pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Εάν η Τουρκία θέλει ειλικρινή διάλογο, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη (βίντεο)

10/09/2020 - 11:56μμ
Μητσοτάκης: Εάν η Τουρκία θέλει ειλικρινή διάλογο, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Τα συμπεράσματα της 7ης Συνόδου Χωρών του Νότου, του ευρωπαϊκού νότου, στέλνουν, σήμερα, στην παράγραφο 6, ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Είναι συμπεράσματα τα οποία δείχνουν στην Τουρκία τον δρόμο», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τους άλλους ηγέτες, μετά το τέλος της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης (MED7), στην Κορσική.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως εάν η Τουρκία θέλει πραγματικά έναν ειλικρινή διάλογο με την Ελλάδα, με την Κύπρο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη.

«Να σταματήσει αμέσως μονομερείς ενέργειες, να δώσει πειστικά δείγματα ότι σέβεται απαρέγκλιτα και όχι επιλεκτικά τους διεθνείς κανόνες. Σε ό,τι μας αφορά, ισχύει αυτό, το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχουμε διατυπώσει: τέλος των προκλήσεων και αρχή των συζητήσεων», πρόσθεσε.

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχημένη τη Σύνοδο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. «Όπως είπε και ο πρόεδρος Μακρόν, η Κορσική είναι μια γέφυρα ανθρώπων και πολιτισμών στην Μεσόγειο που μας δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις της κοινής μας θάλασσας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μακρόν, τον φίλο Εμανουέλα, για την άριστη προετοιμασία, τη θερμή φιλοξενία, αλλά και την εξαιρετικά γόνιμη διμερή συνάντηση που είχαμε», τόνισε.

«Από τα λόγια συμπαράστασης στις πράξεις αλληλεγγύης»
Είπε επίσης ότι ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το Μεταναστευτικό και για «τα τελευταία θλιβερά γεγονότα» στη Μόρια της Λέσβου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου «σηκώνουν δυσβάσταχτο βάρος ενός ευρωπαϊκού προβλήματος» και συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη «οφείλει από τα λόγια συμπαράστασης να περάσει σε πράξεις αλληλεγγύης».

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ενέργειες της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως η Μεσόγειος είναι ένας ζωτικός χώρος για την ευρωπαϊκή ασφάλεια συνολικά. «Αυτή η ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν εκχωρείται σε τρίτους», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όπως έχει πει και ο πρόεδρος Μακρόν, πρόκειται για τη “mare nostrum”, τη δική μας θάλασσα, την ευρωπαϊκή θάλασσα. Και ενόψει της Συνόδου Κορυφής θα αποτρέψουμε την απόπειρα της Τουρκίας να διχάσει την Ευρώπη».

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Τουρκία έχει χρόνο ακόμα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, να κάνει ένα βήμα πίσω και να χαράξει η ίδια την πορεία εξόδου από αυτήν την κρίση. «Να απέχει από ναυτικές και ερευνητικές δραστηριότητες σε μη οριοθετημένες θαλάσσιες ζώνες. Να συγκρατήσει την επιθετική ρητορική. Να επιστρέψει ως προς τις σχέσεις της με την Ελλάδα στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών από το οποίο αποχώρησε το 2016. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, όπως είπε και ο πρόεδρος Μακρόν, υπάρχει, πάντα, η λύση της Χάγης, του Διεθνούς Δικαστηρίου», είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία αφορούν τη Μεσόγειο.

Και εξήγησε: «Τι συμβαίνει στη Λιβύη, πώς θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την επιχείρηση “Ειρήνη”, τι συμβαίνει στη Συρία, τι συμβαίνει στο Λίβανο που συνεχίζει να δοκιμάζεται από την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου. Να σχολιάσουμε και να χαιρετίσουμε την ιστορική σημαντική συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ίσως μια καλή, θετική είδηση μετά από πολύ καιρό στη Μέση Ανατολή.

»Να συζητήσουμε, βέβαια, και για τις οικονομικές προκλήσεις, το πόσο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο ευρωπαϊκός νότος για να μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη ευρωπαϊκή υπέρβαση όπως αυτή αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουλίου».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΑΜΥΝΑ

ΕΛΚΑΚ: Προκήρυξη για την ανάπτυξη δορυφόρου εξ ολοκλήρου κατασκευασμένου στην Ελλάδα

2/08/2025 - 7:15μμ
Tελετή ένταξης του συστήματος μη επανδρωμένων αεροχημάτων V-BAT παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έδρα της ΑΣΔΕΝ, Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΑΜΥΝΑ

Στο μηχανισμό SAFE η Ελλάδα – Διεκδικούμε δάνεια 1,2 δισ. για την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία

28/07/2025 - 12:09μμ
Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια της Β' φάσης της μεταρρύθμισης «ΑΤΖΕΝΤΑ 2030» στις Ένοπλες Δυνάμεις, Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΑΜΥΝΑ

Μόνο στο Στρατό Ξηράς θα υπηρετούν πλέον οι στρατεύσιμοι – Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

24/07/2025 - 2:00μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΑΜΥΝΑ

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

9/07/2025 - 10:10μμ
Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ο «κύβος ερρίφθη» για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ – Σύσκεψη εν πλω στο Αιγαίο υπό τον Νίκο Δένδια

3/07/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΣ: Ματιές στη θερινή εκπαίδευση σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

23/06/2025 - 2:42μμ
Η αεροπορική βάση της Σούδας (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Κ. Μητσοτάκης: Διέψευσε δημοσιεύματα για μεταφορά οπλικών συστημάτων στη Σούδα

19/06/2025 - 11:29πμ
Λάβαρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για την αντιβαλλιστική θωράκιση της Ελλάδας

18/06/2025 - 10:59μμ
Ο γ.γ. του NATO Μαρκ Ρούτε στις αρχές του Ιουνίου, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/ OLIVIER MATTHYS)
ΑΜΥΝΑ

Μαρκ Ρούτε: Ζητά αύξηση 400% στην αεροπορική και αντιπυραυλική ικανότητα του NATO

9/06/2025 - 1:18μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΣ: Άσκηση «Immediate Response» 25 στο Πετροχώρι Ξάνθης – Συμμετέχουν πάνω από 2.500 στρατιώτες από έξι χώρες

4/06/2025 - 11:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοντέρ αυτοκινήτου (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα

21 λεπτά πριν
Γαύδος: Ένα ελληνικό νησί-θησαυρός, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (φωτο)

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

1 ώρα πριν
Ο Φώτης Κόντογλου

Φώτης Κόντογλου: Προβολή ντοκιμαντέρ για τον «σπουδαίο Μικρασιάτη» στη Νέα Φιλαδέλφεια

1 ώρα πριν
Εικόνα από το πολωνικό χωριό Wohyn όπου έπεσε ρωσικό drone στις 10 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA/ Wojtek Jargilo)

Φθηνή πρόβα πολέμου;

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/ Ρετρό Ελληνικού ποδοσφαίρου)

Γιώργος Μητσιμπόνας: Το καμάρι της Λάρισας που έγραψε ιστορία στα γήπεδα αλλά έφυγε στα 35 του

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: facebook.com/AkritesAspropirgou1979)

Πόντιοι Ασπροπύργου: Αρχίζουν τα μαθήματα και οι δραστηριότητες για τη νέα χρονιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign