Άστατο καιρό προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην ανατολική και βόρεια Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:
Στην Αττική, θα εκδηλωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις μέχρι τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, μέχρι τις πρωινές ώρες στα βόρεια με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική και βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν στις Σποράδες, και τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο και την Στερεά όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 ως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια έως το μεσημέρι όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

















