pontosnews.gr
Δευτέρα, 25/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέτσας: Μη ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου (βίντεο)

20/11/2020 - 11:53πμ
Πέτσας: Μη ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Αναφορικά με την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως αυτό έγινε εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου», και πως δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου. Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες.

Έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές, πρόσθεσε και σημείωσε: «Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

Θα είναι απλές κλίνες για Covid-19, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών, ανέφερε. Όπως διευκρίνισε, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία.

Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, υπογράμμισε. Αναφορικά με την τηλεργασία, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει μια μορφή οικονομίας στην οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού η τηλεργασία, εκεί που μπορεί να εφαρμοστεί εφαρμόζεται και γίνονται έλεγχοι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η χαλάρωση στους χώρους εργασίας, σημείωσε.

Χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία, συνέβη και σε άλλες χώρες, περίπου 47.000 τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και 36.000 τάξεις γυμνασίων και λυκείων, συνδέθηκαν για τηλεκπαίδευση, είπε ο Στ. Πέτσας. «Αυτό είναι μια επανάσταση, φυσικά και θα υπάρχουν προβλήματα τις πρώτες μέρες, σιγά σιγά λύνονται», συμπλήρωσε.

Μεγάλα ελλείματα
Σχετικά με την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, είπε πως φέτος μιλάμε για πολύ μεγάλα ελλείμματα εξαιτίας της πανδημίας. Η κυβέρνηση στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό όσων μειώθηκε το εισόδημά τους και στηρίζει δίνοντας 24 δισ. ευρώ, τόνισε.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αν εγκριθεί το εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Δεκέμβριο, τότε τέλος του έτους, αρχές του επόμενου, θα αρχίσει ο εμβολιασμός, συνέχισε. Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως από τις 2 Οκτωβρίου και μετά η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει ότι μόνο η επιβολή κυρώσεων μπορεί να τη συνετίσει.

  • Πηγή: ert.gr
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

25/05/2026 - 8:38πμ
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος από το 2028

23/05/2026 - 5:49μμ
H Λάουρα Κοβέσι βγαίνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή-προειδοποίηση Κοβέσι στην Κομισιόν για την Ελλάδα – Στο φόντο ακόμη και «πάγωμα» κονδυλίων

23/05/2026 - 2:21μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Με κεντρικό σύνθημα «Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία» το νέο κόμμα

23/05/2026 - 10:35πμ
Στιγμιότυπο από την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Ελλήνων ακτιβιστών που συμμετείχαν στον στόλο «Global Sumud Flotilla» (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίσιο τέλος για τους 19 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla» – Επέστρεψαν στην Αθήνα

22/05/2026 - 11:59μμ
Οι πρώην υπουργοί Κώστας Τσιάρας και Νότης Μηταράκης προσέρχονται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με τον δικηγόρο τους, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Παρασκευή 22 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Τσιάρας και Μηταράκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο κάδρο 11 βουλευτές της ΝΔ

22/05/2026 - 3:02μμ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή επί της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές και την ΕΥΠ. Παρασκευή 22 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για τις υποκλοπές: «Όχι» της ΝΔ – Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταγγέλλοντας «συγκάλυψη»

22/05/2026 - 12:54μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία»: Το νέο πολιτικό κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού – Οι βασικοί άξονες της ιδρυτικής διακήρυξης

21/05/2026 - 10:30μμ
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Καιρίδης στη Βουλή, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων» – Σφοδρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Καιρίδη στη Βουλή

21/05/2026 - 5:28μμ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε στο Συλλείτουργο στο ναό του Αγίου Θεοδώρου στη Μαλακοπή της Καππαδοκίας. Διακρίνεται να αναγινώσκει το Σύμβολο της Πίστεως. Δίπλα του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και σε πρώτο πλάνο ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική επίθεση στον Ανδρουλάκη για την Καππαδοκία – Στο προσκήνιο το think tank της «Γαλάζιας Πατρίδας»

20/05/2026 - 2:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr)

«Ζεστό» χρήμα σε εκατομμύρια δικαιούχους μέχρι το τέλος Μαΐου

22 λεπτά πριν
Το νέο μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στα Πετράλωνα Χαλκιδικής (φωτ.: Δήμος Νέας Προποντίδας)

Πετράλωνα Χαλκιδικής: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – «Η μνήμη δεν θα σβήσει»

50 λεπτά πριν
Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Πρωινός σεισμός «ξύπνησε» τη Μάνη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Instagram/victoriadella)

Έφυγε από τη ζωή η παρουσιάστρια Γωγώ Μαστροκώστα στα 56 της – Συγκινεί το «αντίο» της κόρης της, Βικτώριας Δέλλα

2 ώρες πριν
Από τις πολλές βροχές, σαλιγκαράκια βγήκαν και στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καιρός: Με συννεφιά και βροχές θα κυλήσει η μέρα σε πολλές περιοχές της χώρας – Βελτίωση από το απόγευμα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign