Ξεπερνούν τους 2.000, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί που λαμβάνουν μέρος στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, καθώς σήμερα θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, ίσως της πιο σημαντικής υπόθεσης που χειρίστηκε η Δικαιοσύνη μεταπολιτευτικά.
Πάνω από την περιοχή πετούν συνεχώς ελικόπτερο και drone της ΕΛΑΣ. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτηρίων.
Σε ισχύ είναι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εφετείο και σε όλη τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
«Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα. Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη» ήταν το μήνυμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.
Το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δίνουν χιλιάδες πολίτες, το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της Αριστεράς, αντιφασιστικές και αντιναζιστικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και νεολαία. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15.000-20.000 άτομα.
















