Την εμπορική συμφωνία για την μετά το Brexit εποχή υπέγραψε, σήμερα, η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υπογραφή του Μπόρις Τζόνσον μπήκε δίπλα σε εκείνες των επικεφαλής της ΕΕ που είχαν ήδη υπογράψει στο έγγραφο το οποίο έλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Αν τη διάβασα; Η απάντηση είναι, “ναι”», σχολίασε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, διότι είναι η πεμπτουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
«Αυτό δεν είναι το τέλος της Βρετανίας ως μιας ευρωπαϊκής χώρας», είπε ο Τζόνσον στο BBC. «Είμαστε με πολλούς τρόπους η πεμπτουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού ή όπως άλλως θέλετε να το θέσετε και θα συνεχίσουμε να είμαστε».


![Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ [δεξιά] σε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί στο Ισλαμαμπάντ, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pakistan Prime Minister Office)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/04/iran-pakistan-360x180.jpg)













