πραγματοποιούνται πλέον μέσω της νέας ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ και την εφαρμογή Athe.ena Card.

Για την ολοκλήρωση των online αγορών απαιτείται προσωποποιημένη κάρτα Athena Card και πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Ο χρήστης μέσω του online συστήματος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα προϊόντα που διατίθενται από τον Οργανισμό. Τα προϊόντα μηνιαίας χρονικής διάρκειας κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό άνω του 70% επί των συνολικών Online πωλήσεων (μηνιαίο προϊόν κανονικής τιμής 65% και 9% το αντίστοιχο μειωμένης τιμής).

Φόρτιση ανώνυμων καρτών και από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC

Η δυνατότητα φόρτισης καρτών από την ιστοσελίδα και από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC που είναι σήμερα διαθέσιμη για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών, θα είναι διαθέσιμη και για τους κατόχους ανώνυμων καρτών από τον Απρίλιο 2021, για όλα τα εισιτήρια κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ, τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ανά πάσα στιγμή χωρίς να αναζητούν σημεία πώλησης και μετρητά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων που είχε αφαιρέσει η Δημοτική Αστυνομία

21/12/2025 - 6:00μμ
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

21/12/2025 - 4:15μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Διαλευκάνθηκε ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

21/12/2025 - 1:20μμ
Αγρότες στα διόδια Μακρυχωρίου μοίρασαν μήλα στους οδηγούς (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ – Πώς θα κινηθούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 11:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσοβο: Πυρκαγιά στο Ανήλιο κατέκαψε δυο σπίτια, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε τρίτο

21/12/2025 - 11:28πμ
Από τις καρτ ποστάλ που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο του ΙΜΜΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Ένας περίπατος στην παλιά Θεσσαλονίκη, μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου «Θεσσαλονικέων ενθυμήματα 1896-1912»

21/12/2025 - 10:32πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Έτοιμη να υποδεχτεί τους Μωμόγερους των «Τσαγούσιδων» και να σηκώσει την πόλη στο πόδι

21/12/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων στην Αττική – Εξαρθρώθηκε συμμορία

21/12/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

21/12/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε η Λίλα Μαραγκού, σημαντική μορφή της ελληνικής αρχαιολογίας

21/12/2025 - 12:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων που είχε αφαιρέσει η Δημοτική Αστυνομία

33 λεπτά πριν
Η Ντόρα Γιαννακοπούλου, τον Οκτώβριο του 2002, στην παρουσίαση του βιβλίου «Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμος», του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ Eurokinissi)

Πέθανε η τραγουδίστρια, ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου

1 ώρα πριν
Στρώσιμο επίσημου τραπεζιού στην προεδρική κατοικία της Γαλλίας (φωτ.: elysee.fr)

Γαλλία: Έκλεψαν πορσελάνες κι ασημικά αξίας 40.000 ευρώ από την προεδρική κατοικία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Instagram gezegeningezgini)

Η Χρυσή Πύλη της Κωνσταντινούπολης: Το θρυλικό μνημείο των αυτοκρατορικών θριάμβων

2 ώρες πριν
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

2 ώρες πριν
(Πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/)

Περί «τουρκικού» έθνους συνέχεια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign