pontosnews.gr
Δευτέρα, 12/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δένδιας: Ελπίζω η Τουρκία να αλλάξει πορεία και να συμβάλλει σε αυτό η συνάντηση με Τσαβούσολγου

8/10/2020 - 11:13μμ
Βολές Δένδια κατά Βερολίνου για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Τουρκία γίνεται ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή μας, τόνισε από την Μπρατισλάβα ο Νίκος Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα η Άγκυρα να αλλάξει πορεία. «Είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω μια σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στην Μπρατισλάβα και ελπίζω ότι αυτή η συνάντηση θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Ιβάν Κόρτσοκ.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Σλοβακίας τέθηκαν επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απευθυνόμενος στον Σλοβάκο ομόλογό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξή της Σλοβακίας κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, αλλά και για την υποστήριξή της στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία, αναδεικνύοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που εκφράστηκε. «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι αυτή που θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός» επισήμανε περαιτέρω ο υπουργός Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Νίκος Δένδιας εξήγησε στον Σλοβάκο ομόλογό του την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ανέλυσε με λεπτομέρεια την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή και τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Επίσης, τον ενημέρωσε για το θέμα των Βαρωσίων, όπου η τουρκική συμπεριφορά είναι εντελώς αντίθετη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως διαμήνυσε.

Συζήτηση και για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Παράλληλα, συζήτησαν για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και για το πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι, με τον Νίκο Δένδια να επισημαίνει πως η Τουρκία είναι ένα σημαντικό στοιχείο που είναι πάντοτε παρόν στις κρίσεις της περιοχής μας. Η Τουρκία έχει εισβάλλει στη Συρία, στο Ιράκ, έχει στείλει τζιχαντιστές στη Λιβύη και τώρα είναι επίσης παρούσα στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, εξήγησε.

Ειδική αναφορά έκανε και στο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Σλοβακίας. Οι σχέσεις Ελλάδας και Σλοβακίας είναι εξαιρετικές, τόνισε και εξέφρασε τη βούληση της χώρας μας για περαιτέρω, αμοιβαία επωφελή, εμβάθυνση, με έμφαση την οικονομική συνεργασία.

«Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας-Σλοβακίας»
Τη θέση της Σλοβακίας, ότι υποστηρίζει πλήρως τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανατολική Μεσόγειο και ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, τόνισε στις δηλώσεις του ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών Ιβάν Κόρτσοκ.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τελευταίες εξελίξεις. Κατόπιν, υπογράμμισε πως μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας και της Σλοβακίας, ο Ιβάν Κόρτσοκ τις χαρακτήρισε εξαιρετικές. «Είναι πάρα πολύ καλά οικοδομημένες πάνω στο κοινό μας όραμα για τα ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών.

Επισήμανε πως οι συναντήσεις τους είναι πολύ συχνές, πάνω από το μέσο όρο των τακτικών συναντήσεων που έχουν στο επίπεδο της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ιβάν Κόρτσοκ απηύθυνε έκκληση τόσο στα δύο μέρη να διαπραγματευτούν όσο και στα μέλη της Ομάδα Μινσκ να δρομολογήσουν μια συνάντηση για να συζητηθεί το μέλλον αυτής της περιοχής. Υποστήριξε πως μια λύση που θα προκύψει από διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι εντάσεις και η απώλεια ζωών και από τις δύο πλευρές. Προσέθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να οδηγήσουν σε μια μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος, για να μην ξαναδούμε κλιμάκωση των εντάσεων σε αυτή την περιοχή.

Απευθυνόμενος στον Ν. Δένδια, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στη Σλοβακία και τη συμμετοχή του στο Φόρουμ της Μπρατισλάβα GLOBSEC 2020.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Μάνωλης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η στιγμή της υπογραφής της Επιστολής Προθέσεων για τη συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα, από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον διοικητή της Εθνοφρουράς της Φλόριντα υποστράτηγο John Haas (φωτ.: POOL/ ΑΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Στρατιωτική συμφωνία ΓΕΕΘΑ με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα

7/10/2026 - 3:42μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικό πύραυλο και drone κατέρριψαν οι Patriot της Ελληνικής Δύναμης

24/09/2026 - 3:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Εθνική άμυνα: Στη Βουλή δύο αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και Σερβία

19/09/2026 - 4:13μμ
To 60ό αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση Viper. Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: EAB - Lockheed Martin)
ΑΜΥΝΑ

Στην Πολεμική Αεροπορία το 60ό F-16 Viper – Πού βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης

16/09/2026 - 9:57μμ
Εικόνα από ορκομωσία 
νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς και του
Κοινού Νομικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

15/09/2026 - 4:37μμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους του Phantom – Αύριο οι κηδείες σε Πύργο και Ιωάννινα

9/09/2026 - 7:10μμ
Η ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini (F-590), μία από τις δύο FREMM που πρόκειται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό (φωτ.: Marina Militare)
ΑΜΥΝΑ

FREMM: Στη Ρώμη οι υπογραφές για τις δύο φρεγάτες – Πότε περνούν στο Πολεμικό Ναυτικό

8/09/2026 - 9:05πμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση F-4E Phantom II στο Athens Flying Week 2026 – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

6/09/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Συντριβή Phantom: Τριήμερο πένθος στην Ένοπλες Δυνάμεις – Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες

5/09/2026 - 8:23μμ
Αεροσκάφος Phantom F-4 (φωτ.: EUROKINISSI / Πέτρος Ανδρικόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί ανασύρθηκαν οι πιλότοι του Phantom F-4

5/09/2026 - 5:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Ιδανικό ξεκίνημα για Σάκκαρη στο Wuhan Open

8 λεπτά πριν
Από αριστερά: Τζον Χάσλερ, Έλεν Μουνς και Τίμο Μπόπαρτ, στην ανακοίνωση του Νόμπελ Οικονομίας 2026. Το βραβείο απονέμεται στους Ρόμπερτ Χολ και Μάικλ Γούντφορντ (φωτ.: EPA / Anders Wiklund)

Νόμπελ Οικονομίας 2026: Στους Χολ και Γούντφορντ για τη σταθεροποίηση της οικονομίας

27 λεπτά πριν
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ (φωτ.: EPA /  Chris Ratcliffe / POOL)

Βόμβα Μπέρναμ: Ρωσική παρέμβαση στο δημοψήφισμα για το Brexit

51 λεπτά πριν
Εργοτάξιο για το μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κυψέλη: Χωρίς ημερομηνία επανεκκίνησης ο μετροπόντικας – Παρεμβάσεις σε τρία κτήρια

1 ώρα πριν
Σύννεφα στον ουρανό της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καταιγίδες και ανέμους έως 9 μποφόρ

2 ώρες πριν
Μια γυναίκα ελέγχει το κινητό της δίπλα σε οθόνη που προβάλλει εικονίδια μέσων κοινωνικής δικτύωσης (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Social media: «Κόφτης» στους κάτω των 15 από το 2027 – Ποιους αφορά και πώς θα ελέγχεται η ηλικία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV