pontosnews.gr
Σάββατο, 3/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γερμανία: Δεν έχουμε εγκρίνει, προσφάτως, εξαγωγές οπλικών συστημάτων στην Τουρκία

21/10/2020 - 7:05μμ
Γερμανία: Δεν έχουμε εγκρίνει, προσφάτως, εξαγωγές οπλικών συστημάτων στην Τουρκία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κατά περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας, η Γερμανία λαμβάνει αποφάσεις για την έγκριση εξαγωγών οπλικών συστημάτων σε άλλες χώρες. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ τονίζοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο τα τελευταία χρόνια η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει δώσει την έγκρισή της για «κρίσιμες» εξαγωγές όπλων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία στο πλαίσιο των περιφερειακών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Επανέλαβε δε τη λύπη του για την «συνέχιση των προκλήσεων» από την πλευρά της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας σε ερώτηση περί επιστολής προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών με την οποία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζητά από τη Γερμανία την αναστολή των εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία, ο εκπρόσωπος Κρίστοφερ Μπούργκερ διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για την εμπιστευτική αλληλογραφία του υπουργού με τους ομολόγους του και περιορίστηκε να περιγράψει τη γενική πρακτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές εξοπλιστικών συστημάτων.

«Λυπούμαστε για τη συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο»
«Αποφασίζουμε κατά περίπτωση και μάλιστα έπειτα από προσεκτική εξέταση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας», δήλωσε ο Μπούργκερ και εξήγησε ότι ειδικά για την Τουρκία, αυτό σημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί νέων εγκρίσεων είναι πολύ χαμηλοί, ενώ «δεν έχει δοθεί καμία νέα έγκριση για κρίσιμες εξαγωγές όπλων τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία στο πλαίσιο περιφερειακών στρατιωτικών επιχειρήσεων». Ο Γερμανός αξιωματούχος προσέθεσε ακόμη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάζει συνεχώς τις πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με τον έλεγχο των εξαγωγών, σε συνεννόηση και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της Συμμαχίας, μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά τα θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς ασφάλειας.

«Λυπούμαστε για τη συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι μια λύση στα διαφιλονικούμενα θέματα είναι εφικτή μόνο μέσω απευθείας διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών», επανέλαβε ο Γερμανός εκπρόσωπος, τονίζοντας για μία ακόμη φορά τη βούληση του Βερολίνου να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά τα περί αιτήματος της Αθήνας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενδεχόμενη συνολική αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, ο Κρίστοφερ Μπούργκερ περιορίστηκε να παραπέμψει στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης και 2ας Οκτωβρίου για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τα οποία, όπως είπε, επαναβεβαιώθηκαν και κατά την πρόσφατη σύνοδο. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε μάλιστα στο συγκεκριμένο απόσπασμα των συμπερασμάτων, όπου γίνεται λόγος για συμφωνία της ΕΕ να δρομολογήσει θετικό πολιτικό θεματολόγιο ΕΕ – Τουρκίας, με ιδιαίτερη έμφαση μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης, υπό την προϋπόθεση όμως ότι «θα συνεχιστούν οι εποικοδομητικές προσπάθειες να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φαίη Καραβίτη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικό πύραυλο και drone κατέρριψαν οι Patriot της Ελληνικής Δύναμης

24/09/2026 - 3:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Εθνική άμυνα: Στη Βουλή δύο αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και Σερβία

19/09/2026 - 4:13μμ
To 60ό αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση Viper. Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: EAB - Lockheed Martin)
ΑΜΥΝΑ

Στην Πολεμική Αεροπορία το 60ό F-16 Viper – Πού βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης

16/09/2026 - 9:57μμ
Εικόνα από ορκομωσία 
νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς και του
Κοινού Νομικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

15/09/2026 - 4:37μμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους του Phantom – Αύριο οι κηδείες σε Πύργο και Ιωάννινα

9/09/2026 - 7:10μμ
Η ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini (F-590), μία από τις δύο FREMM που πρόκειται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό (φωτ.: Marina Militare)
ΑΜΥΝΑ

FREMM: Στη Ρώμη οι υπογραφές για τις δύο φρεγάτες – Πότε περνούν στο Πολεμικό Ναυτικό

8/09/2026 - 9:05πμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση F-4E Phantom II στο Athens Flying Week 2026 – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

6/09/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Συντριβή Phantom: Τριήμερο πένθος στην Ένοπλες Δυνάμεις – Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες

5/09/2026 - 8:23μμ
Αεροσκάφος Phantom F-4 (φωτ.: EUROKINISSI / Πέτρος Ανδρικόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί ανασύρθηκαν οι πιλότοι του Phantom F-4

5/09/2026 - 5:37μμ
Φωτιά από την πτώση του Phantom F4 στην Τανάγρα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση Phantom στην Τανάγρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

5/09/2026 - 4:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κρίστα Πάικ σε αστυνομική φωτογραφία

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των φυλακών του Τενεσί μετά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων (Σ.Π.Φ.Ι.)/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων το ρίχνει ξανά στους ποντιακούς χορούς για μία νέα και δημιουργική χρονιά

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Πειραιάς: Συνελήφθη 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (φωτ.: Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης)

Η Σμυρνιά και οι τέσσερις εποχές της Μνήμης στο 3ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού, στην Πεύκη

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Μπ. Τζόνσον υπογράφει τον Immigration and Nationality Act, γνωστό ως νόμο Hart-Celler, στη βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας, στις 3 Οκτωβρίου 1965. Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος Χιούμπερτ Χάμφρεϊ και οι γερουσιαστές Ρόμπερτ και Έντουαρντ «Τεντ» Κένεντι (φωτ.: LBJ Library / Yoichi Okamoto)

Έλληνες στην Αμερική: Η υπογραφή που άλλαξε το αμερικανικό όνειρο

2 ώρες πριν

Ολίβια Βασιλοπούλου: Η Ελληνίδα της διασποράς που ετοιμάζεται να λάμψει στο Miss Universe

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV